Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.348
- Поени од реакции
- 12.360
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
И крај нема
Секој своето од дома си го продава.
Како за џабе да е convert not.
Како и да е
Темава не ми е активна некако.
Би ве прашал,дали се согласувате со "If we learn to open our hearts, anyone, including the people who drive us crazy, can be our teacher."
Дали навистина секој може да ја заземе фигурата на учител?
Не смееме да мешаме учител и некој од кого сме научиле нешто,по волја или не.
Зборувам за учител кој знае што прави и е оспособен за таа улога а не за нешто во стилот "Од последната женска научив да не пијам вода после дванаес".
Мислам дека ми ја сфаќате поентава?
Не прашувам дали од секого можеме да научиме по нешто,туку дали поради фактот дека од него сме научиле нешто,тоа го прави учител?
Како и да е, не преобратуваме. Подобро е да знаете дека испрашуваме како Инквизицијата
 И на крај ќе ве фрлиме на друмот на животот покажувајќи ве со прст
 И на крај ќе ве фрлиме на друмот на животот покажувајќи ве со прст  )))
))) Се зафркавам, не сме до толку строги и страшни

Темата умира, и изгледа, да и подобро што е така... Бидејќи како што кажа, крај нема
 Се едно та исто пишување... Никој не прочитал ниту изведувал ритуал тука а се зборува на големо... Но што да се прави...
 Се едно та исто пишување... Никој не прочитал ниту изведувал ритуал тука а се зборува на големо... Но што да се прави...Бараш учител па поставуваш вакви прашања или има некоја позадина прашањето?

Еве ти клип (тоа е модерно тука на форумов па да пробам и јас) и види што вели Wilson за оние кои бараат учители во мистериите (и јас се сложувам со неговата изјава). Да се завземе позиција на учител... мислам дека завземање е несоодветен збор...
Кој би сакал да биде учител и да има толку голема одговорност кон еден куп луѓе? Тоа и не е баш благородна работа како што е учител во образованието

Повели клипот: