Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
togas sto ke vi e redot ako sekoj sam si bara smisla?

jas samo se trudev da go nasocam da vi stane brat:)
Полека... без насоки... :)
Кај ти знаеш како се насочува човек да дознае дали е за или не за иницијација?
Христијанин си, некаков вид на христијанин, не може да ги знаеш мистериите на нашиот Ред :)
Седи мирен таму, гледај си верата.. :)[DOUBLEPOST=1405331328][/DOUBLEPOST]
uste povekje kje doznaes za knigava ako stanes clen na redot.
Мораш вака?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дали има конечно апсолутно решение прашуваш?
Да. :)

siguren sum deka isto taka ne ti e biten avtorot na kuranot i biblijata:)

uste povekje kje doznaes za knigava ako stanes clen na redot.
Не знаев дека Библијата има автор! Јас се мислев дека се работи за група автори. Ето видиш повторно научив нов бисер, сега од тебе. За Куранот е сосем нешто друго. И таму мислам дека се работи за повеќе (но помалку се од оние кои ја пишувале Библијата) автори.

Ќе се воздржам од дополнителен коментар. Нема да паднам на ниска провокација. Само не ја гледам причината зошто ме провоцираш! :)

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
togas sto ke vi e redot ako sekoj sam si bara smisla?

jas samo se trudev da go nasocam da vi stane brat:)
Редот си требе за чланарина.
Има трошкови таму,...книги,бензин,коли....

Може и сестра, не мора брат....:pos:
Нека му ја мисли...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не знаев дека Библијата има автор! Јас се мислев дека се работи за група автори. Ето видиш повторно научив нов бисер, сега од тебе. За Куранот е сосем нешто друго. И таму мислам дека се работи за повеќе (но помалку се од оние кои ја пишувале Библијата) автори.

Ќе се воздржам од дополнителен коментар. Нема да паднам на ниска провокација. Само не ја гледам причината зошто ме провоцираш! :)
Де бе младо момче, одма со размисли за провокации.

Јас само помислив дека е сосема нормално да станеш член на редот доколку сакаш да нвалезеш во тајните на книгата напишана пред повеќе од еден век, а ги содржи и предвидува работите кои ќе се одвиваат во Новиот Еон, кој веќе а на својот почеток.

Ова уште повеќе откако јасно стави до знаење дека нема да играш од наша, и дека не го сакаш Сатриот Еон и неговите философии.

Јас лично никојпат не сум ја негирал мудроста на старите. Една од тие мудрости вели – не плукај во стариот бунар додека не го ископаш новиот, а ни потоа, оти не знаеш што носи иднината.

@Хептаграм XI мораш да признаеш дека добро би ви дошол брат плус, без разлика на кој начин е упатен иницијантот да го засака редот. :)
Така да мислам дека е многу пофер да се заблагодариш на мојот обид.

Христијанин сум си да, можеби лош и со еден куп гревови, ама сепак Христијанин. И горе доле, познавам по некоја ваша “тајна”.

У контекст на муабетов дали долгогодишен сциентолог е во ситуација да даде релевантно мислење за вашиот ред, начин на функционирање и одредени тајни?

@Ipsissimus нека биде така како што велиш. Редот служи за насочување и подучување на кандидатот, а кандидатот дошол во редот, оти заклучил дека токму тоа е она вистинското, библијата на Новиот Еон

Колку членови има ОТО во светот – отприлика?[DOUBLEPOST=1405333525][/DOUBLEPOST]

Нека му ја мисли...
Тоа со брат и сестра е заебана работа :P

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
заебано е само ако си локомотива, ако си последен вагон и не е толку заебано.
хепта е локомотивата.....и колку што можам да видам му одговара тоа..:love:
Шкорпион..

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Нека му ја мисли...
:facepalm:

Де бе младо момче, одма со размисли за провокации.

Јас само помислив дека е сосема нормално да станеш член на редот доколку сакаш да нвалезеш во тајните на книгата напишана пред повеќе од еден век, а ги содржи и предвидува работите кои ќе се одвиваат во Новиот Еон, кој веќе а на својот почеток.

Ова уште повеќе откако јасно стави до знаење дека нема да играш од наша, и дека не го сакаш Сатриот Еон и неговите философии.

Јас лично никојпат не сум ја негирал мудроста на старите. Една од тие мудрости вели – не плукај во стариот бунар додека не го ископаш новиот, а ни потоа, оти не знаеш што носи иднината.

@Хептаграм XI мораш да признаеш дека добро би ви дошол брат плус, без разлика на кој начин е упатен иницијантот да го засака редот. :)
Така да мислам дека е многу пофер да се заблагодариш на мојот обид.

Христијанин сум си да, можеби лош и со еден куп гревови, ама сепак Христијанин. И горе доле, познавам по некоја ваша “тајна”.

У контекст на муабетов дали долгогодишен сциентолог е во ситуација да даде релевантно мислење за вашиот ред, начин на функционирање и одредени тајни?

@Ipsissimus нека биде така како што велиш. Редот служи за насочување и подучување на кандидатот, а кандидатот дошол во редот, оти заклучил дека токму тоа е она вистинското, библијата на Новиот Еон

Колку членови има ОТО во светот – отприлика?[DOUBLEPOST=1405333525][/DOUBLEPOST]

Никаде не пишав дека ги сакам тајните, туку ме интересира само дали има логика.

Тоа ти е исто. Јас Библијата си ја сфаќам на еден начин ти на сосем друг.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Никаде не пишав дека ги сакам тајните, туку ме интересира само дали има логика.

Тоа ти е исто. Јас Библијата си ја сфаќам на еден начин ти на сосем друг.
no sepak baras logikata da ti bide potvrdena od clenovi na redot.

dali i za kuranot baras tvojata logika da bide potvrdena od musliman?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
20. Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш י ה ו ה , а во Озирис י ה ש ו ה . Прашај и ќе имаш! Барај и ќе најдеш! Тропни и ќе ти се отвори!
Книга на Рамнотежата
Не, сциентологијата нема врска со телемата и негледам на кој начин мислењето на сциентолог би било релевантно во овој контекст.
Колку членови има ОТО во светот – отприлика?
ОТО има околу 3 до 5 илјади членови.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
no sepak baras logikata da ti bide potvrdena od clenovi na redot.

dali i za kuranot baras tvojata logika da bide potvrdena od musliman?
Да, сум прашал неколку.
И не се согласуваат со мене, нормално. :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
sekako deka e taka.

mislis li deka clenovite na oto ke se soglasat so tebe ako ne im se dopadne tvojata logika?
Па добро, личностите кои не ги познаваш ги провоцираш, тоа е лицемерно.
Те интересира дали некогаш би станал дел од редот? Не. Друго нешто?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
20. Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш י ה ו ה , а во Озирис י ה ש ו ה . Прашај и ќе имаш! Барај и ќе најдеш! Тропни и ќе ти се отвори!
Книга на Рамнотежата

.
Хи хи хи...извини ама си ми смешен!
Мислиш дека ако зборуваш во тајност со глупости од сектата, некој ќе „падне“ и ќе продлабочи?
Зарем не мислиш дека продавате ефтини финти?
Па на тоа само децата „паѓаат“!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Книга на Рамнотежата

Не, сциентологијата нема врска со телемата и негледам на кој начин мислењето на сциентолог би било релевантно во овој контекст.

ОТО има околу 3 до 5 илјади членови.
aj za prviot del za citatot od knigata na ramnotezata nema da komentiram sega.

za scientolozite siguren li si? sakas da kazes aber nemaat za vasiot nacin na rabota ili ke kazat se najloso za vas oti ste konkurencija na pazarot?

pet iljadi velis. ok. scientolozi kolku ima znaes li?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хи хи хи...извини ама си ми смешен!
Мислиш дека ако зборуваш во тајност со глупости од сектата, некој ќе „падне“ и ќе продлабочи?
Зарем не мислиш дека продавате ефтини финти?
Па на тоа само децата „паѓаат“!
Ќе се изненадев нешто паметно да прочитав од тебе....вака на западу ништа ново.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Па добро, личностите кои не ги познаваш ги провоцираш, тоа е лицемерно.
Те интересира дали некогаш би станал дел од редот? Не. Друго нешто?
kje does nekoj pat na pivo i poslee toa nema da bide licemerno:)

Kajgana Shop

На врв Bottom