Де бе младо момче, одма со размисли за провокации.
Јас само помислив дека е сосема нормално да станеш член на редот доколку сакаш да нвалезеш во тајните на книгата напишана пред повеќе од еден век, а ги содржи и предвидува работите кои ќе се одвиваат во Новиот Еон, кој веќе а на својот почеток.
Ова уште повеќе откако јасно стави до знаење дека нема да играш од наша, и дека не го сакаш Сатриот Еон и неговите философии.
Јас лично никојпат не сум ја негирал мудроста на старите. Една од тие мудрости вели – не плукај во стариот бунар додека не го ископаш новиот, а ни потоа, оти не знаеш што носи иднината.
@Хептаграм XI мораш да признаеш дека добро би ви дошол брат плус, без разлика на кој начин е упатен иницијантот да го засака редот.
Така да мислам дека е многу пофер да се заблагодариш на мојот обид.
Христијанин сум си да, можеби лош и со еден куп гревови, ама сепак Христијанин. И горе доле, познавам по некоја ваша “тајна”.
У контекст на муабетов дали долгогодишен сциентолог е во ситуација да даде релевантно мислење за вашиот ред, начин на функционирање и одредени тајни?
@Ipsissimus нека биде така како што велиш. Редот служи за насочување и подучување на кандидатот, а кандидатот дошол во редот, оти заклучил дека токму тоа е она вистинското, библијата на Новиот Еон
Колку членови има ОТО во светот – отприлика?[DOUBLEPOST=1405333525][/DOUBLEPOST]
Тоа со брат и сестра е заебана работа