Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
Многу ми е гајле кој е авторот, јас се позанимавав со соодржината на книгата. А авторот ја пишувал во Египет, и знам дека има многу симболика, симболи, математика како и алегории и чудни имиња кои никогаш нема да ги запаметам.И сконта ли барем кој ја напишал и на кој начин?
П.С. Сконтав малку повеќе од тоа што ме праша.
Ок. И тоа беше табу тема, и чим е табу нема да ја чепкам.Се' мислам дека сигурно ќе има проблеми @Dumbledore со таа информација, како и многумина пред него Ќе видиме...
Ти имаш проблеми со таа информација... колку што се сеќавам од твоите допишувања тука... можеби грешам, не знам.
Се читаме после фудбалот со тебе, со некое ново прашње
Но реков: Законот мислам дека дава повеќе и повеќе како што напредува индивидуата и човештвото по својот пат... не може веднаш да сфатиш се, бидејќи немаш искуство. Со старото знаење за симболите не може да се изгради новиот човек нели...
П.С. Се надевам ќе одмине поставувањето на прашања како од минатото во врска со Аиваз, Aiwass и сомневање во неговото постоење во било која форма
П.П.С. Во линкот од претходно кој што е извадок од воведот поместен во „Книгата на Законот“ има информации и за диктирањето на Законот. Сигурно е прочитано тоа, нели?
Подетално може да се прочита во „Еквинокс на Боговите“ или The Equinox , Vol.III,No.3
А смеете ли да одговатате на прашања во врска со неразбирањето на некој стих?