Законот на Телема

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Приватниот живот на членовите е приватен во секоја можна смисла, што значи досие од типот на следење како во комунистичките случаи за тоа што, каде и како прави некој член би било во спротивност со принципите на Редот.[DOUBLEPOST=1405110803][/DOUBLEPOST]
Па да, заборавив јас дека ние што сме во Редот ништо незнаеме за разлика од сручњаци како тебе што се знаат, дури и најскриените тајни.
Privaten e oficijalno ili vie ne ste uputeni nemate uste tie zaslugi i privilegii za da vi dozvolat da ste uputeni treba uste rituali ,sluzenje i ponizno da prizivate:)[DOUBLEPOST=1405113109][/DOUBLEPOST]
Znam deka ti odgovara povise oficijalnata verzija i prizna samo del od vistinata pa i da regrutiras poveke na forumov ,dali toa ja sto go zboram e nevistina ke izleze pravoto lice ,drugar ti spominja tajni licemerno ali ozbilen e .

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Znam deka ti odgovara povise oficijalnata verzija i prizna samo del od vistinata pa i da regrutiras poveke na forumov ,dali toa ja sto go zboram e nevistina ke izleze pravoto lice ,drugar ti spominja tajni licemerno ali ozbilen e .
gurdji mene si me citiral po greska:P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Секогаш некој од надвор знае за нас (дури и повеќе од нас) кои сме внатре, а ние тајни... :)

Ако си прочитал нешто од устројството на Редот, го пишува ова:

„Learn then that our Holy Order has but Three True Grades; as it is written in The Book of the Law: The Hermit, The Lover, and the Man of Earth.
The Man of Earth takes no share in the Government of the Order; for he is not yet called upon to give his life to it in service; and with us Government is Service, and nothing else. “ - Liber CXCIV

Ова за тоа како оди со нашето „упутуење“ во Редот... да ти разбистрам водата... За привилегиите, има што се привилегии се има во Редот, нормално постепено се постигнуваат! Да, се постигнуваат, не се даваат ниту пак некој се „упутуе“ ;)
Многу скопски.. што така?

Точно. Треба призиви и помагање на оние кои зачекориле на патеката! :) Не постојат понизни призиви, така се призива болест и ништо друго !!! А нели никој не сака болест во себе и околу себе !!! Немој со такви идеи... Можеш понизно да се молиш, но е и да призиваш :)

И така, пред да зборуваш со нас за Редот, научи како е уреден истиот, барем однадвор, онолку колку што ви е дадено да знаете... научете нешто за Телемата, барем некоја книга прочитајте... бидејќи вие доаѓате и си одите, а Редот останува низ еоните, како и во минатото, така и денес, сигурно ќе биде така и во иднина...

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Секогаш некој од надвор знае за нас (дури и повеќе од нас) кои сме внатре, а ние тајни... :)

Ако си прочитал нешто од устројството на Редот, го пишува ова:

„Learn then that our Holy Order has but Three True Grades; as it is written in The Book of the Law: The Hermit, The Lover, and the Man of Earth.
The Man of Earth takes no share in the Government of the Order; for he is not yet called upon to give his life to it in service; and with us Government is Service, and nothing else. “ - Liber CXCIV

Ова за тоа како оди со нашето „упутуење“ во Редот... да ти разбистрам водата... За привилегиите, има што се привилегии се има во Редот, нормално постепено се постигнуваат! Да, се постигнуваат, не се даваат ниту пак некој се „упутуе“ ;)
Многу скопски.. што така?

Точно. Треба призиви и помагање на оние кои зачекориле на патеката! :) Не постојат понизни призиви, така се призива болест и ништо друго !!! А нели никој не сака болест во себе и околу себе !!! Немој со такви идеи... Можеш понизно да се молиш, но е и да призиваш :)

И така, пред да зборуваш со нас за Редот, научи како е уреден истиот, барем однадвор, онолку колку што ви е дадено да знаете... научете нешто за Телемата, барем некоја книга прочитајте... бидејќи вие доаѓате и си одите, а Редот останува низ еоните, како и во минатото, така и денес, сигурно ќе биде така и во иднина...
Ah paganu bitno ti e da potenciras Binah,Yesod,Malkuth si go otkrivas sistemot
The Man of Earth takes no share in the Government of the Order; for he is not yet called upon to give his life to it in service; and with us Government is Service, and nothing else-mnogu jasno na ova nivo uste slepo obozava nemoze da se spoi so Aiwass svesno :)

Redot ostanuva bidejki ima ovci kako i sto imalo ,vasiot virus e veke videna rabota

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Би било убаво да не се обидуваш да навредуваш... не сме деца тука... зошто да се пријавуваме и да тераме инает? Ајде малку убав муабет... :)

Забораваш каде и кому му треба пастир за да го води стадото. Не мора нам да ни ја префрлаш топката...
Редот останува да постои надминувајќи го времето :love:
Тоа е факт, кој што како што гледам не ти се допаѓа... нема да се расправаме заради твоето незадоволство што постоииме !
За кое ниво зборуваш ти и зошто некој би се спојувал со Аиваз? Што е за тебе Аиваз па би сакал да се споиш со него? На кое ниво си па бараш спојување со нештото?

Битно ми е да зборувам за Телема, како Закон на Новиот Еон каде што се е игра и искуство - ако веќе сакаш да знаеш што ми е битно...

Не постои „слепо“ во магиката :) Тоа сепак оди рака под рака со религијата каде што се бара догма и слепост и вера, зарем не - или грешам?

Ти сепак гледаш од своја перспектива, не можеш поинаку и јас не те осудувам за тоа...
Биди ми позитивен и не се многу нервирај околу Телемава и Редот... полека, че биде што викаат некои :)

П.С. Види што ти реков претходно (не знам зошто скокаш да читаш тоа што не ти одговара):
И така, пред да зборуваш со нас за Редот, научи како е уреден истиот, барем однадвор, онолку колку што ви е дадено да знаете... научете нешто за Телемата, барем некоја книга прочитајте...

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Би било убаво да не се обидуваш да навредуваш... не сме деца тука... зошто да се пријавуваме и да тераме инает? Ајде малку убав муабет... :)
Licno i personalno ne navrediv nikoj,samo organizaciski strukturi ako toa ti smeta zali se na drugo mesto:)

Забораваш каде и кому му треба пастир за да го води стадото. Не мора нам да ни ја префрлаш топката...
Редот останува да постои надминувајќи го времето :love:Seka i pocna da ja prefrlas topkata :)
Тоа е факт, кој што како што гледам не ти се допаѓа... нема да се расправаме заради твоето незадоволство што постоииме ! Virus nema sto da mi smeta ili ne sam si iskaca :)
За кое ниво зборуваш ти и зошто некој би се спојувал со Аиваз? Што е за тебе Аиваз па би сакал да се споиш со него? На кое ниво си па бараш спојување со нештото?Prebrzo konstatiras deka jas sakam da se spojam niti sakam niti mi treba da se spajam so takvi gluposti veke si imate copy paste kniga koja vasiot Zver ja simnal od kaj sto ja simnal.

Битно ми е да зборувам за Телема, како Закон на Новиот Еон каде што се е игра и искуство - ако веќе сакаш да знаеш што ми е битно...

Pa cim ti e bitno ke si zboruvas so Telemisti za vasiot zakon i paganski obicaii.Ne te ni prasav sto ti e bitno prepun si veke so informacii i uslovuvanja ,taka da prodolzi da se siris so stari Vavilonski iskustva mozda ke naprednes u vasiot sistem .Toa ti e bitno gledam.

Не постои „слепо“ во магиката :) Тоа сепак оди рака под рака со религијата каде што се бара догма и слепост и вера, зарем не - или грешам?
Slepo postoi ,sledite pravila i instrukcii .Da ne sedis na misa so skrsteni race pa gi posmatras ortacite :)

Ти сепак гледаш од своја перспектива, не можеш поинаку и јас не те осудувам за тоа...
Биди ми позитивен и не се многу нервирај околу Телемава и Редот... полека, че биде што викаат некои :)Koga bi gledal od tvoja perspektiva bi se gledale u redot ,Ne me zanimaat redovi niti megu redovi .Nadvoresni strukturi ,vnatresni majtapete so vas kalibar.

П.С. Види што ти реков претходно (не знам зошто скокаш да читаш тоа што не ти одговара):
И така, пред да зборуваш со нас за Редот, научи како е уреден истиот, барем однадвор, онолку колку што ви е дадено да знаете... научете нешто за Телемата, барем некоја книга прочитајте...
Ti posto vaka mudro odgovaras otkri na posirokata javnost kako e ureden vnatre do kade sto si upaten :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Бидејќи гледам дека си нов, што мислиш - зарем нема барем нешто во врска со тоа на оваа тема која ете достигнала дури 200+ страници?
Треба да побараш, да разгледаш што е зборувано низ годините тука... за да не се повторувам јас :)

П.С. Благодарам за комплиментот... и ова не е за пошироката јавност... ова е за оние кои бараат и ги интересира ова (бидјеќи кога бараш на нет, многу линкови водат и до овој форум во врска со Телема)... за другите е пролазна станица ова, но сепак сте потребни со вашите оф-топици и муабети. :)

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Бидејќи гледам дека си нов, што мислиш - зарем нема барем нешто во врска со тоа на оваа тема која ете достигнала дури 200+ страници?
Треба да побараш, да разгледаш што е зборувано низ годините тука... за да не се повторувам јас :)

П.С. Благодарам за комплиментот... и ова не е за пошироката јавност... ова е за оние кои бараат и ги интересира ова (бидјеќи кога бараш на нет, многу линкови водат и до овој форум во врска со Телема)... за другите е пролазна станица ова, но сепак сте потребни со вашите оф-топици и муабети. :)
Ok

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Се обидов да ја сконтам Книгата на законот.....
Прво што е тоа Нуит? По мојата логика најлогично би било тоа да е замена за поимот жена.
И дали кога ќе се разглоби стихот 76 поглавје 2, како и стихот 35 поглавје 3 ќе се добие нешто логично? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Прво што е тоа Нуит? По мојата логика најлогично би било тоа да е замена за поимот жена.
И дали кога ќе се разглоби стихот 76 поглавје 2, како и стихот 35 поглавје 3 ќе се добие нешто логично? :)
Не знам за тебе што е логично... :)
А и не секогаш ако нештото е логично содржи и вистина ;)

А за Книгата на Законот и Нуит - повели тука, можеби ќе ти се олесни „контањето“ на Законот...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не знам за тебе што е логично... :)
А и не секогаш ако нештото е логично содржи и вистина ;)

А за Книгата на Законот и Нуит - повели тука, можеби ќе ти се олесни „контањето“ на Законот...
Барем го погодив полот......:)
Него ова е нешто слично како Нострадамус?

Само си напишал дека “останува добар дел да се проучи“. Тогаш како ќе се сфати книгава во целост?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Не сум напишал јас тоа. Ова е запишано многу одамна пред јас да се родам, кога е издадена „Книгата на Законот“ за прв пат... Тоа е некаде 1913 можеби, не ме држи за збор...

Ова кај мене е извадок од Воведот на Liber AL vel Legis ... Изданието на македонски јазик на „Книгата на Законот“ од 1998 година го содржи овој вовед... не знам дали ја има таа книга сеуште во продажба некаде !
Сега има ново издание на „Книгата на Законот“ :)

Од тогаш до сега... проучено е премногу.

И книгата секогаш ќе биде сфтена во целост... тоа „целост“ варира од индивидуа до индивидуа и не може мојата „целост“ да биде твоја - од тука можеби и доаѓа сета таа забрана да не коментираме премногу што значи оваа или онаа порака од Законот...

Законот мислам дека дава повеќе и повеќе како што напредува индивидуата и човештвото по својот пат... не може веднаш да сфатиш се, бидејќи немаш искуство. Со старото знаење за симболите не може да се изгради новиот човек нели...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
И сконта ли барем кој ја напишал и на кој начин?:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.186
Поени од реакции
12.168
Се' мислам дека сигурно ќе има проблеми @Dumbledore со таа информација, како и многумина пред него :) Ќе видиме...
Ти имаш проблеми со таа информација... колку што се сеќавам од твоите допишувања тука... можеби грешам, не знам.
Се читаме после фудбалот со тебе, со некое ново прашње ;)

Но реков: Законот мислам дека дава повеќе и повеќе како што напредува индивидуата и човештвото по својот пат... не може веднаш да сфатиш се, бидејќи немаш искуство. Со старото знаење за симболите не може да се изгради новиот човек нели...

П.С. Се надевам ќе одмине поставувањето на прашања како од минатото во врска со Аиваз, Aiwass и сомневање во неговото постоење во било која форма :)
П.П.С. Во линкот од претходно кој што е извадок од воведот поместен во „Книгата на Законот“ има информации и за диктирањето на Законот. Сигурно е прочитано тоа, нели?
Подетално може да се прочита во „Еквинокс на Боговите“ или The Equinox , Vol.III,No.3

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom