Би било убаво да не се обидуваш да навредуваш... не сме деца тука... зошто да се пријавуваме и да тераме инает? Ајде малку убав муабет...
Licno i personalno ne navrediv nikoj,samo organizaciski strukturi ako toa ti smeta zali se na drugo mesto
Забораваш каде и кому му треба пастир за да го води стадото. Не мора нам да ни ја префрлаш топката...
Редот останува да постои надминувајќи го времето
Seka i pocna da ja prefrlas topkata
Тоа е факт, кој што како што гледам не ти се допаѓа... нема да се расправаме заради твоето незадоволство што постоииме ! Virus nema sto da mi smeta ili ne sam si iskaca
За кое ниво зборуваш ти и зошто некој би се спојувал со Аиваз? Што е за тебе Аиваз па би сакал да се споиш со него? На кое ниво си па бараш спојување со нештото?Prebrzo konstatiras deka jas sakam da se spojam niti sakam niti mi treba da se spajam so takvi gluposti veke si imate copy paste kniga koja vasiot Zver ja simnal od kaj sto ja simnal.
Битно ми е да зборувам за Телема, како Закон на Новиот Еон каде што се е игра и искуство - ако веќе сакаш да знаеш што ми е битно...
Pa cim ti e bitno ke si zboruvas so Telemisti za vasiot zakon i paganski obicaii.Ne te ni prasav sto ti e bitno prepun si veke so informacii i uslovuvanja ,taka da prodolzi da se siris so stari Vavilonski iskustva mozda ke naprednes u vasiot sistem .Toa ti e bitno gledam.
Не постои „слепо“ во магиката Тоа сепак оди рака под рака со религијата каде што се бара догма и слепост и вера, зарем не - или грешам?
Slepo postoi ,sledite pravila i instrukcii .Da ne sedis na misa so skrsteni race pa gi posmatras ortacite
Ти сепак гледаш од своја перспектива, не можеш поинаку и јас не те осудувам за тоа...
Биди ми позитивен и не се многу нервирај околу Телемава и Редот... полека, че биде што викаат некои
Koga bi gledal od tvoja perspektiva bi se gledale u redot ,Ne me zanimaat redovi niti megu redovi .Nadvoresni strukturi ,vnatresni majtapete so vas kalibar.
П.С. Види што ти реков претходно (не знам зошто скокаш да читаш тоа што не ти одговара):
И така, пред да зборуваш со нас за Редот, научи како е уреден истиот, барем однадвор, онолку колку што ви е дадено да знаете... научете нешто за Телемата, барем некоја книга прочитајте...