Законот на Телема

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Дали во О.Т.О. се принесуваат крвни жртви?
Да.
Убивани се животни и им се пие крвта на истите.Дури еден од членовите има умрено од крвта на убиена мачка, добил заразна болест и потоа умрел. Поради тоа Кроули бил истеран од Италија.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Имам читано дека Кроули еднаш во ритуалите жртвувал гулаб при преминувањето од Бездан и исто така дека жртвувал жаба при воздигање на степен на Ipssissimus. Си помислив и Ипси, кога се унапредувал да не жртвувал жаба за својот чин.:D

На тоа прашање ме иницира овој текст: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/288804/Okultista-Alister-Krouli-kriv-za-smrti-povezane-sa-Tutankamonovim-prokletstvom
Знам дека е тој текст... :)
Има и еден текст каде што се објаснети сите овие обвинувања за Кроули... ај да побарам па ако го најдам ќе го поставам тука... во стилот 10 измислици или легенди за „Големиот Ѕвер“ :) Интересен е...

Ахахаха па може да користел жаба, не сум го прашал за ова :D Само да не е некоја македонска крастава жаба :pos:
А за крвта, да Кроули користел голуб, тоа е времето кога се влечка низ пустините на Сахара (види во „Визијата и Гласот на Триесете Етири“ - еден вид дневник за времето минато таму ) :)
Крвта е добра работа од многу аспекти.
Има и објаснување зошто ама многу е за пишување посебно ако не сте запознаени со гематрија и кабала...
И НЕ СЕ ПИЕ ТУЃА КРВ! ;)
Ама секако ќе верувате на весниците по нет нели, зошто мене да ми верувате... :tapp:
--- надополнето: 27 април 2013 во 15:36 ---
Да.
Убивани се животни и им се пие крвта на истите.Дури еден од членовите има умрено од крвта на убиена мачка, добил заразна болест и потоа умрел. Поради тоа Кроули бил истеран од Италија.
Неточно, бил истеран од кој, дали знаеш од кој бил истеран? И зошто?
Ајде во Италија си... мора да знаеш :D

Вакви размисли како твоите само даваат до знаење дека читаш „жута штампа“ и се палиш на текстовите без критички и истражувачки дух :D
Страшно... христијанска работа...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Неточно, бил истеран од кој, дали знаеш од кој бил истеран? И зошто?
Ајде во Италија си... мора да знаеш :D

Вакви размисли како твоите само даваат до знаење дека читаш „жута штампа“ и се палиш на текстовите без критички и истражувачки дух :D
Страшно... христијанска работа...
хахаха....знам повеке него ти што мислиш и знаеш...

Јас го кажав моето, ти поби ме ако имаш аргументи.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Хепта, кога ја цитираш истата таа жолта штапма која пишува против исламот и христијаните ти течат лиги од устата, а кога ќе прочиташ нешто за твојот таен ред се бунтуваш и велиш дека не е точно. Епа еве нешто доста свежо за вас напишано:

SATANSKE ORGIJE: Rijana članica seks-kulta!

Tajnom sadomazohističkom društvu Ordo templi Orijentis, osnovanom u XIX veku, pripadaju desetine slavnih, a među njima i pevačica iz SAD

LONDON - Jezivo.
Poznate ličnosti širom sveta članovi su misterioznog sadomazohističkog seks-kulta Ordo templi Orijentis, poznatijeg kao OTO. U okviru njega organizuju se posebni rituali seksualnih odnosa između grupe žena i muškaraca, koji uključuju nasilje, upotrebu droga i satanističkih simbola. Prema navodima britanskih medija, njemu pripadaju i slavni američki reper i muž pevačice Bijonse Džej Zi, pevačica Rijana gitarista rok grupe Led cepelin Džimi Pejdž, kao i ćerka britanskog muzičara Boba Geldofa Pičiz Geldof.

Najnoviji skandal u svetu poznatih izbio je nakon što se mlada Pičiz, inače novinarka i foto-model, pohvalila svojim fanovima na Tviteru da je postala član tajanstvenog kulta i objavila fotografiju sa svojom novom tetovažom na kojoj se vidi njegov simbol. Nakon toga, počele su da se pojavljuju i brojne informacije o Redu hrama Istoka, kako u prevodu glasi ime te sekte.

OTO je osnovao krajem XIX veka Alister Krouli, koji je rođen u Britaniji u uglednoj porodici 1875. Sebe je nazivao Fantastična Zver 666 i često tvrdio da je najopakiji čovek na svetu, a razvio je posebnu vrstu verovanja koja nije prestala da postoji ni nakon njegove smrti 1947. Inače, ona uključuje posebne nasilničke seksualne rituale, ali i magiju kojom se prizivaju bogovi zla, kao i stalnu upotrebu teških droga poput opijuma, kokaina, heroina i meskalina. Najvažniji moto kulta je „radi šta ti je volja“. Džimi Pejdž je tako nekoliko puta učestvovao u ritualima, a bio je toliko opčinjen Kroulijevim likom i delom da je kupio i njegovu kuću na obali Loh Nesa u Škotskoj.

Prema navodima medija, i Džej Zi i Rijana su nekoliko puta javno isticali simbole sekte. Nosili su majice s natpisom „radi šta ti je volja“, a na Džej Zijevoj liniji odeće „rokaver“ pojavljuju se OTO simboli poput svevidećeg oka u trouglu i oka Horusa, egipatskog simbola koji je često dovođen u vezu sa kultovima.

http://www.kurir-info.rs/satanske-orgije-rijana-clanica-seks-kulta-clanak-757905

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
хахаха....знам повеке него ти што мислиш и знаеш...

Јас го кажав моето, ти поби ме ако имаш аргументи.
Гледам дека си го кажа твоето ... :D
И кој го брка Кроули од Сицилија и зошто?
Дали е заради митот со мачката и крвта? :D
Во кој весник го прочита ова?
Ајде одговори ми... ако не знаеш, ќе ти кажам кој го брка и зошто - далеку од било каква крв и слично...
Само признај дека немаш поима кој го брка...
Ајде...
--- надополнето: 27 април 2013 во 15:48 ---
Хепта, кога ја цитираш истата таа жолта штапма која пишува против исламот и христијаните ти течат лиги од устата, а кога ќе прочиташ нешто за твојот таен ред се бунтуваш и велиш дека не е точно. Епа еве нешто доста свежо за вас напишано:
Абе ако нека пишуваат - мене не ми смета лично ништо од напишаното :) Што ако е напишано? Само помагаат да се дознае О.Т.О. - ништо страшно...
Телемит сум човек... имам многу полиберални погледи кон светот од тебе... Овде се „бунтувам“ за да пишувам и за да вие пишувате и јас да можам да си кажувам што е и како е...
И никогаш не ми течеле лиги за насилство и крв - дали политички дали религиозни.
Јас никогаш не сум давал коментари за текстови од весници... Еднаш сум ставил линк за вашите дејанија и толку - во верски вести...

Си го погрешил човекот...

П.С. Гледаш дека во сите линкови вртат 5 имиња на познати и ништо друго? Дури и зборовите им се исти... мора малку да си го поправат новинарскиот дух луѓево :D

П.П.С. Јас не ја сакам твојата религија како апсолутно решение на проблемот на човекот не од читање весници ;) Не сум ко тебе :)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Абе ако нека пишуваат - мене не ми смета лично ништо од напишаното :) Што ако е напишано? Само помагаат да се дознае О.Т.О. - ништо страшно...
Телемит сум човек... имам многу полиберални погледи кон светот од тебе... Овде се „бунтувам“ за да пишувам и за да вие пишувате и јас да можам да си кажувам што е и како е...
И никогаш не ми течеле лиги за насилство и крв - дали политички дали религиозни.
Јас никогаш не сум давал коментари за текстови од весници... Еднаш сум ставил линк за вашите дејанија и толку - во верски вести...

Си го погрешил човекот...

П.С. Гледаш дека во сите линкови вртат 5 имиња на познати и ништо друго? Дури и зборовите им се исти... мора малку да си го поправат новинарскиот дух луѓево :D
Ооо, и тоа како ти смета. Се пројавија доста написи за наводни сатански ритуали во вашиот ред и богами доста жртви излегоа од нив. Почна клопчето да се одмотува и не тие баш сеедно.;)

А тоа дека како Телемит имаш многу полиберални погледи кон светот од мене да ми извиниш. Иако се повикувате на само еден закон, вашиот ред е преполн со догми, врбувања и сатански правила. Законски гледано, сте тешки престапници. Ако не сте, зошто не работите јавно и не се регистрирате како заедница или ред?

П.С. Ќе продолжиме подоцна, одам да фатам некој Сончев зрак додека не ми побегнал. :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.436
Ооо, и тоа како ти смета. Се пројавија доста написи за наводни сатански ритуали во вашиот ред и богами доста жртви излегоа од нив. . :)
Ја знам една друга секта која насекаде низ светот произведува мноооогу повеќе жртви од Телемата. Е тие се чист сатанизам. Се разнесуваат на парчиња, убивајќи невини околу себе, дигаат во воздух верски храмови полни со луѓе, сипаат киселина врз женските лица и навистина се неспоредливо поштетни од Телемата и сите други заедно. Тие немаат ниту трунка совест секогаш да застанат на страна на егзекуторите на деца (само затоа што децата не се, а убијците се, припадници на таа зла појава).
Да не набројувам брате Омере, премногу зулум виде човештвото од нив. телемитите се ко мали бебиња во однос на овие паразити.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Што бре муслиманину, да не си либерал? :rolleyes:
Не ми смета ништо од весници што пишуваат - зборувам тука за да ве боцнам вас за да можам јас да кажам како е :D
Вие сте учесници во играта... добре дојдовте ;)

И кое клопче, кое одмрсување... Треба да посетиш малку постари форуми што разглобуваат за О.Т.О. и телема... ова е одамно поминат муабет... И се си е како што треба... ти сега почна да дознаваш за телемата и Редот... прво ќе се фатиш за негативностите, па ако имаш волја и ти дозволи религијата ќе земеш и ќе прочиташ некоја философска книга што обработува вакви теми, па може и пракса ќе пробаш... :D
И друго:
Не ти е логичен текстот!
Како може ди да зборуваш како е во Редот и дали е преполн со догми и дека има не знам какви правила, а од друга страна велиш дека не работиме јавни и сме тајни?
Како ти дозна каков е Редот? :D

Законски гледано сме одлични :) Да не бевме ќе беше друго. Не верувајте на весници :) Друг совет за тебе и Ѓурѓ. немам.
Друго...
Нема сатана во телемата... тоа се христијански кованици и исламски, нормално... не ни давајте ваши концепти во нашите философии, па не е фер :D

И работиме јавно... кој рече дека не работиме... Знаеш дека се изведува Гностичка миса на која може да дојде било кој (ако сакаме да дојде - не сакам некој нестабилен со идеја да убие да ми доаѓа дома)! Мислам, ме разбираш...

Beric Dondarrion , чекај сега - Кроули е најзлобниот човек... уште да ми кажат зошто и од каде прочитале и јас ќе си заминам од редот и ќе станам Ѓурѓовист или муслиман, друго нема...

Па и ми велат дај аргументи за нашите дрдорења од весници :D Ах, не е лесно да си телемит во овие проклети старо-еонски забегани краишта... Кафказ за религијата :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да.
Од биографијата на Кроули:

"Неговата лоша репутација пораснува енормно во текот и особено после периодот во Опатијата на Телема во Чефало, Сицилија, каде младиот студент – Raoul Loveday -умрел пиејќи затруена вода. Вдовицата “Кралица Бети” (како што ја викаше Кроули) по враќањето во Англија налутена на Кроули се опила и склопила сторија за смртта на студентот дека била предизвикана од пиење мачкина крв при Црна Миса. Сторијата веднаш се појавила на насловните страни. После – како што е речено – острите напади на фашистичката партија и по скандалите со дневниот печат тој беше протеран засекогаш од Италија. Подоцна ги напиша “Песните за Италија” (Songs for Italy), хумористична збирка од поеми со презир кон Мусолини и Фашистичката Партија."
http://www.oto-mk.net/?page_id=63&page=3

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142

"Неговата лоша репутација пораснува енормно во текот и особено после периодот во Опатијата на Телема во Чефало, Сицилија, каде младиот студент – Raoul Loveday -умрел пиејќи затруена вода. Вдовицата “Кралица Бети” (како што ја викаше Кроули) по враќањето во Англија налутена на Кроули се опила и склопила сторија за смртта на студентот дека била предизвикана од пиење мачкина крв при Црна Миса. Сторијата веднаш се појавила на насловните страни. После – како што е речено – острите напади на фашистичката партија и по скандалите со дневниот печат тој беше протеран засекогаш од Италија. Подоцна ги напиша “Песните за Италија” (Songs for Italy), хумористична збирка од поеми со презир кон Мусолини и Фашистичката Партија."
E што му кажа на Ѓурѓич вистината сега?
Врска немаше кој го брка Кроули и зошто... Не ги плаши вака со вистини - нема да доаѓаат и ќе умре темата :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
SATANSKE ORGIJE: Rijana članica seks-kulta!
Добро бре мајку му стара, со инает ништо не бива. Дај некој светски признат извор а не од некој пастор еба го. Ако овие извори ги земавме за веродостојни одамна ќе немаше ниту еден муслиман на Планетава. Јас можеби ќе сменам пелени, ама според начинот и стилот на кој ја водиш дискусијава, тебе ти треба промена на тампонот.;)
Хехехе, јак ти е изворов затоа толку лесно ме демантираш. Дете, ај отвори некој асален извор за вакви статистички податоци и не се брукај повеќе? Моит? ;)
Ова од кој веродостоен извор го презеде? И кој асални статистички податоци користеше?

Дали во исламот е дозволено клеветење без поседување доказ?
:coffee:
--- надополнето: 27 април 2013 во 16:18 ---
Имам читано дека Кроули еднаш во ритуалите жртвувал гулаб при преминувањето од Бездан и исто така дека жртвувал жаба при воздигање на степен на Ipssissimus. Си помислив и Ипси, кога се унапредувал да не жртвувал жаба за својот чин.:D

На тоа прашање ме иницира овој текст: http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/288804/Okultista-Alister-Krouli-kriv-za-smrti-povezane-sa-Tutankamonovim-prokletstvom
Јас носорог жртвував.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дали во О.Т.О. се принесуваат крвни жртви?
За О.Т.О не знам, ама и да принесуваат, не се каури и ќафири, во име на Алах, како што тоа го прави сектата создадена лично од шејтанот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ооо, и тоа како ти смета. Се пројавија доста написи за наводни сатански ритуали во вашиот ред и богами доста жртви излегоа од нив. Почна клопчето да се одмотува и не тие баш сеедно.;)

А тоа дека како Телемит имаш многу полиберални погледи кон светот од мене да ми извиниш. Иако се повикувате на само еден закон, вашиот ред е преполн со догми, врбувања и сатански правила. Законски гледано, сте тешки престапници. Ако не сте, зошто не работите јавно и не се регистрирате како заедница или ред?

П.С. Ќе продолжиме подоцна, одам да фатам некој Сончев зрак додека не ми побегнал. :)
Уф, како си ги калемиш клеветиве и лагиве само! :) Ако, ако!
Кое клопче се одмотувало бре греото?? Кој црни жртви излегле? Што тресеш глупости?
Законски сме биле тешки престапници?!? :vozbud: Па како го објаснуваш тогаш фактот што немаме проблеми со законот? Кој се трите услови за иницирање во редот? Покрај гаранцијата од двајца членови и полнолетство, знаеш ли кој е третиот услов а?:tapp:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Ипси, ти мене смешки ми праеш или се заебаваш.
Ми даваш одговор од вашето официално сито. Па тоа е исто како на Хитлер да му читаш германски весник во 1941г.....:pos:

Нели повикуваш на истражување и сомнеж.
Ајде размисли малку сам и истражувај.

Како се пади човек од една држава ако некој умрел од затруена „вода“?
Тие се во Италија а приказната ја измислила вдовицата по враќањето во Англија???....
И ти во тоа веруваш...:facepalm:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипси, ти мене смешки ми праеш или се заебаваш.
Ми даваш одговор од вашето официално сито. Па тоа е исто како на Хитлер да му читаш германски весник во 1941г.....:pos:

Нели повикуваш на истражување и сомнеж.
Ајде размисли малку сам и истражувај.

Како се пади човек од една држава ако некој умрел од затруена „вода“?
Тие се во Италија а приказната ја измислила вдовицата по враќањето во Англија???....
И ти во тоа веруваш...:facepalm:
Добро бре човек, ти арен си со паметот? Што да истражувам, кога јас сум член на О.Т.О! :tapp:
Испадна дека оние што не се во Редот знаат повеќе од оние кои се!
Од една страна самиот кажуваш дека незнаеш ништо за телемата:
Потполно се слагам со тебе...немам врска со телемата и затоа прашувам.
Од друга страна кога ќе добиеш одговор, го негираш! Па што ја отвараше тогаш темава?:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom