Што бре муслиманину, да не си либерал?
Не ми смета ништо од весници што пишуваат - зборувам тука за да ве боцнам вас за да можам јас да кажам како е
Вие сте учесници во играта... добре дојдовте
И кое клопче, кое одмрсување... Треба да посетиш малку постари форуми што разглобуваат за О.Т.О. и телема... ова е одамно поминат муабет... И се си е како што треба... ти сега почна да дознаваш за телемата и Редот... прво ќе се фатиш за негативностите, па ако имаш волја и ти дозволи религијата ќе земеш и ќе прочиташ некоја философска книга што обработува вакви теми, па може и пракса ќе пробаш...
И друго:
Не ти е логичен текстот!
Како може ди да зборуваш како е во Редот и дали е преполн со догми и дека има не знам какви правила, а од друга страна велиш дека не работиме јавни и сме тајни?
Како ти дозна каков е Редот?
Законски гледано сме одлични
Да не бевме ќе беше друго. Не верувајте на весници
Друг совет за тебе и Ѓурѓ. немам.
Друго...
Нема сатана во телемата... тоа се христијански кованици и исламски, нормално... не ни давајте ваши концепти во нашите философии, па не е фер
И работиме јавно... кој рече дека не работиме... Знаеш дека се изведува Гностичка миса на која може да дојде било кој (ако сакаме да дојде - не сакам некој нестабилен со идеја да убие да ми доаѓа дома)! Мислам, ме разбираш...
Beric Dondarrion , чекај сега - Кроули е најзлобниот човек... уште да ми кажат зошто и од каде прочитале и јас ќе си заминам од редот и ќе станам Ѓурѓовист или муслиман, друго нема...
Па и ми велат дај аргументи за нашите дрдорења од весници
Ах, не е лесно да си телемит во овие проклети старо-еонски забегани краишта... Кафказ за религијата