Заеднички излегувања во град? - Договарајте се тука! :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Мила, батали, како да објаснуваш на деца во градинка. Поединци се викани уште од лани, и не појавиле фаца кога се организирало нешто, дали овде, дали по пп, сега потат муда како не било фер договарање по приватни. Демек не ради нив, ради општо, цел форум.

Колку пати е одиграна и приказната со лисицата и грозјето, па пак биле викани, ама ајде. Не знам на кого се објаснуваме и зошто.
Skorpi ne moes ti da pravish sobir i da mi kazesh na mene u 20:00 bidi tamu i tamu bez da vidish dali mi odgovara ili ne.

Spored navedenoto ti si go napraivl sobirot koga ti odgovaral tebe(vas) i ne mozesh poedincite shto poradi gorenavedenite pricini ne dosle da gi targetirash ko nepozelni na sobirite.

Epten ste gi izmeshale i izkomplicirale rabotite okolu sobiranka, toa treba da bide ednostavno.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Собиранкиве се прават ко да иде на состанок Нимиц и компанија, со покани и пречеци и остали протоколи :icon_lol:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Skorpi ne moes ti da pravish sobir i da mi kazesh na mene u 20:00 bidi tamu i tamu bez da vidish dali mi odgovara ili ne.

Spored navedenoto ti si go napraivl sobirot koga ti odgovaral tebe(vas) i ne mozesh poedincite shto poradi gorenavedenite pricini ne dosle da gi targetirash ko nepozelni na sobirite.

Epten ste gi izmeshale i izkomplicirale rabotite okolu sobiranka, toa treba da bide ednostavno.
Грешка си со муабетов :). Ако гледаме на тоа кој и како му одговара, никогаш нема да се договориме - тоа е проблемот со големите јавни собири. Затоа, за да се пресече од старт, се кажува време и локација на време ( 4-5 дена однапред за да можат сите да си испланираат доколку сакаат да се појават). Второ, од кај знаеш дали собирите кои ги спомна Шкорпион биле прилагодувани според туѓи желби и потреби или само според тоа како ни одговара "нас" ? :) Токму заради тоа што првава опција од секогаш била во предност - тој а и останатите се изреволтирани.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366

Клипче, не знам дали имаш идено на собиранки, ама штом мислиш дека така треба, зошто ти не се нафатиш да организираш една јавна? Ова без никаква примеса на сарказам, јас кога не знаев никој, пишав овде и наведов кои луѓе ќе одат, цел список. Се собраа 20-тина души и се помина во најдобар ред. Лесно е да критикуваш, ако мислиш дека треба поинаку, повели, дај пример. :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Spored mene se pishuva koj den i vo kolku ste se dogovorile da se chekate i koj saka si doagja koj ne togash zdravje.

Ima nekoj u posleden moment kje zirne na temava itn itn.

No vie ste shemata pa najubavo si znaete :icon_lol:
Не дека тераме шема мило, али еве, логички земи, многу места бараат резервации, и тоа пд претходниот ден (некои три дена претходно, имавме и такви случаи). И што праиме сега некој во последен момент што му текнало да се појави, место за него, каде? Во скут кај мене? :D (ќе испаднеме после лоши организатори и сл.)

Пред Виноскоп имаше собиранка каде беа 50 души поканети, 10 се појавивме, 6 до афтерпарти издржаа. Губиш желба после да викаш луѓе.

Еве и од мене покана некој филм да глеаме у кино (башка ако ја прифатиш на Неса поканата за кафе) :D.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Собиранкиве се прават ко да иде на состанок Нимиц и компанија, со покани и пречеци и остали протоколи :icon_lol:
Да немаше навремени покани и протоколи ти како ќе се појавеше у кафана, а? :icon_lol: После ќе беше: Ама зошто не ми кажавте со време :place:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Да немаше навремени покани и протоколи ти како ќе се појавеше у кафана, а? :icon_lol: После ќе беше: Ама зошто не ми кажавте со време :place:
Нема врска, ја никад не сум се побунил за тоа. Коа сум сакал сум идел, ама никој од организаторите не ми пишуал пораки у сандачиња :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Не дека тераме шема мило, али еве, логички земи, многу места бараат резервации, и тоа пд претходниот ден (некои три дена претходно, имавме и такви случаи). И што праиме сега некој во последен момент што му текнало да се појави, место за него, каде? Во скут кај мене? :D (ќе испаднеме после лоши организатори и сл.)

Пред Виноскоп имаше собиранка каде беа 50 души поканети, 10 се појавивме, 6 до афтерпарти издржаа. Губиш желба после да викаш луѓе.

Еве и од мене покана некој филм да глеаме у кино (башка ако ја прифатиш на Неса поканата за кафе) :D.
Okej e be, da izlezam od kolokviumive i jas ke vi pisham za kafe za da ne ispadne deka tuka pishuvam edno pa vi gi odbivam pokanite :D

Biva?

A

AnFem

Гостин
Јас кога ќе дојдам, ќе си организирам собиранка со одбрано друштво. Да си кажам отворено, немој после да чујам муабети дека и АнФем била педер. :icon_lol:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас кога ќе дојдам, ќе си организирам собиранка со одбрано друштво. Да си кажам отворено, немој после да чујам муабети дека и АнФем била педер. :icon_lol:
Ќе ме повикаш и мене?

Лајк ти дадов...

:X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom