Заеднички излегувања во град? - Договарајте се тука! :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Друже, ме тераш да бидам безобразен. Ајде малку педерски, бидејќи е заслужно - А кога знаеш кои идат, и каде и во колку саат, кога ти се врачени не знам колку покани по ред во мое, или нечие друго име, стално извисуваш (и ти, и неколкумина со кои дружиш), што праиме сега?

Кога некој ќе те одбие неколку пати, почнуваш да сфаќаш дека го потиш ама маестрално, во врска со собирите, а очигледно чоекот не сака да ве дружи. И прекинуваш да го викаш. Така направивме и со повеќе од 30+ души кои стално после она "каде ќе се собирате, колку саат, кои се ќе бидете", одеднаш ги боли стомак, ги боли глава (небаре за секс ги прашуваш), надвор од СК/МК се викендот,/денот-за-собир, имаат утакмици за глеање, или имаат свежа боја на ѕидовите да зјапаат дома.

Абе изгледа не сфаќате нешто - јас викам дека сакам да видам тука, на темава, пријавување на кои ќе идат а кои не а не по ПП да прашувам, туку сакам да знам кои ќе идат и другите да знаат колку има интерес. Тоа мене ми е проблемот и не ми е гајле што си се собирате вие, може и да не пишувате на темава, другарски да си се собирате, тоа па ич не ми е гајле. Но кога веќе ќе се пише на темава, нека се знае кои ќе идат а не тука како група на непознати под едно име да се повикуваат другите. Реков, и последно ми е - не идам на собиранки коа не знам кои идат и не е јасно и отворено за сите.
Сфаќаме. Сфаќаме дека чукна понеделник и темава фати активност, место да фатеше кога се најави Виноскоп, и ве немаше никој да пишете овде во текот на неделата, него сега ви текна, откако се заврши. Сфаќаме и зошто бараш/барате листа на пријавени за собиранкиве.

Нема да пишуваме кој се иде на собиранки и колку саат/место на чекање. Ако на некого му се дружи, и му дошло до дружење, вака на еден или два поста, ќе прашаат тие што пишале дали има квота, каде, што и како, и ќе бидат исвестени комплет. Листа на присутни, некој друг нека лупа. А не после, на некој не му се допаѓа некој од присутните, и ај ќе кажам имам попаметна работа за правење, не идам овој, тој или некој иден пат. Мене исто многу луѓе не ми одговарале во состав кога негде сме се собирале, па јебига, не се фокусирам на нив, со тие со кои ми иде дружење, со нив поминувам време и крај.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не брат, грешиш. Јас сум бил на 2-3 во Орхидеа и тој кафиЌот во центар (новогодишната) и се беше јавно. Таа ми беше прва и сигурно немаше да дојдам ако сите договори се правеа по ПП. Или договоарајте се по ПП или терајте ја јавно. Знаеш дека знам за тоа колку често се собирате без најавување што мене апсолутно не ми смета. Ваш живот, ваше право. Муабетот е дека кога веќе одите паблик, бидете фер за новите барем и терајте ја до крај, затоа што можеби има луѓе што сакаат да ви се придружат.

Јас кога се гледам со Малком Ван Дер Сабаховиќ зошто ми треба за факс, не пишувам тука дека сум договорен да се видам или пак Џену ако ми треба нешто.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Абе изгледа не сфаќате нешто - јас викам дека сакам да видам тука, на темава, пријавување на кои ќе идат а кои не а не по ПП да прашувам, туку сакам да знам кои ќе идат и другите да знаат колку има интерес. Тоа мене ми е проблемот и не ми е гајле што си се собирате вие, може и да не пишувате на темава, другарски да си се собирате, тоа па ич не ми е гајле. Но кога веќе ќе се пише на темава, нека се знае кои ќе идат а не тука како група на непознати под едно име да се повикуваат другите. Реков, и последно ми е - не идам на собиранки коа не знам кои идат и не е јасно и отворено за сите.
Во право си, од сега натаму овде ќе се пријавува доколку сакаме да направиме собиранка од поголем тип. Па ќе видиме колку луѓе од пријавените ќе дојдат. Зошто порано имаше обиди за јавно канење па на крај муабетот „едвај се собравме 5“. :)
Ова се однесува за сите што читаат не само за Дарки, доколку сакате да дојдете, пишете овде. Не мора да се чека на нас да организираме.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ок, ваљда се дешаваат муабети во позадина, така да нема што да се прави фин муабет. Не знаев дека треба да давам оправдање за тоа ако не сум идел по, пази, покана. А тоа што не сум бил ниту еднаш по поканата, не значи дека некогаш тоа би се сменило (иако веројатно веќе се смени таа можност поради последните настани) А тоа што сум барал кои ќе идат е многу нормално нешто, зашто можеби, хммм, некои луѓе не им се допаѓа присуство на некои други луѓе или пак си проверува дали има познати кои ќе идат за да може да се договори со нив за идење и слично. Но добро, веќе пишав дека ми е последно на темава, но ете, еве пак.

П.С. Не ни знаев дека има Виноскоп. Си бев излезен цел викенд на други работи.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не брат, грешиш. Јас сум бил на 2-3 во Орхидеа и тој кафиЌот во центар (новогодишната) и се беше јавно. Таа ми беше прва и сигурно немаше да дојдам ако сите договори се правеа по ПП. Или договоарајте се по ПП или терајте ја јавно. Знаеш дека знам за тоа колку често се собирате без најавување што мене апсолутно не ми смета. Ваш живот, ваше право. Муабетот е дека кога веќе одите паблик, бидете фер за новите барем и терајте ја до крај, затоа што можеби има луѓе што сакаат да ви се придружат.

Јас кога се гледам со Малком Ван Дер Сабаховиќ зошто ми треба за факс, не пишувам тука дека сум договорен да се видам или пак Џену ако ми треба нешто.
Чекај како мислиш одиме паблик? И што мислиш со тоа бидете фер кон новите. Што јас и Шкорпи сме асистенти за односи со јавноста па да ги пречекуваме топло новите членови? Што на некој друг не му текне да организира па и нас да не викне за запознавање со новите членови? Или сакаш да кажеш од цел форум само ние неколкумина организираме собиранки со форумџии?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
го испоти 20 поста и сам си одговори.....

ради тролови и манијаци :tapp:

Друже не ни сакав да се замарам, само ми изгледаше глупаво што не е како порано и тоа е тоа, не знам зашто толку префрлија на лична база и слично.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Чекај како мислиш одиме паблик? И што мислиш со тоа бидете фер кон новите. Што јас и Шкорпи сме асистенти за односи со јавноста па да ги пречекуваме топло новите членови? Што на некој друг не му текне да организира па и нас да не викне за запознавање со новите членови? Или сакаш да кажеш од цел форум само ние неколкумина организираме собиранки со форумџии?

Молам?
Како мислам да одите паблик? Не верував дека ќе треба да цртам и немам намера ама најкратко.

Сакате плус луѓе, пишете во темава и тука водете ја дискусијата за договарање, не сакате, не пишувајте воопшто.

Не може да ми текне мене зошто јас немам намера да се замарам со тоа. Исто така не може да му текне и на извесен Krashot кој е регистриран пред 28 минути и многу е нормално да не познава никој.

И не реков дека само вие организирате. Кај прочита такво нешто?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Овде сакав да напишам за Виноскоп кој е расположен да се дружиме, а не што сакам да и кажам на Драга Кајгана...
Еве бе Пеџа што требаше друго да напишам? Ти виде некој доле да напише дека сака да дојде?
Како и да е, не сакам да се објаснувам ни јас зошто се договарам да се гледам со луѓе кои ми се пријатели (дали пп, дали моб или на фб) а воедно се и членови на форум. Плус некои луѓе од овде не сакаат дружба со нас, па не е фер да се бара постојано да ги молиме ние. Затоа напишано е еднаш, никој не се пријави и си ја истеравме собиранката со луѓе кои беа заинтересирани. Мислам што очекувавте кога никој не се пријави? Јас пак требаше да напишам пост со потврда дека ќе одам иако на никој уво не го заболе за таа информација? :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Еве бе Пеџа што требаше друго да напишам? Ти виде некој доле да напише дека сака да дојде?
Како и да е, не сакам да се објаснувам ни јас зошто се договарам да се гледам со луѓе кои ми се пријатели (дали пп, дали моб или на фб) а воедно се и членови на форум. Плус некои луѓе од овде не сакаат дружба со нас, па не е фер да се бара постојано да ги молиме ние. Затоа напишано е еднаш, никој не се пријави и си ја истеравме собиранката со луѓе кои беа заинтересирани. Мислам што очекувавте кога никој не се пријави? Јас пак требаше да напишам пост со потврда дека ќе одам иако на никој уво не го заболе за таа информација? :)

Ама јас не реков дека не треба вие да се дружите. Не реков дека треба на клада да ве стават зошто не сте викнале. Муабетот е дека ти си пишала пост, Кооператива (вака глупо ми е по ник а не по име што го ословувам, извини брат :) ) ти вратил и тоа не значи дека вие ќе одите, ќе се гледате. Целиот муабет застанал на тој пост ДААААААААА и тоа е тоа. Зборам за тоа што е фер, а според мене фер би било да се каже дека тогаш и тогаш, се чекате тие членови. Кој сака може да повели, се разбира, кога веќе одите паблик :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мила, батали, како да објаснуваш на деца во градинка. Поединци се викани уште од лани, и не појавиле фаца кога се организирало нешто, дали овде, дали по пп, сега потат муда како не било фер договарање по приватни. Демек не ради нив, ради општо, цел форум.

Колку пати е одиграна и приказната со лисицата и грозјето, па пак биле викани, ама ајде. Не знам на кого се објаснуваме и зошто.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Spored mene se pishuva koj den i vo kolku ste se dogovorile da se chekate i koj saka si doagja koj ne togash zdravje.

Ima nekoj u posleden moment kje zirne na temava itn itn.

No vie ste shemata pa najubavo si znaete :icon_lol:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мила, батали, како да објаснуваш на деца во градинка. Поединци се викани уште од лани, и не појавиле фаца кога се организирало нешто, дали овде, дали по пп, сега потат муда како не било фер договарање по приватни. Демек не ради нив, ради општо, цел форум.

Колку пати е одиграна и приказната со лисицата и грозјето, па пак биле викани, ама ајде. Не знам на кого се објаснуваме и зошто.

Да се дешава нешто бе брат. Досаден ден, Понеделник!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Spored mene se pishuva koj den i vo kolku ste se dogovorile da se chekate i koj saka si doagja koj ne togash zdravje.

Абе се правеше така порано, ама и Добро Познат доаѓаше...

:icon_lol:

N

Nessa Alcarin

Гостин

Ок Клипче, утре имаш јавна покана за да пиеме кафе. Кој сака може да се придружи. Ќе се чекаме пред споменикот на Самоил, после 17.00 часот. Напиши кога ти одговара. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom