Заеднички излегувања во град? - Договарајте се тука! :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
go бе на gravity у cineplexx?
колективно, селективно, у двојки, у тројки...
ping цел форум, особено @филм и тв

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Поентава на темава е да пишуваме тука кои идеме а не по поканата, да се договараме по пораки. Гледам покана и никој не реагирал - мислам никој не иде. Така да во иднина тука договарајте се мислам, така пишува и во насловот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Имавме дел заинтересирани кои веќе бевме договорени по пп. Поканата беше продолжена овде, за да дојдат уште. Никој не пиша, пар души видоа и пишаа пп, добија инфо, се појавија. Зошто ја комплицирате работава и демек наша кривица е? Друг пат кога читате таков пост, реагирајте, дали во истава тема или по пп, не сега да си префрламе како требало или не требало да се договараме.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Значи да не се лажеме шкорпи, глумите celebrities/затворени кругови. Тоа е во ред ама не се правете демек отворено било :) Да сте сакале многу лесно и едноставно ќе сте пишеле дека по пп сте договорени повеќе луѓе и да кажете кај кого по пп "да се потпишат" остали.

Ова е вака и убедувајте ги другиве до утре ако сакате.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Имавме дел заинтересирани кои веќе бевме договорени по пп. Поканата беше продолжена овде, за да дојдат уште. Никој не пиша, пар души видоа и пишаа пп, добија инфо, се појавија. Зошто ја комплицирате работава и демек наша кривица е? Друг пат кога читате таков пост, реагирајте, дали во истава тема или по пп, не сега да си префрламе како требало или не требало да се договараме.

Па ваша кривица е, сигурно не е моја или на другите. Не бидете фенси-шменси, пишете кои ќе доаѓате, сигурно не сте масони или пак ве следи Владата па се криете по кои локации се движите. Сум приметил дека последнава година тоа е пракса, истите луѓе по ПП, демек еве викаме и никој не доаѓа, зашто не гледа интерес, зашто никој не чита по туѓи ПП што се договарате.

Затоа во иднина тука договарајте се, за да знаат другите кои не биле на собиранки, кои идете и колку интерес има.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Океј, поради вакви неосновани regret-индуцирани цмиздрења, ако јас организирам, ќе биде стриктно пп. Некој друг ако му се организира, може да ги земе в предвид советите/критиките за организација и да си одлучи што како. Тука повлекувам линија лично :).

Viva la затворени кругови :D.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Шкорпиќ, не сме од вчера, знаеме дека се договарате по ПП, онака ми имаат кажано. Така да џабе ти е пасивната-агресивност на тематикава.

Како и да е, јас ќе доаѓам на собиранки кои се општи и сите сме поканети, како што треба и како што беше од секогаш на форумов, а вие терајте си елита.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.456
Абе не е поентата да праиме Пинк флојд филозофии на Us and them.
Ама во дадениот случај Шкорпи не е во грешка. Пошо сите сме праеле такви ПП покани, така да тука нема причина кој-зошто е крив.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Ако ви сметаат "тајниве собиранки" што сте се нафрлиле само на Шкорпион? Факт е дека низ цел форум кружат договори за собиранки од таков тип. Ако веќе напаѓате напаѓајте ги и другите 40 000 членови.
Ако бевте толку заинтересирани, ќе се распрашавте, ќе пишевте. Неса пиша на темава, исто и Кооператива после неа. Одредени членови ги читнале тие постови, пројавиле желба во пп и дојдоа.
Ама не, увек е најлесно да се ќења.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ако ви сметаат "тајниве собиранки" што сте се нафрлиле само на Шкорпион? Факт е дека низ цел форум кружат договори за собиранки од таков тип. Ако веќе напаѓате напаѓајте ги и другите 40 000 членови.
Ако бевте толку заинтересирани, ќе се распрашавте, ќе пишевте. Неса пиша на темава, исто и Кооператива после неа. Одредени членови ги читнале тие постови, пројавиле желба во пп и дојдоа.
Ама не, увек е најлесно е да се ќења.

Пишале да, некој си прочитал и нема заинтересирани, а тоа цела банда тајно си пишуваат и се договараат. Од кај да знаеме ние што вие си пишувате по пп:)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас пишав општо но вие се фокусиравте само на Шкорпи и co. така да, океј. Мене не ми е гајле, организирајте се, само не изгледа убаво за новите членови кои можеби сакаат да доаѓаат на собиранки а гледаат затворени кругови на луѓе, каде што и колку и лесно е да се приклучиш, пак не изгледа многу пријателски. Јас сум идел на милион собиранки и сум организирал многу масовни па затоа ми е криво што гледам дека новиве собиранки се многу тајни во споредба со порано и само поради тоа и реагирав, а не дека ми е нешто криво што си се собирате или пак поради нешто друго.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Пишале да некој си прочитал и нема заинтересирани, а тоа цела банда тајно си пишуваат и се договараат. Од кај да знаеме ние што вие си пишувате по пп:)
Заинтересираните се распрашале во пп и дошле ( и покрај тоа што имаше само два поста). Истото си можел и ти да го сториш па "тајно" да се договараш :).

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Пишале да некој си прочитал и нема заинтересирани, а тоа цела банда тајно си пишуваат и се договараат. Од кај да знаеме ние што вие си пишувате по пп:)
Па не знаете, доволно е тоа што беше пишано овде. Дали тука некој ќе праша, дали по пп, не е важно. Намерно пишуваме и по повеќе пораки, и оставаме простор некој да додаде луѓе плус во пораките ако пројавиле интерес. Како што кажаа и другите, имаше неколку души кои прочитале за собиранката или чуле од други, и пак им беше дадено инфо, дојдоа и супер си поминаа. Пак не ми е јасно кукањево.

Друго, не сме ни први нит ќе бидеме последни што прават такви собиранки од одбран круг луѓе (пак потенцирам, нашиов никогаш не е абсолут, дружиме и други луѓе ако имаат интерес да се појават, често и нефорумџии примаме). Има такви собиранки и од луѓе кои или не се веќе со профили на форумов или не се веќе активни. Фино лепо, пар пати се случи едни до други на исто место да бидеме излезени, и двете групи (иако за мене глупо), се држеа на страна и изолирани (а маса до маса, и во другиот случај, круг до круг, во парк). Имаше и други групи, ајде да не ги спомнувам сега. Од повеќето луѓе од баграва имам броеви, немаше да има потреба од приватни пораки договарање, ако сме мислеле само ние "одбраните" да си се видиме. Не ви држи вода муабетов, не за друго.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе изгледа не сфаќате нешто - јас викам дека сакам да видам тука, на темава, пријавување на кои ќе идат а кои не а не по ПП да прашувам, туку сакам да знам кои ќе идат и другите да знаат колку има интерес. Тоа мене ми е проблемот и не ми е гајле што си се собирате вие, може и да не пишувате на темава, другарски да си се собирате, тоа па ич не ми е гајле. Но кога веќе ќе се пише на темава, нека се знае кои ќе идат а не тука како група на непознати под едно име да се повикуваат другите. Реков, и последно ми е - не идам на собиранки коа не знам кои идат и не е јасно и отворено за сите.

Kajgana Shop

На врв Bottom