Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Друже, ме тераш да бидам безобразен. Ајде малку педерски, бидејќи е заслужно - А кога знаеш кои идат, и каде и во колку саат, кога ти се врачени не знам колку покани по ред во мое, или нечие друго име, стално извисуваш (и ти, и неколкумина со кои дружиш), што праиме сега?
Кога некој ќе те одбие неколку пати, почнуваш да сфаќаш дека го потиш ама маестрално, во врска со собирите, а очигледно чоекот не сака да ве дружи. И прекинуваш да го викаш. Така направивме и со повеќе од 30+ души кои стално после она "каде ќе се собирате, колку саат, кои се ќе бидете", одеднаш ги боли стомак, ги боли глава (небаре за секс ги прашуваш), надвор од СК/МК се викендот,/денот-за-собир, имаат утакмици за глеање, или имаат свежа боја на ѕидовите да зјапаат дома.
Нема да пишуваме кој се иде на собиранки и колку саат/место на чекање. Ако на некого му се дружи, и му дошло до дружење, вака на еден или два поста, ќе прашаат тие што пишале дали има квота, каде, што и како, и ќе бидат исвестени комплет. Листа на присутни, некој друг нека лупа. А не после, на некој не му се допаѓа некој од присутните, и ај ќе кажам имам попаметна работа за правење, не идам овој, тој или некој иден пат. Мене исто многу луѓе не ми одговарале во состав кога негде сме се собирале, па јебига, не се фокусирам на нив, со тие со кои ми иде дружење, со нив поминувам време и крај.
Кога некој ќе те одбие неколку пати, почнуваш да сфаќаш дека го потиш ама маестрално, во врска со собирите, а очигледно чоекот не сака да ве дружи. И прекинуваш да го викаш. Така направивме и со повеќе од 30+ души кои стално после она "каде ќе се собирате, колку саат, кои се ќе бидете", одеднаш ги боли стомак, ги боли глава (небаре за секс ги прашуваш), надвор од СК/МК се викендот,/денот-за-собир, имаат утакмици за глеање, или имаат свежа боја на ѕидовите да зјапаат дома.
Сфаќаме. Сфаќаме дека чукна понеделник и темава фати активност, место да фатеше кога се најави Виноскоп, и ве немаше никој да пишете овде во текот на неделата, него сега ви текна, откако се заврши. Сфаќаме и зошто бараш/барате листа на пријавени за собиранкиве.Абе изгледа не сфаќате нешто - јас викам дека сакам да видам тука, на темава, пријавување на кои ќе идат а кои не а не по ПП да прашувам, туку сакам да знам кои ќе идат и другите да знаат колку има интерес. Тоа мене ми е проблемот и не ми е гајле што си се собирате вие, може и да не пишувате на темава, другарски да си се собирате, тоа па ич не ми е гајле. Но кога веќе ќе се пише на темава, нека се знае кои ќе идат а не тука како група на непознати под едно име да се повикуваат другите. Реков, и последно ми е - не идам на собиранки коа не знам кои идат и не е јасно и отворено за сите.
Нема да пишуваме кој се иде на собиранки и колку саат/место на чекање. Ако на некого му се дружи, и му дошло до дружење, вака на еден или два поста, ќе прашаат тие што пишале дали има квота, каде, што и како, и ќе бидат исвестени комплет. Листа на присутни, некој друг нека лупа. А не после, на некој не му се допаѓа некој од присутните, и ај ќе кажам имам попаметна работа за правење, не идам овој, тој или некој иден пат. Мене исто многу луѓе не ми одговарале во состав кога негде сме се собирале, па јебига, не се фокусирам на нив, со тие со кои ми иде дружење, со нив поминувам време и крај.