ЗЕМЈОТРЕС!

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не може да се "предвиди регионот", туку релативно точно се познати границите на геолошките плочи и нивната интеракција (до одредена мерка заради нивниот неправилен облик).
Се што е предадено во форма на временска најава се однесува на подолг временски рок, години, децении, ако е од вистински геолози кои ги компарираат интервалите. Таков е случајот со Истамбул.
Се' друго би морало со закон да биде казниво, затоа што е само за некои болни его-потреби.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
More u Skopje ne ste imale kvaliteten zemjotres odamna, uste od hiljadu devesto sheejse i trekja. Treba da ve zdrma malce da vi gi proretce toa zgradite da moze promaja da ve vane da vi se prociste vazduho :D
Јас разбирам дека постои хумор и црн хумор, но во одредени случаеви, каде животот е во опасност, хуморот е нешто што е одвишно. Башка незнам колку треба да си за да ти надојдува ваков хумор.

Типов кажува доколку се има случено земјотресот близу Малта на 630км под земја, во зависност од тоа колку степени бил а пријавен е од 3,9 до 7,9 дека во следните 4 дена се очекува голем земјотрес со магнитуда од 4,9 до 8 од Италија до Алжир, не спомнува и нас. Можно е да биде еден голем или подобрата варијанта серија на помали.
Јас за овој човек/канал дознав преку форумов. Искрено на почетокот си викав дека не е можно да погодува, затоа што е тешко да се знае кога би имало земјотрес, но последниов пат кога кажа дека во Италија ќе има земјотрес и стварно имаше, почна да ми е страв од неговите најави. Само да се надеваме дека нема пак да има земјотреси, па биле тоа и слаби. Господ нека не чува!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
но последниов пат кога кажа дека во Италија ќе има земјотрес и стварно имаше
:facepalm:
Ако јас ти кажам дека ќе има земјотрес во Италија, Турција, Јапонија, Чиле, Нов Зеланд.... ќе ми веруваш на мене?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.503
Поени од реакции
18.273
Ако јас ти кажам дека ќе има земјотрес во Италија, Турција, Јапонија, Чиле, Нов Зеланд.... ќе ми веруваш на мене?
Го пратам Италијанецот уште од 15.Септември и има процент од околу 80 на успешност на предвидувањата.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
More u Skopje ne ste imale kvaliteten zemjotres odamna, uste od hiljadu devesto sheejse i trekja. Treba da ve zdrma malce da vi gi proretce toa zgradite da moze promaja da ve vane da vi se prociste vazduho :D
Тоа беше лоша урбанистичка градба да не речам неквалитетни освен оние што се изградени пред 2-ра светска војна тие се квлитетни и понекои грешки на конструкции.

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Па не е дека само набројува. Да беше само набројување немаше клиповите да му траат по 50 минути. Не знам зошто имате негативни ставови према типов, нема никаква лоша намера. И не набројува само, цело време дава објаснување зошто би требало одреден регион да биде погоден од земјотрес, отрилика јачина дава на земјотресот и одреден период на денови во кои очекува да се случи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега го гледам ова. Ајде одмори до осми март.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Аууу како задува, џоа земјотрес.
Позвучно дување дур сум бил дома немам осетено.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
5.2 изглеа во Албанија. Добро се осети, среќа кратко.

Kajgana Shop

На врв Bottom