Жална вест: Тоше Проески загина во сообраќајна несреќа

Статус
Затворена за нови мислења.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Уште колку трагедии ќе мора да преживее Македонија за да си дојде на себеси.Бог нека му ја спроведе душата на заслуженото место на мојот пријател и верен муштерија Тоше Проески.Нека вечно се слави неговото име како што доликува на еден голем Православен христијанин кој ги сакаше своите ближни.

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6

Снимка со мобилен од местото... :cry:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Сите најголеми Македонци дома ги враќаат во мртовечки сандак.. што судбина ќе беше ова :(

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Aман! НЕ можам да кажам нешто, а да не сметам дека нема да го удостои краткиот живот и делото на еден голем човек како него.
"Ќе правам музика дури сум жив...дури и на крајот само да останат двајца до кои ќе допира енергијата што сакам да ја пренесам со мојата музика.“
Toше, не се двајца, безброј не има...
Сега наш е редот...Те сакаме.
„Те сакам Македонијо. Душата ја дадов за вас“
Немам обичај да плачам...ама...плачам како да сум го познавал цел живот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Golema tragedija, zagina uste eden mlad covek, uste edna bleskava licnost vo nasata ponova istorija. Lesna mu zemja.

Steta, retko se ragjaat takvi talenti, zatoa e uste potesko koga mladi zaminuvaat.

Pocivaj vo mir Tose i blesni na neboto so svojot angelski glas i razigraj gi zvezdite, neka ti e vecen pokoj.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
незнам што би кажал,се е кажано,многу голема загуба за цела македонија и балканот,како што и самиот изјави летово во недела во 11 на а1 целиот мој живот го посветив на музиката и ќе пеам се дури сум жив...
така и се случи,во екот на неговата кариера тоше загина и не остави сите да жалиме.
Нека му е вечна слава!!!

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
неможам да поверувам Господ ни зема уште еден ангел, не ми се верува
ТОШЕ ЗАСЕКОГАШ КЕ БИДЕШ ВО НАШИТЕ СРЦА

Боже ангели од небо прати тој нема да се врати

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Простување со Великанот

Да издвоиме момент од нашето време и да му изразиме почит на Великанот кој што многу рано не напушти.

Великанот, нашето богатство
Тоше Проески, трагична загуба, вечен спомен...

Со почит

Член од
21 мај 2006
Мислења
428
Поени од реакции
6
Тоше заслужува музеј!!!! Сите што сте во Скопје излезете и запалите му свеќа во знак на благодарност за све што има направено за оваа држава! Целиот Балкан е во шок! Ни недостигаш!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
P.S Аман сеа немора и аватари да ставате од него...
Шо ти смета па ако ставаме аватари?
Бог да чува...

Уште не можам да се соземам. Мислев брат ми ме зафркава кога ме разбуди сабајлево, кога сфатив дека не е шега, истрчав пред телевизор. Не можам да верувам...
Трагедија!!!!!!!
На цел глас ги слушам неговите песни, пеам и солзи ми доаѓаат...
Сите телевизии даваат негови концерти и настапи. Пред само два дена гледав снимка од последниот концерт, а сега на истиот пишува In memoriam:cry:

Не е можно колку е суров животов и човек не знае што утре ќе го снајде.

Жално, трагично, катастрофално! Ама сигурна сум дека колку и да не го сакал некој, не може да остане рамнодушен на ваква несреќа.

Тоше се издигна до ѕвездите додека беше жив, за сега да се спои со нив. Песните негови секогаш ќе ги слушаме, ќе останат како спомен за неговиот квалитет. Ах, еден од најхуманите луѓе во државава!!!!

Човеку со најубавиот ангелски глас, вечно ќе живееш во срцево!!!
ТЕ САКАМ ТОШКА, ПОЧИВАЈ ВО МИР!

:cry1: :cry1: :cry1:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Беше најсветла ѕвезда на македонското небо, но Господ реши порано да го земе кај себе. Жалосно е како вакви работи им се случуваат на луѓе кои секој успех го посветуваат на Господ и секогаш се со крст на градите. Неговите песни засекогаш ќе се паметат, и никогаш нема да заборавиме што се’ направи за Македонија.

Тоше, почивај во мир. :(

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Тоше заслужува музеј!!!! Сите што сте во Скопје излезете и запалите му свеќа во знак на благодарност за све што има направено за оваа држава! Целиот Балкан е во шок! Ни недостигаш!
Скопје е веќе цело на плоштад но зашто само Скопје сите градови излезете и оддадете му ја почитта на ваков човек како што треба и доликува
Колку и да несака човек и да се воздржува сепак капнува по солза или две.....

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
i jas mislev deka me zezaat duri ne sednav na internet da vidam. i uste ne mozam da poveruvam deka vakva tragedija mu se sluci na dobar i pobozen covek, vistinski makedonec mozam samo da kazam socuvstvo do negovata familija ne mozam da zamislam kako im e na niv sega

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6

He is riding to heaven now...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop