Ел Класико: Реал Мадрид vs Барселона |Камп Ноу, 25.01.2011, 22:00h | Copa del Rey 1/4 Final

Кој оди во 1/2 финалето?

• Вкупно гласачи
    175
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.048
Поени од реакции
1.566
Второво полувреме во секој поим се избрукаа Реал.Разликата е тоа што во Реал играат платеници а во Барса со срце.
Жал ми е за типчево само, можеше да има многу боље кариера со титули и награди, а сега ќе има само еден комплекс од Барса и Меси.

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Криво ми е шо навивачите на Реал мислат дека нивниот тим е слаб, грешка се, Барселона е многу јака :D

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Тоа што му се деси против Хетафе, ај си помислив жив човек незнам, се исклучил во моментот направи голеам глупости, се извини тогаш, јас му простив... .Но со ова е помината секоја граница, ги имаат симпатиите кај мене Мадрид, ради Кристијано, но ова е срамно .... Сепак ова е најтрофејниот клуб во светот, ова е еден од клубовите што има најмногу фанови низ светот, срамно е да се понашаат вака.

Шала на страна мислам дека Пепе има сериозни психички проблеми, мора нив да ги излечи, па да му се врти на фудбалот, ова озбилно не се зафркавам ..... Ова да го направиш, а свесен си дека во моментот 1 000 000 000, народ го гледа тоа .... Ова се сериозни психички проблеми.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да ви дадат еден совет,сакате прифатете сакате не.Зашто на секое дерби да се отвара нова тема?Нели би бил и поуреден форумов кога би имало само една тема Ел Класико,една тема за дерби утакмиците во Англија,Италија и Германија во кој ке се коментира за актуелниот натпревар и сите други понатамошни натпревари.На пример во ПЛ имаш Јунајтед-Ливерпуп,Арсенал-Челзи,Ливерпул-Арсенал,Јунајтед-Арсенал,Јунајтед-Челзи.Е сега,нели би било подобро кога наместо да се отвара секоја 2ра ндела нова тема да се дискутира во една тема?

Бтв Реал нема да ја победи Барса додека не ги излечи комплексите иначе тешко нив...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.605
Поени од реакции
22.610
Шта речи, коју послуку порати? Од каде да почнам?
Не, стварно, нема совршена екипа, па ни ние (Барселона) не сме такви, ние не сме светци, не сме ангели, сме правеле и киксови и се, ама, браќа, ова што вечерва го гледав од страна на Реал, не дека сум барселонист, ама ова беше срам за фудбалот. За вечерва можам да кажам секоја чест за Кристијано. Постигна гол, трчаше цело време, се трудеше да направи разлика... Бензема стандард со ова што го покажува оваа сезона има респект од мене. За Касиљас нема што посебно да се коментира... Ама, онакви 'играчи' како Пепе и Коентрао, па тоа е срам за фудбалот. Во ваков натпревар, во најголемото фудбалско дерби, кога ги гледаат милиони, тие паѓаат толку ниско. Па такво однесување можат да си дозволат само лица со слабо психичко здравје.
Од мојот тим сум задоволен. Ги искористија шансите, доволно за да се вратат со позитивен резултат од Мадрид. Сега остануваат да се одработат уште важни 90 минути. Абидал со својот втор гол во кариерата во Барса го реши Класикото. (y) Денсот на Ai se eu te pego беше врв, за некои дури и провокација за Кристијано и Марсело, иако не верувам дека е такво нешто.
За Лео, Oh My God, шта речи? Можеби сум малку пристрасен, ама сум пресреќен што живеам во времето на овој играч. Настрана фудбалските квалитети кои ги поседува, а се неверојатно големи, огромни, Меси најдобар играч во светот го прават неговите манири, неговото однесување. Разликата меѓу него и останатите е тоа што веројатно било кој друг играч ќе подлегнеше на вакви провокации. Човече, прво крвнички(Пепе) те фаулира, а после тоа поминува покрај тебе онака наивно, погледнува каде ти е раката, те нагазнува и продолжува како ништо да не направил. После тоа, Коентрао го фаулира, го соборува на земја, му приоѓа, Меси му подава рака, спортски го прегрнува и се насмевнува и покрај целото ривалство, а кретенов го оттурнува и удара по глава. :tapp: Таквите гадови се за жалење. И покрај се тоа, Меси не враќа на провокации, туку останува концентриран само на играта и на победа на тимот. :cuc:
Нема да кажувам сме ги надиграле, уништиле, се посрамотиле... Мислам дека сите си имате очи и памет, па ако сте гледале сте сфатиле се што се случуваше на натпреварот. Се што е за осуда, нека биде осудено. Да, и Бускетс глуми, ама покрај неколку гадови вечерва, Бускетс е светец.
Да му се случуваше ова на мојот омилен тим, јас искрено ќе побарав заминување на одредени играчи, ај за смена на тренер можеби уште е рано, иако споредено со многу претходни тренери на Реал, Мурињо има огромни кредити во Мадрид.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.882
Поени од реакции
6.943
Мој тип е дека Реал годинава најверојатно ќе ја освои Примера ама дури ни тоа нема да биде со вклучен подобар скор во дуелите со Барса, туку поради нивни киксови со други екипи, така да очекувам Мурињо да си ја свитка опашката и да си се врати таму каде што е најдобар и каде има со кој да се натпреварува (ПЛ), а од Барса се видело...глава не можат да кренат и тоа е факт. Уште да се сретнат пак во ЛШ ќе биде капак и сигурно уште еднаш ќе им покажат кој е кој и додека игра Меси (додека не напрај 30-ина години :D ) Барса ќе биде совршениот тим :cuc:.

B

BooBojan

Гостин
Ако и во купот Барса победи,ја освои примера,во ЛШ пак го победи Реал,е тогаш Перез треба убаво да се замисли и да смени тренер па и некои играчи,бидејќи некои од нив не заслужуваат да играат за таков клуб.
Јас да сум на место на Перез,почнувам од тренер.
Мурињо аут,заради тоа што е искомплексиран од Пеп и тешко ќе се врати на прав пат.На негово место Рајкард,човек на Барса,не гледам моментално друг тренер кој може да ја надигра Барса.
Касиљас-останува.
Десен бек-Иванович од Челзи,може да остане Марсело(ако не Енрике од Ливерпул),стопери Рамос и Вермален,средина Швајнштаингер,Озил,Кедира(може да го донесат и Силва или Де Роси).Роналдо,Ди Марија,Бензема.Резерви на првиот состав,Адан,Арбелоа,Марсело,Албиол,Варан,Ласана,Каљехон,Игуаин (овој често и у прв состав ќе упага) и уште некој.
Чаби Алонсо,Кака,Пепе,Карваљо,Коентрао сите Аут,бидејќи според моето не се достојни(немаат муда да играат со срце за клуб како Реал).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ако и во купот Барса победи,ја освои примера,во ЛШ пак го победи Реал,е тогаш Перез треба убаво да се замисли и да смени тренер па и некои играчи,бидејќи некои од нив не заслужуваат да играат за таков клуб.
Мурињо аут,заради тоа што е искомплексиран од Пеп и тешко ќе се врати на прав пат.На негово место Рајкард,човек на Барса,не гледам моментално друг тренер кој може да ја надигра Барса.
Касиљас-останува.
Десен бек-Иванович од Челзи,може да остане Марсело(ако не Енрике од Ливерпул),стопери Рамос и Вермален,средина Швајнштаингер,Озил,Кедира(може да го донесат и Силва или Де Роси).Роналдо,Ди Марија,Бензема.Резерви на првиот состав,Адан,Арбелоа,Марсело,Албиол,Варан,Ласана,Каљехон,Игуаин (овој често и у прв состав ќе упага) и уште некој.
Чаби Алонсо,Кака,Пепе,Карваљо,Коентрао сите Аут,бидејќи според моето не се достојни(немаат муда да играат со срце за клуб како Реал).

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

Ебате кралскиот клуб ебате..

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Касиљас-останува.
Абе џабе е и сите да ги купат, најдобрите играчи играт за Барса ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom