Ел Класико: Барселона - Реал Мадрид vol. 164....сабота 21.04.2012 - 20 часот

Краен резултат на мечот

• Вкупно гласачи
    269
Статус
Затворена за нови мислења.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Те читнав во твојот фан клуб. Го направивте Реал срање,паркирани автобуси, на среќа два гола, така да не се прај многу луд. Не сум ни луд ни мутав, ти го преценуваш твојот ебан Баерн што го крка од Борусиа последните 2 години. Ќе се видиме во среда кој е кој.
Ако го најдеш постот во наш фан-клуб каде што збориме дека сте тепале на среќа,кај што е спомнат зборот Автобус,те частам месечна карта за aвтобус да се возиш низ Скопје...

Бог да чува ејјј...Не ти е лесно со таа психа...

И од тој ебан Баерн,наебавте во Минхен,коа више почна со вреѓање!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.003
Поени од реакции
45.472
Fakt 1: Mourinho pobedi vo Copa del Rey na prvata negova sezona(spored tebe neizgraden tim), isto taa sezona izgubi 5-0, i 0-2 u LS srede Madrid.

Fakt 2: Na vtorata negova sezona( spored tebe so izgraden tim, stom go povrzuvas i slucajot Inter) izgubi na Super kupot, a i vo Ligata 1-3 isto srede Madrid.

Taka da nema vrska tvojata teza, se se vrti na raspolozenieto kaj igracite(citaj vecerasniot natprevar)
Мојата теза ја градам врз факти, односно, дека а Барса не освои голем трофеј у ерата на Пеп, тука е Мурињо ко пречка од спротивната страна, капиш сеа ?
Ја не верувам во случајности, на крај краева, прво тоа беше со Интер, тим кој години и години и години мака мачеше во ЛШ, а потоа и со Реал сега во Шпанија, каде Меси не упати ниту еден удар кон голот на Касиљас ( такво нешто прашање е дал се десило у неговата кариера у Барса ). Дали истово ќе биде случај и во ЛШ ќе видиме, зашто може и други тимови да играат во финалето, за ова глупо би било уште да се зборува.

Ко што реков, друг тренер да претставувал пречка за Пеп нема сега за сега, а Ферги на пример 2 прилики имаше во финалињата од ЛШ, двете ги загуби на идентичен начин односно, лек за филозофијата на Пеп сеуште нема пронајдено ( истото важи и за Венгер на пример, уште едно големо тренерско име ) што доволно говори и Барса под негово водство колку е убер напредната и тешко совладлива.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Мојата теза ја градам врз факти, односно, дека а Барса не освои голем трофеј у ерата на Пеп, тука е Мурињо ко пречка од спротивната страна, капиш сеа ?
Ја не верувам во случајности, на крај краева, прво тоа беше со Интер, тим кој години и години и години мака мачеше во ЛШ, а потоа и со Реал сега во Шпанија, каде Меси не упати ниту еден удар кон голот на Касиљас ( такво нешто прашање е дал се десило у неговата кариера у Барса ). Дали истово ќе биде случај и во ЛШ ќе видиме, зашто може и други тимови да играат во финалето, за ова глупо би било уште да се зборува.

Ко што реков, друг тренер да претставувал пречка за Пеп нема сега за сега, а Ферги на пример 2 прилики имаше во финалињата од ЛШ, двете ги загуби на идентичен начин односно, лек за филозофијата на Пеп сеуште нема пронајдено ( истото важи и за Венгер на пример, уште едно големо тренерско име ) што доволно говори и Барса под негово водство колку е убер напредната и тешко совладлива.

Меѓу 2 утакмици,финалиња и тоа,и незнам ни ја колку више натпревари кои ги играше Реал под Мурињо против Барса(поголемиот дел неуспешни),има огрооомна разлика!

Никој не оспорува дека Мурињо е бог за овој тип на фудбал,но дека само он е лекот или дека само он знае така да подготви екипа не држи уопште....

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Ако го најдеш постот во наш фан-клуб каде што збориме дека сте тепале на среќа,кај што е спомнат зборот Автобус,те частам месечна карта за aвтобус да се возиш низ Скопје...

Бог да чува ејјј...Не ти е лесно со таа психа...

И од тој ебан Баерн,наебавте во Минхен,коа више почна со вреѓање!
Не од тебе ама од друг беше. Превише го преценувате Реал али ќе ви се врати. И во Минхен не наебавме баш многу. Не е дека направивте нешто повеќе од нас. Не ми е лесно со оваа психа да гледам лицемерни фаци како вас али ае. Си кажав, се глеаме у среда.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Не од тебе ама од друг беше. Превише го преценувате Реал али ќе ви се врати. И во Минхен не наебавме баш многу. Не е дека направивте нешто повеќе од нас. Не ми е лесно со оваа психа да гледам лицемерни фаци како вас али ае. Си кажав, се глеаме у среда.
Го чекам постот од наш фан клуб во кој пишува дека сте тепале на среќа и дека сте паркирале автобуси,трактори или незнам што.....???

Нема потреба од тензии,никој ништо лошо не мисли,ти си прв што вака се испонаша од ваш фан клуб,сам си даваш автогол без потреба....

Со среќа во среда!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.003
Поени од реакции
45.472
Меѓу 2 утакмици,финалиња и тоа,и незнам ни ја колку више натпревари кои ги играше Реал под Мурињо против Барса(поголемиот дел неуспешни),има огрооомна разлика!

Никој не оспорува дека Мурињо е бог за овој тип на фудбал,но дека само он е лекот или дека само он знае така да подготви екипа не држи уопште....
Тачно е дека финалето е друга димензија но 2 загубени финалиња против ист противник на идентичен начин, надиграни во секој сегмент, сепак говори дека Ферги со тој негов стил на игра кој го форсираше во тие дуели едноставно е инфериорен против Пеп.
Мурињо од друга страна е човек кој има докажано дека се адаптира на тимот и може нештата до перфекција да ги среди, и со Интер му требаа 2 години ко и со Реал со тоа што во Италија и немаше некоја конкуренција па освои првата година титула, во ЛШ беше втор во група со Вердер, Панатинајкос и Анартозис а во осмина финале беше тотално надигран од Ферги.

Така е и со Реал, разликата оваа сезона е апла евидентна а немаше некои големи претумбации во составот, начинот на кој играат во одбрана е моментот и трансформацијата од одбрана во напад, нешто што лани не успеа да го имплементира во тимот што беше доволно за Барса, мачкина кашлица беа Реал за нив, ако добро памтите и класични 433 формации во одреден дел од сезоната користеше, ко у финалето од Купот, па и Пепе го играше во средина ко дестркутивец што доволно говори дека шараше бараше типот, работеше на '' она '' потребното за тим ко Реал, сезонава очигледно го пронајде.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Syn, не дека Мурињо незнае да спроведе против игра за Барса, знае и те како, али у 11 утакмици од кога е у Реал ова е прва негова победа у 90 минути. И друг тренер да беше ќе забележеше 1/2 победи против Барса со тим како Реал.

Рачунај дека у неговата втора сезона Реал претрпе 3 порази од Барса, у Супер купот 3-2, на Бернабе у Примера 1-3, на Бернабе у купот на Шпанија 1-2.

Факт е дека годинашниве изданија на Реал во Примера се негова најголема заслуга, али факт е и дека Барса играше многу лошо у гости оваа сезона споредбено со минатата сезона у Примера.

Од една страна Реал годинава е страшен у Примера, а од друга страна за моменталнава табела голема заслуга има и Барса со нејзините лоши изданија на гости и расфрлање со бодови.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Тачно е дека финалето е друга димензија но 2 загубени финалиња против ист противник на идентичен начин, надиграни во секој сегмент, сепак говори дека Ферги со тој негов стил на игра кој го форсираше во тие дуели едноставно е инфериорен против Пеп.
Мурињо од друга страна е човек кој има докажано дека се адаптира на тимот и може нештата до перфекција да ги среди, и со Интер му требаа 2 години ко и со Реал со тоа што во Италија и немаше некоја конкуренција па освои првата година титула, во ЛШ беше втор во група со Вердер, Панатинајкос и Анартозис а во осмина финале беше тотално надигран од Ферги.

Така е и со Реал, разликата оваа сезона е апла евидентна а немаше некои големи претумбации во составот, начинот на кој играат во одбрана е моментот и трансформацијата од одбрана во напад, нешто што лани не успеа да го имплементира во тимот што беше доволно за Барса, мачкина кашлица беа Реал за нив, ако добро памтите и класични 433 формации во одреден дел од сезоната користеше, ко у финалето од Купот, па и Пепе го играше во средина ко дестркутивец што доволно говори дека шараше бараше типот, работеше на '' она '' потребното за тим ко Реал, сезонава очигледно го пронајде.
Ја потврдуваш мојата поента....Мурињо поготово во Реал беше донесен со НАМЕНА да се спротивстави на Барса и да ја поврати лигата...

После 2 години делмно успеа,но сакам да кажам дека сето тоа беше наменски...

Ферги со Јунајтед игра сосема поинаку,и со друга филозофија настапува во сезоните,гради екипа,укључува младинци,прави смена на стари со нови играчи...Мурињо со Реал влезе со цел која се вика Барселона,и после многу дуели конечно успеа...

Тоа ми беше поентата....Плус дефинитивно на Мурињо му лежи ваков фудбал и така ја приспособи екипата....Има голема разлика сетоа ова во споредба со 2 финални утакмици од така масовно натпреварување каде што се е можно...

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Го чекам постот од наш фан клуб во кој пишува дека сте тепале на среќа и дека сте паркирале автобуси,трактори или незнам што.....???

Нема потреба од тензии,никој ништо лошо не мисли,ти си прв што вака се испонаша од ваш фан клуб,сам си даваш автогол без потреба....

Со среќа во среда!
Кој автогол бе читај од Баварец што напиша во два поста. 2 шанси 2 гола, во среќа гз правен Мурињо. Автобус пред гол. Читај да не копирам сеа. И уште еднаш преку кур ми е од лицемерни фаци, или е тепал или не е, а не сеа ќе се прајме фраери по дома.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Syn, pa vidi, matematicki mislam deka onoj managerot na Rubin Kazan, Kurban Berdiev znae da postavi podobra igra protiv Barca , nego Mur.
Pa, toj covek uspea Barsa da ja tepa na Camp Nou so teski anonimci vo negovite redovi, a posle i nereseno doma im izvadi.
Ako dojde muabetot do Fergi, tuka nema zbor. Toj dedoto vekje ne go biva. Nego Bilbao ljapushki mu mava i doma i vo gosti. Titula vo Premier moze da zeme samo zatoa sto Manchester City se mizerni i kikseri teski. Toj nemoze da se meri MOMENTALNO ni so Mur ni so Pep.
A koga go spomnav veke Pep, jas licno se prasuvam i vo negovata licna spremnost. Koj i kolku vredi Pep bez edna vaka izgradena Barsa? Odamna spomnuvam i pak ke recam, odvaj cekam bas toj Pep da ja napusti Barca, pa site nie da se uverime vo negovata strucnost, a voedno i raznovidnost(bidejki stilot i filozofijata na Barcelona neli ne mu go dozvoluva toa)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom