за шалењето во ред ама некои тоа на срце си го клаваат....се закараа кој за кого навива и кој навивал за нивниот омилен клуб
..ма немој да ме јебеш бре
Никогаш нема да заборам, како се гледаше Барселона - Реал Мадрид, лани во Лорет Де Мар, Каталонска провинција. Никогаш.
Бевме во еден хотел на апсолвентска екскурзија, и мислам дека се играше натпревар од купот. Домаќините на хотелот, кој беше полн со гости, но постари и нормално ние. И сега постарите, гледат на огромна плазма, во просторијата со телевизор или да го речиме бифе. И сега, ние од нигде никаде, клаваме столици и си седнуваме. Еден од нашиот автобус, го гледат со дрес на Реал Мадрид, и еден од старите, шо седеше потрпен на ѕидот, само му мафна на шанкерот. Дојде шанкерот и му рече, Дечко зборуваш Англиски ? Овај, Да. За Реал Мадрид навиваш ? И овај, Да ! Дојди со мене. И ние, сега да не се делиме 6-7 души бевме и сите рековме дека навиваме за Реал Мадрид, и појдовме со него, и реков ќе не однеси на место, кај шо има помалку луѓе. Не однесе, на 6-7 кат од хотелот, во една просторија. Влегваме внатре, и гледаме околу 20ина луѓе, гледат Тв. Телевизорот имаше екран помал од екранот на мојот мобилен (помал од 4.3 inches). И прашваме зошто тука гледате, а не по собите, каде имаше големи Тв !? Е сега и ние не знаевме дека ќе не снајди то, иначе ќе си седевме по собите. И знајш шо ми рекоја !? Љубовта кон Реал Мадрид, е преголема за да не биде споделена со сите други (или во тој смисол). Јас така останав. Моментот кога се наежив и бев готов да се раслачам, а навивам за Арсенал. Никогаш, никогаш нема да го заборам то. Цел живот ќе го памтам и ќе го раскажвам.
Ден два после то, ја гледавме Барселона со Осасуна на Ноу Камп. Не е то, то. После то шо го видов во таја соба, каде немаше место за сите, и како едно 20ина луѓе се туркаме да гледаме еден меч, сфатив дека фудбалот е една целина. Во тој меч, победи Реал Мадрид, меч кој се играше на Местаља, стадион кој беше на 2 часа возење од нашиот хотел. Моментот, кога ние 20 луѓе слеговме долу, во полната сала, со преку 100 луѓе е прајслес ! Честитки со сите 100 луѓе, и сите тие ни честитаја. Пак бев запрепастен.
Муабетот беше, можеби ривалството е преголемо, али човечноста е уште поголема. Респект за двете екипи !