Не верувам дека на Пеп му беше намерата да го посрамоти Мурињо со пуштање на игра на децата. Јас и пред натпреварот знаев дека минимум еден од Тељо или Куенка ќе стартува, мада јас го очекував овој вториот.
Реално гледано Пеп ми делуваше како да се откажал од Ла Лига и победата ќе беше само бонус за Барса. Значи и со победа Барса пак ќе беше втора и ќе чекаше кикс на Реал кој можеше и да не се случи.
Пеп мислам повеќе се чуваше за во ЛШ, самото менување на Чави додека тој беше главен мотор ме прави да помислам на тоа.
Реал Мадрид одигра одлично, а ме радува тоа што играа дисциплинирано. Ја чекаа шансата и тоа им дојде кога го постигнаа вториот гол. Беа максимално концентрирани за разлика од Барселона кои како никогаш досега имаа многу погрешни додавања а тоа ретко се случува.
Им честитав во нивниот фан клуб на Мадридистите, целосно ја заслужија победата и титулата без разлика со каква тактика и стратегија стигнаа до целта, тоа е нивно право.
Ете што вели и Пеп:
Guardiola: "First of all, congrats to Madrid, for the win and the Liga title they have confirmed today."
Значи голем човек е, голем спортист.
Горд сум што навивам за Барселона. И секако чуството кога се игра Ел Класико го знаеме само ние навивачите на Барса и Реал и можам да кажам дека е прекрасно!
Уште еднаш честитки, па борбата продолжува следната година за Ла Лига, а за ЛШ можно е уште еднаш да ги мериме силите!