Мене очајно ми требаат и книги а и некој искусен и со живци да ме насочи што-како пошто сум изгубен случај... вонредно се запишав годинава и тоа на стари години (11 години како сум излегла од школски клупи..) и никого не знам и за ништо немам појмаKoj saka ucebnici za prva godina neka pise gi davam onaka na poklon
Samo da proveram sto imam
ноемвриска ке биде само за апсолвентите со по еден останат испит за други нема да важи значи нема казнена тоа е се надвор од закон и се казнува поззДобро луге никој ли од овде не знае да одговори дали ке има казнена сесија ова год. и дали по сите предмети ???
Види читај си се, не биди ситничар зашо има обичај да даде еден понуден одговор во главната дефиниција, а еден од текстот подоле. Значи читај си се со ред, лесно се учи и сфаќа, логично е ... Обрни внимание на графиците.Денеска седнувам да учам економија кај таки па да ми каже некој од поискусниве дали ептен треба да се обрнува внимание на детали пошто како што гледам на задните страни од учебникот и он ги има извадено некои поважни работи а и според колеги што сум зборел не е ситничар... Значи да го вадам главното или да се заборавам во книгана?
A nesto malce pomos okolu trgovsko pravo. Pocnav da citam od kniga mnogu e potesko, od skripta epten polesno se uci, prezentaciite seuste ne sum gi zela ama planiram i od tamu da ucam a knigata da ja isklucam, dovolno ke bide? I smetkovodstvo nekako mnogu mi se gleda tesko, ne znam dali deka nemam osnova ne sum ucela nisto od taa oblast ama tie bilansi i izvestai epten komplicirani mi se gledaat. Kakvi prasanja otprilika davaat na kol? Od zbirka se resavaat nekako, barem tie prasanjata od pocetokot.
--- надополнето ---
I ako se naoga nekoj sto bil na predavanje trgovsko da mi kaze do kaj stignavme so materijalot.:smir:
Go zaboraviv onoj sto najmnogu me potresuva-matematika, se drugo ke se izdrziТрговско немав, но колегиве учеа од скрипта све и извадија 10ки.
Сметководство лани првиот колоквиум ни беше скоро цел од збирка, така да типот на прашања ги имаш таму и лесно е. Учебникот е зезнат малце, али ипак читај и учи ги најбитните ствари, немој да ги скокаш објаснувањата и примерите, знаат да дадат некој зафркнат тип на задачи. Ако те потресуваат само овие предмети, лајт си, зашо се најлесните у 1ва год :smir:
Ova za eknomskiot vo stip li e ili za vo strumica?????????Направен е распоредот за Вежби за овој Семестар .... ЛИНК
Прилеп, извиниOva za eknomskiot vo stip li e ili za vo strumica?????????