Теориите убаво треба да се научат, односно сите цртички и поделби што спаѓаат таму. Знае на колоквиум/испит да даде прашања од првата страница од таа глава, кој што направил и придонел за менаџментот.moze li nekoj od postarite kolegi da mi kaze vovrska so menadzment,dali ovie teoriite trebe da se znae se za niv ili samo da se znaat da se nabrojat i koja kade spagja,i dali trebe da se ucat tie site iminja i preziminja,koj sto napravil,koj kako napravil...itn itn...aj ve molam za sovet
Всушност, треба да се учат сите цртички и поделби по тој предмет.
--- надополнето ---
Учи ги поделбите и цртичките. Најубаво ќе биде да си земеш скрипта од Либро за да видиш отприлика какви прашања дава. Од оваа година се сменија по два колоквиуми во семестар, па не знам дали би ги олеснил колоквиумите. Инаку тешки се. Без убаво бубање тешко е да поминеш.Луѓе аман помагајте.... збудалев со менаџментов... ќе може ли некој да ми каже што точно бара професорот, посуштински работи или влегува во небитни детали.... ова набројувања се бесконечни... како се колоквиумите, лесни/тешки.. се минуваат ли...
исто слушнав дека маркетинг било потешко од менаџмент, професорката барала апсолутно се да се знае од книгата и давала многу тешки прашања што ретко некој ги знаел; а финансиски исто така било тешко.... само за дигитална се фалат дека било задоволително...
а и ако на некој му се наоѓаат некои прашања ако може да ми ги прати би му била благодарна... пошто ме преплашија со информацииве
Маркетинг не е потешко од менаџмент, барем мене не ми беше, си положив на колоквиум. Само треба со ред да читаш да ти легнат некои поделби, а не одма пред колоквиум.
Финансиски, зависи, бара логика. Значи треба се да прочиташ од книгата, без скокање. Инаку на испит го положив со неколку дена учење, и малку среќа, 6ка. Во прашањата можеш да видиш колку одговори има бидејќи ги потенцира.
За дигитална не знам, го немав тој предмет.
И тоа.