Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
B*A-2=X-1-E
B*A-2+E=X-1
(B*A-2+E)-1=X

па сега бараш за A инверзна ако знаеш за што зборам вака изгледа тоа A-1, па A-1 го множиш со А-1 за да добиеш А-2 , потоа треба да помножиш со B, откога ќе ги помоножис матриците B*А-2 треба да го собереш збирот со единечната (Е), а единечна ти е (1 0)
0 1 . И од целото тоа да направиш инверзна бидејќи после заградата целото ти е на минус прва. Бројките се степени да не с езбуниш, овде нема како да се напишат. Се надевам ти се разјасни малку. Позз
Hahahaha :(,ti bas si bil/a the dark side,mi se stemni koa go vidov resenieto:):):):):)Sepak fala ti:):):)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Celosno eve: [FONT=&quot]Ba-2 = x-1 – E x = ? A=[/FONT][FONT=&quot][ ] [/FONT][FONT=&quot]B = [/FONT][FONT=&quot][ ]
2,5,3,8 se u prvata,a u vtorata 1,4,2,3,morase vaka da gi pisam,nemozev da gi kopiram i niv:):):)
[/FONT]
Ова ништо не ни значи. Не може матрица така да се напише. Мора да се води сметка за колони и редови. Сликни, стави слика, па ке видиме што како, мада имам подзаборавено .

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Мене ми е точно решена матрицата, ова е шаблонот, после со бројките ќе си решите. 100% е така зошто ми се падна на прв ја решив и ми ја призна Драге.

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Зошто да ти се темни на Драге омилена му е:)))))
Hahaha,pa jas nigde u mojava zbirka ne najdov takva i sea koa mi pratija edni test4inja ja vidov i si rekov,idam utre da zirnam i da prepisam ako mozam zadacite i bar matrica i neso progresija da resam,kolku da ne bide bez ic i onaka ke si padnam,ali koa ja vidov zadacava si rekov,izglea ni toa nema da go resam,ako mi dae vakva,haha,ali sea od koa mi objasni sfativ so e fintata,fala ti kolega ili koleske sto i da si:):):):):))):pipi:

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Колешка :pipi: Иначе само вакви матрици се пашаат, нема прости, ова од искуство за сите

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Колешка :pipi: Иначе само вакви матрици се пашаат, нема прости, ова од искуство за сите
Haha,fala koleske na infoto,ali jas ocekuvav nekoi taka poteski matrici,ali nemav poim deka sea i stepenite ke bidat pogolemi od -1,ali ete toa e Drag4e:):):)

Член од
2 мај 2010
Мислења
188
Поени од реакции
2
Оваа е една од нерешливите и ми се падна мене у јунска сесија.. Б на а на -2 ( степен на степен) Ете помогнав у дешифрирањето уше само некој да ја реши хаха
хахаха и јас имав таква кога полагав едната сесија и баш таа ми остана во секавање бидејки не можев да и најдам решение од фрмулите што беа за тоа:pos2: Абе математика и се е можно:vozbud:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Добро е да се нашалиш, малку да се опуштиш пред колоквиум...:)
Камо да беше Колоквиум. Ех, наместо на време и доволно, сеа ќе се замараме наместо да се одмараме. Ама тоа е.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Камо да беше Колоквиум. Ех, наместо на време и доволно, сеа ќе се замараме наместо да се одмараме. Ама тоа е.
Хаха мај мистејк, не е битно, сепак е стрес, знам дека на испит е по страшно, ама и колоквиум не е за потцеување кај Драге. Ајде, од утре ќе одмарате, мене веќе досадно ми стана:coffee:, книгите ќе почнат да ми фалат.:pos:

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Тоа е така со математика, секоја сесија веќе немам мир од неа, а и сеа веќе не ми се вежба, ме фати мрза

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Тоа е така со математика, секоја сесија веќе немам мир од неа, а и сеа веќе не ми се вежба, ме фати мрза
Одмори си го мозокот и психички подготви се за утре, плус минус решена една задача нема да ти значи многу штом до сега имаш добро извежбано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom