Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
B*A-2=X-1-E
B*A-2+E=X-1
(B*A-2+E)-1=X

па сега бараш за A инверзна ако знаеш за што зборам вака изгледа тоа A-1, па A-1 го множиш со А-1 за да добиеш А-2 , потоа треба да помножиш со B, откога ќе ги помоножис матриците B*А-2 треба да го собереш збирот со единечната (Е), а единечна ти е (1 0)
0 1 . И од целото тоа да направиш инверзна бидејќи после заградата целото ти е на минус прва. Бројките се степени да не с езбуниш, овде нема како да се напишат. Се надевам ти се разјасни малку. Позз
Hahahaha :(,ti bas si bil/a the dark side,mi se stemni koa go vidov resenieto:):):):):)Sepak fala ti:):):)

Celosno eve: [FONT=&quot]Ba-2 = x-1 – E x = ? A=[/FONT][FONT=&quot][ ] [/FONT][FONT=&quot]B = [/FONT][FONT=&quot][ ]
2,5,3,8 se u prvata,a u vtorata 1,4,2,3,morase vaka da gi pisam,nemozev da gi kopiram i niv:):):)
[/FONT]
Ова ништо не ни значи. Не може матрица така да се напише. Мора да се води сметка за колони и редови. Сликни, стави слика, па ке видиме што како, мада имам подзаборавено .

Мене ми е точно решена матрицата, ова е шаблонот, после со бројките ќе си решите. 100% е така зошто ми се падна на прв ја решив и ми ја призна Драге.

Зошто да ти се темни на Драге омилена му е:)))))
Hahaha,pa jas nigde u mojava zbirka ne najdov takva i sea koa mi pratija edni test4inja ja vidov i si rekov,idam utre da zirnam i da prepisam ako mozam zadacite i bar matrica i neso progresija da resam,kolku da ne bide bez ic i onaka ke si padnam,ali koa ja vidov zadacava si rekov,izglea ni toa nema da go resam,ako mi dae vakva,haha,ali sea od koa mi objasni sfativ so e fintata,fala ti kolega ili koleske sto i da si:):):):):))):pipi:

Колешка :pipi: Иначе само вакви матрици се пашаат, нема прости, ова од искуство за сите

Колешка :pipi: Иначе само вакви матрици се пашаат, нема прости, ова од искуство за сите
Haha,fala koleske na infoto,ali jas ocekuvav nekoi taka poteski matrici,ali nemav poim deka sea i stepenite ke bidat pogolemi od -1,ali ete toa e Drag4e:):):)

Оваа е една од нерешливите и ми се падна мене у јунска сесија.. Б на а на -2 ( степен на степен) Ете помогнав у дешифрирањето уше само некој да ја реши хаха

хахаха и јас имав таква кога полагав едната сесија и баш таа ми остана во секавање бидејки не можев да и најдам решение од фрмулите што беа за тоа:pos2: Абе математика и се е можно:vozbud:

Добро е да се нашалиш, малку да се опуштиш пред колоквиум...:)

Камо да беше Колоквиум. Ех, наместо на време и доволно, сеа ќе се замараме наместо да се одмараме. Ама тоа е.

Камо да беше Колоквиум. Ех, наместо на време и доволно, сеа ќе се замараме наместо да се одмараме. Ама тоа е.
Хаха мај мистејк, не е битно, сепак е стрес, знам дека на испит е по страшно, ама и колоквиум не е за потцеување кај Драге. Ајде, од утре ќе одмарате, мене веќе досадно ми стана:kafe:, книгите ќе почнат да ми фалат.:pos:

Тоа е така со математика, секоја сесија веќе немам мир од неа, а и сеа веќе не ми се вежба, ме фати мрза

Тоа е така со математика, секоја сесија веќе немам мир од неа, а и сеа веќе не ми се вежба, ме фати мрза
Одмори си го мозокот и психички подготви се за утре, плус минус решена една задача нема да ти значи многу штом до сега имаш добро извежбано.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom