Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Ајде колеги, кршете нога утре, се да напишете и радосни од факултет да се вратите!:smir:

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Aj se nadevam nekoj ke se najde da ja resi zada4kava,bidejki ne sum po matematikata,za matrici se raboti:):):)
[FONT=&quot]Ba-2 = x-1 – E[/FONT]

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ај да разбијам монотонија од математика
да прашам некој што е на еколошки , т.е полагал на испити да казе потенцијални прашања за есеј ( пример што ги давал предходни години.. ? )

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?

Оваа е една од нерешливите и ми се падна мене у јунска сесија.. Б на а на -2 ( степен на степен) Ете помогнав у дешифрирањето уше само некој да ја реши хаха

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Ако се најде некој да ти ја дешифрира, па уште да ја реши, топче.
Hahahaha,jas mislev deka znam da resavam matrici se dodeka ne ja vidov ovaa,hahaha:):):)

--- надополнето ---

Матрична равенка?:nesum::raz:
Pa pretpostavuvam deka e matricna ravenka:),nema nikakov tekst,ova e samo daeno u zadacata i plus matricite,koi ne bea potrebni da gi pisam ovde,zoso koa ke stigneme do niv lesno e:):):):)

Член од
18 јуни 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
Ај колеги кршете нога утре и со лесно нека ви е :smir: Да ви се паднат само задачите што ги знаете :)

Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
B*A-2=X-1-E
B*A-2+E=X-1
(B*A-2+E)-1=X

па сега бараш за A инверзна ако знаеш за што зборам вака изгледа тоа A-1, па A-1 го множиш со А-1 за да добиеш А-2 , потоа треба да помножиш со B, откога ќе ги помоножис матриците B*А-2 треба да го собереш збирот со единечната (Е), а единечна ти е (1 0)
0 1 . И од целото тоа да направиш инверзна бидејќи после заградата целото ти е на минус прва. Бројките се степени да не с езбуниш, овде нема како да се напишат. Се надевам ти се разјасни малку. Позз

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Celosno eve: [FONT=&quot]Ba-2 = x-1 – E x = ? A=[/FONT][FONT=&quot][ ] [/FONT][FONT=&quot]B = [/FONT][FONT=&quot][ ]
2,5,3,8 se u prvata,a u vtorata 1,4,2,3,morase vaka da gi pisam,nemozev da gi kopiram i niv:):):)
[/FONT]

Член од
2 мај 2010
Мислења
188
Поени од реакции
2
ај да разбијам монотонија од математика
да прашам некој што е на еколошки , т.е полагал на испити да казе потенцијални прашања за есеј ( пример што ги давал предходни години.. ? )
Еколошки се е можно да ти падне....Јас полагав 2 пати на испит и ми паднаа буквално глупи прашања за кои не помислував дека би можело да се паднат, пошо се знае дека најглавните работи треба да се учат само но не излезе така со еколошкиов :vozbud: И плус тоа бара многу во детали да раскажуваш, ако сакаш да добиеш добри поени т.е. да имаш доволно за да положиш:icon_lol:

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Финтата со Е е да се скрати и на крај да му останат само А и Б или и двете и после лесно е да ја реши бидејки му се дадени тие. Колку што се сеќавам од прв кол.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom