Фала ние си знаеме како ни е...хехе..
Aj se nadevam nekoj ke se najde da ja resi zada4kava,bidejki ne sum po matematikata,za matrici se raboti
[FONT="]Ba-2 = x-1 – E[/FONT]
Матрична равенка?:nesum::raz:Aj se nadevam nekoj ke se najde da ja resi zada4kava,bidejki ne sum po matematikata,za matrici se raboti
А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?Aj se nadevam nekoj ke se najde da ja resi zada4kava,bidejki ne sum po matematikata,za matrici se raboti
А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?
Hahahaha,jas mislev deka znam da resavam matrici se dodeka ne ja vidov ovaa,hahahaАко се најде некој да ти ја дешифрира, па уште да ја реши, топче.
Pa pretpostavuvam deka e matricna ravenka,nema nikakov tekst,ova e samo daeno u zadacata i plus matricite,koi ne bea potrebni da gi pisam ovde,zoso koa ke stigneme do niv lesno eМатрична равенка?:nesum::raz:
Celosno eve: [FONT="]Ba-2 = x-1 – E x = ? A=[/FONT][FONT="][ ] [/FONT][FONT="]B = [/FONT][FONT="][ ]А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?
Еколошки се е можно да ти падне....Јас полагав 2 пати на испит и ми паднаа буквално глупи прашања за кои не помислував дека би можело да се паднат, пошо се знае дека најглавните работи треба да се учат само но не излезе така со еколошкиов И плус тоа бара многу во детали да раскажуваш, ако сакаш да добиеш добри поени т.е. да имаш доволно за да положишај да разбијам монотонија од математика
да прашам некој што е на еколошки , т.е полагал на испити да казе потенцијални прашања за есеј ( пример што ги давал предходни години.. ? )
Финтата со Е е да се скрати и на крај да му останат само А и Б или и двете и после лесно е да ја реши бидејки му се дадени тие. Колку што се сеќавам од прв кол.А целосно да ја напишеше? Е нели беше онаа единечната матрица?