Hah,ne sum znael se,tuku go otvoriv ucebnikot i se prisetuvav za sto se pagjase,a nekoi raboti gi pamtam seuste,inace sea mi tekna,maksimizacijata na profitot e sekogas MC=MR,samo kaj sovrsena konkurencija mislam deka ne bese,da ne recam siguren sum deka bese MC=P,znaci marginalnite trosoci se ednakvi na cenata,zosto tamu ni e dadena cenata i nemozeme na nea da dejstvuvame,tuku ja prijajkame takva kakva sto e i ubavo rascitaj si zosto,tokmu od taa pricina padnav jas na vtoriot kolokvium,ne se rascitav ubavo
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
))))
Во право си, МC=P бидејќи кај совршена конкуренција маргиналниот приход ни е секогаш еднаков со продажната цена, бидејќи цената тука не може да се зголеми туку производителите ја прифаќаат, не влијаат врз неа. Еееее па сум научила нешто ![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
--- надополнето ---
Kolegi,jas deka minatata godina ne go poloziv matematika i deka nemam prisustvuvano na niedno predavanje,dali ke moze da mi kazete ubavo koi temi se za prv kolokvium,a ako gi znaete ne e na odmet da mi gi kazete i tie za vtor,deka vidov nesto sto ste pisuvale,no mi izglea malce zbunuvacki,kako da ima skrateno nesto od minatata godina
))))))