Економски факултет

• Креатор на темата Креатор на темата back_rest
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Боби[Мкд];3853341 напиша:
dali treba matematika da se obrni vnimanie na teorija od knigata? i stavajte apdejt so informacii oti ovaa nedela me mrzi da odam na fakultet, racionalno si go koristam vremeto:pos:

Duuude, каква теорија каков учебник :) Ништо од тоа не треба, прашањата од збирка само.

И јас пак за социологија, гледам има список на страната на факултетот и обележано е за секој посебно семестар - 0,1,2.. Знае некој што е тоа? :)

Duuude, каква теорија каков учебник :) Ништо од тоа не треба, прашањата од збирка само.

И јас пак за социологија, гледам има список на страната на факултетот и обележано е за секој посебно семестар - 0,1,2.. Знае некој што е тоа? :)

Никој ништо не знае за социологијава ееееј....Инаку дознав дека требало до 172 страна, ќе имало есеј, на дополнување и заокружување...Ах и тоа се многу информации за социологија !

Hah,ne sum znael se,tuku go otvoriv ucebnikot i se prisetuvav za sto se pagjase,a nekoi raboti gi pamtam seuste,inace sea mi tekna,maksimizacijata na profitot e sekogas MC=MR,samo kaj sovrsena konkurencija mislam deka ne bese,da ne recam siguren sum deka bese MC=P,znaci marginalnite trosoci se ednakvi na cenata,zosto tamu ni e dadena cenata i nemozeme na nea da dejstvuvame,tuku ja prijajkame takva kakva sto e i ubavo rascitaj si zosto,tokmu od taa pricina padnav jas na vtoriot kolokvium,ne se rascitav ubavo:):):):)))))

Во право си, МC=P бидејќи кај совршена конкуренција маргиналниот приход ни е секогаш еднаков со продажната цена, бидејќи цената тука не може да се зголеми туку производителите ја прифаќаат, не влијаат врз неа. Еееее па сум научила нешто :vozbud::vozbud:

--- надополнето ---

Kolegi,jas deka minatata godina ne go poloziv matematika i deka nemam prisustvuvano na niedno predavanje,dali ke moze da mi kazete ubavo koi temi se za prv kolokvium,a ako gi znaete ne e na odmet da mi gi kazete i tie za vtor,deka vidov nesto sto ste pisuvale,no mi izglea malce zbunuvacki,kako da ima skrateno nesto od minatata godina:):):):):):)))))))

За прв колоквиум ти се низи и редови, комбинаторика, веројатност и детерминанти и матрици. За втор се останато :):):):)

--- надополнето ---

Математика и Драге кажа дека ќе биде на 02.11.

Него да каже некој колку задачи имало на испит лани во Јануари и дали имало прашања? :)
Јас веќе се откажав... :)

Јас Драге не сум го видела 2 недели :pos2: Не одам на предавања, многу рано ни се :pos2::pos2:
Иначе и јас се откажав од математика, се гледаме на испит :toe:

За прв колоквиум ти се низи и редови, комбинаторика, веројатност и детерминанти и матрици. За втор се останато :):):):)

--- надополнето ---

Јас Драге не сум го видела 2 недели :pos2: Не одам на предавања, многу рано ни се :pos2::pos2:
Hahahaha,fala ti za matematika,a za ekonomija ako prodolzis vaka ke stanes asistent,hehehehehe:):):):):):)))))))))

koga e slikanjeto za treta godina?
27.10-28.10 од 8-18 макар што после 16 нема веќе никој таму можеш кога сакаш до први ја се сликав пред време

--- надополнето ---

Никој ништо не знае за социологијава ееееј....Инаку дознав дека требало до 172 страна, ќе имало есеј, на дополнување и заокружување...Ах и тоа се многу информации за социологија !
Совет не ги чита прашањата на раскажување и дополнување само многу пишувај па дури и непотребни работи потполни простор , а на прашањата на заокружување внимавајте ако имаш под г сите се точни закружете сите така лани ги зезал на едни им кажал само г заокружете на други сите заокружете ги и ги бутнал

--- надополнето ---

--- надополнето ---

ма кое откажување не се плаши од мат најискрено може да ти даде група за поминување со задачи кој треба да ги препишеш само на испит е малку позезнато

Еве ви голема скрипта менаџмент од Шуклев - се што треба да знаете.Да не кажете после дека ме нема со скриптите.Ај па ЛИБРО може ке даде некој процент :vozbud:

http://www.box.net/shared/dias1m5214

А Шуки спомна кој кејс ќе го обработуваме утре? Знам дека сум досадна :pipi:

А Шуки спомна кој кејс ќе го обработуваме утре? Знам дека сум досадна :pipi:

Тој од крај на трета глава-Џорџ Фишер го пренасочува Кодак.
И секако нагласи дека тој нема да се падне на колоквиум.

П.С.Финансиско сметководство е до постојани средства значи 180 страна, денес на предавање кажал:smir:

Корпоративно кажа нешто на кој принцип ке биде и има ли некаде некој тест,луѓе кажувајте што да учам тој предмет????

Hahahaha,fala ti za matematika,a za ekonomija ako prodolzis vaka ke stanes asistent,hehehehehe:):):):):):)))))))))

Ееееее немој асистент, тоа многу ќе ми дојде :pos2:. Да поминам, таман ќе биде :):)

--- надополнето ---

[/COLOR]
ма кое откажување не се плаши од мат најискрено може да ти даде група за поминување со задачи кој треба да ги препишеш само на испит е малку позезнато[/QUOTE]

Дај боже да ми даде нешто полесно, ама јас ко што немам баш среќа ....... ќе биде зезнато на 2ри. :nesvest:

Ееееее немој асистент, тоа многу ќе ми дојде :pos2:. Да поминам, таман ќе биде :):)

--- надополнето ---

[/COLOR]
ма кое откажување не се плаши од мат најискрено може да ти даде група за поминување со задачи кој треба да ги препишеш само на испит е малку позезнато

Дај боже да ми даде нешто полесно, ама јас ко што немам баш среќа ....... ќе биде зезнато на 2ри. :nesvest:[/QUOTE]

на 2 ли ке е колквиум математика?на едно место пишува на 1 на едно на 2 кога е сигурно?

Некој од колегите што веќе се сликал може ли да ми каже по колку треба да им се искешира за оваа нова идеја ? :wink:

Тоа систематскиот и вонредните треба да го прават? А сликањето?

Некој од колегите што веќе се сликал може ли да ми каже по колку треба да им се искешира за оваа нова идеја ? :wink:

Засега ништо, па ќе видиме, додека се сликавме ништо не ни побараа. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom