Економски факултет

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јуни 2010
Мислења
36
Поени од реакции
4
Ај некој што бил на трговско право, нека ми каже дали има пуштено список до сега и дали мора да се оди на предавања т.е дали дава поени од присуство? И дали ќе ни биде слободна неделата пред колоквиум?

--- надополнето ---

Еј, знае некој дали се одложени вежбите математика? денес економија немале вежби од 12 ... мука.

И ние немавме вчера, ќе почнеле од 18, има на огласна табла.

Член од
2 јуни 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Дигитална економија има кажано нешто околу тестовите на македонски? Има некој воопшто почнато по тоа? Како е полесно да се учи? Англиски одело многу бавно читањето, ама не знам дали може да се изразува со македонска терминологија... А и при бодувањето случајно да не им прогледуваат низ прсти на тие што полагаат на англиски... не знам овие менаџмент/маркетинг не оставаат ич место за учење...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Добро никој од форумов нема Корпоративно финансиско известување???Абе само пишете до кај треба да се учи за колоквиум и има ли некој список?:cuc:

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
има некоја посебна процедура за да се зачленам во библиотеката? и дали таму ги имаат учебнициве?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
има некоја посебна процедура за да се зачленам во библиотеката? и дали таму ги имаат учебнициве?
Доволно е да си студент на економскиот факултет.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Значи само со индексот и завршена работа. А да не знаеш дали ги имаат учебнициве?
Кои учебници ти требаат?
Патем не можат да се земаат дома, туку само во читална можеш да ги читаш. Освен книгите кои се преведени од владата, тие можат да се земаат на две недели.

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Кои учебници ти требаат?
Патем не можат да се земаат дома, туку само во читална можеш да ги читаш. Освен книгите кои се преведени од владата, тие можат да се земаат на две недели.
Па на пример за да одам на консултации кај професор со оригиналната книга. Нели прават проблем ако е фотокопија. Значи да ја земам и за брзо време одма да им ја вратам?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Па на пример за да одам на консултации кај професор со оригиналната книга. Нели прават проблем ако е фотокопија. Значи да ја земам и за брзо време одма да им ја вратам?
Не можеш.
едит: можеш, али треба да се објаснуваш со тетките и не е баш препорачливо :)
А и не ти требаат консултации по ниеден предмет, доволно е на форумов некој да ти каже што како е потребно.

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Не можеш.
едит: можеш, али треба да се објаснуваш со тетките и не е баш препорачливо :)
А и не ти требаат консултации по ниеден предмет, доволно е на форумов некој да ти каже што како е потребно.
:(
Ма и мене ми е последна опција да одам на консултации кај професорот, ама и сама себе сум си досадна веќе прашувајќи овде за маркетинг истражување, веројатно нема никој на форумов што го учи тој предмет во моментов. А се ќе беше добро да не бев вонредно и да познавав барем некој од сегашниве студенти.. така да... си барам чариња во глава :)

Фала на одговорот, секако :)

V

Viktor g

Гостин
:(
Ма и мене ми е последна опција да одам на консултации кај професорот, ама и сама себе сум си досадна веќе прашувајќи овде за маркетинг истражување, веројатно нема никој на форумов што го учи тој предмет во моментов. А се ќе беше добро да не бев вонредно и да познавав барем некој од сегашниве студенти.. така да... си барам чариња во глава :)

Фала на одговорот, секако :)
Можеш оставаш индекс кај тие тетките и со книгата на факс само смеш да шеташ јас денес земав ич гајле да немаш нема да ти праат проблем

Член од
24 септември 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Можеш оставаш индекс кај тие тетките и со книгата на факс само смеш да шеташ јас денес земав ич гајле да немаш нема да ти праат проблем
Фала Виктор, ми дојде душата на место :)

V

Viktor g

Гостин
Фала Виктор, ми дојде душата на место :)
:salut: значи кај што тие читалната на тој шалтер барај под насловот најчесто ги има во тој дел ако не на компјутерите седни и побарај сигнатура да не е во другиот дел на библиотеката и книгата несмеш да ја изнесеш од факс се казнувало

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Извинете ако прашањето не ми е за тука ама стварно не знаев кај да го поставам. Ме интересира колку пари е списанието Капитал и на колку време излегува

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Даваше листови макроекономија денес? стварно колоквиумот е закажан за 2ри?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom