Економски факултет (reloaded)

Член од
10 март 2014
Мислења
24
Поени од реакции
6
Постарите колеги да да споделат искуство околу предметот Основи на економија, прв колоквиум на заокружување ли се прашањава или има и на дополнување??
И двата колоквиума се на заокружување, нема потреба од плашење за предметов треба само логички да се учи со разбирање, никако на памет :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Ако не си редовен и на сите колоквиуми да извадиш по 100 поени ќе ти пише 6-ка или 7-ца. Во мое време имаше една колешка која на сите (тогаш беа три) колоквиуми имаше 90+ поени и и' пиша 6-ка оти не била редовна, немала семинарска и не презентирала. Зборам за Шуклев.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Јас како што сфатив вака изгледа принципот кај Шуклев:

30 поени од 1 колоквиум
30 поени од 2 коловиум
20 поени од присуство
10 поени од проект
10 поени од презентација

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.078
Ако не си редовен и на сите колоквиуми да извадиш по 100 поени ќе ти пише 6-ка или 7-ца. Во мое време имаше една колешка која на сите (тогаш беа три) колоквиуми имаше 90+ поени и и' пиша 6-ка оти не била редовна, немала семинарска и не презентирала. Зборам за Шуклев.
Ја уништил. :LOL:
Јас мислам дека како ќе му текне, така си пишува некогаш оценки. Јас полагав поправен втор кол само по ММБ, и според поените таму ни пишуваше оценки, не гледаше ни поени од прв, ни присуство, ни семинарски, ништо.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Ај малце да ве позамарам :)

1. Дали постои скрипта за 1рв колоквиум Основи на Менаџмент
2. Зашто има 2 датума за полагање Основи на Дигитална Економија и од кај да дознаам кој датум треба да идам јас?
3. Дали прашањата за 1рв колоквиум по основи на менаџмент и дигитална економија се само на заокружување или има и дополнување?

Фала

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192

2. Зашто има 2 датума за полагање Основи на Дигитална Економија и од кај да дознаам кој датум треба да идам јас?
3. Дали прашањата за 1рв колоквиум по основи на менаџмент и дигитална економија се само на заокружување или има и дополнување?

Фала
Од учебникот учи менаџмент, само на заокружување е, ама мора досега да го имаш почнато, премногу е тежок тој предмет, најтежок на цел факултет ако не. Премногу бара Шуклев дури и за минимално положување.
Јас кога полагав Дигитална беше и на заокружување дел и на пишување дел.

Член од
17 јануари 2014
Мислења
65
Поени од реакции
23
Kako bese smetkata za uverenie za polozeni ispiti 012 ili 013? i dali uste se uplaka 500 den ili nesto smenile? I uste nesto, da ne znaete koga treba da iskoci konkursot za stipendii?
izvinete za latinica od mobilen pisuvam..

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637

Фала
Дигитална економија се полага усно оваа година, се влече рандом ливче со 3 прашања. Ќе истакне професорката список деновиве кои ќе одговараат во среда, а кои во четврток.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Дигитална економија се полага усно оваа година, се влече рандом ливче со 3 прашања. Ќе истакне професорката список деновиве кои ќе одговараат во среда, а кои во четврток.
Ауууу сеа ме пресече :icon_mrgr:

Член од
15 септември 2014
Мислења
25
Поени од реакции
3
Кажете ми повеќе за ФПИ... да земам прашања од либро или не се паѓаат? На што да обрнам внимание, лесно ли е?

Член од
15 септември 2014
Мислења
25
Поени од реакции
3
И нешто за Финансиско сметководство кај Љубиша... треба многу да се напнам да учам? Се паѓаат прашањата од либро на прв колоквиум?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Некоја помош околу основи на маркетинг? Се паѓаат прашања од либро? :unsure:

akcioner

стартер
Член од
20 февруари 2010
Мислења
174
Поени од реакции
85
И нешто за Финансиско сметководство кај Љубиша... треба многу да се напнам да учам? Се паѓаат прашањата од либро на прв колоквиум?
Па целиот тест е тоа, ама имај предвид дека прашањата од либро се погрешно одговорени. Исто така може да се паднат од прашањата што се во збирка после секоја глава.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom