Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
1
Dali znae nekoj da mi kaze koga se prijavuvaat ispitite za vo avgust?I dali slucajno e sega na 21vi??

Член од
22 јануари 2009
Мислења
61
Поени од реакции
1
Kolegi matematika utre oceni kaj nego vo kabinet ke dava ili?

Член од
20 мај 2008
Мислења
93
Поени од реакции
5
ај некој од постариве колеги да ми каже што поточно учите англиски ? дали го учите општо јазикот или учите за нешто поврзано со економија само на англиски ? плс :smir:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
ај некој од постариве колеги да ми каже што поточно учите англиски ? дали го учите општо јазикот или учите за нешто поврзано со економија само на англиски ? плс :smir:
Ај и мене ме интересира ова...
Иначе знам една другарка што има 8ца англиски а искрено нема поим англиски :)

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
Англиски барем малку да ви оди, онака ептен ептен малку, да не речам полуписмен да си, 8ца ќе земете.
Се учи општо за економија, мали текстови од страница/две каде одделно се објаснува што е економија, менаџмент, ресурси, надворешна трговија, економијата во Р.М. и слични извадоци, комбинирано со прелесна граматика и вокабулар кој се учи уште основно.
Тестовите прелесни, нема асистенти професорката и нема контрола над студентите, на секој поединечно со шифрарникот му го дава и тестот, па "добитната" комбинација се шири во првите 10 мин., иако и сами да седнете да решавате одговорите се ептен очигледни.
Ако некој сака да крене просек, мајката му е англиски

Член од
10 март 2010
Мислења
61
Поени од реакции
0
kolegi moze li nekoj da mi kaze kakov bese ispitot kaj slave bidejki jas ne go polagav sega ke go polagam u avgust.kolku zadaci prasanja imase kolku bea mozni bodovi od koja tema se pagaa zadacite dali bese lesen ili tezok i taka nataka.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Англиски барем малку да ви оди, онака ептен ептен малку, да не речам полуписмен да си, 8ца ќе земете.
Се учи општо за економија, мали текстови од страница/две каде одделно се објаснува што е економија, менаџмент, ресурси, надворешна трговија, економијата во Р.М. и слични извадоци, комбинирано со прелесна граматика и вокабулар кој се учи уште основно.
Тестовите прелесни, нема асистенти професорката и нема контрола над студентите, на секој поединечно со шифрарникот му го дава и тестот, па "добитната" комбинација се шири во првите 10 мин., иако и сами да седнете да решавате одговорите се ептен очигледни.
Ако некој сака да крене просек, мајката му е англиски
Што убаво го опиша, баш вака беше :)

Момент на годината, влегуваш на полагање и со шифрарникот го добиваш и тестот и некои колеги уште не се седнати на столче ти си завршил со решавање :pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
kolegi moze li nekoj da mi kaze kakov bese ispitot kaj slave bidejki jas ne go polagav sega ke go polagam u avgust.kolku zadaci prasanja imase kolku bea mozni bodovi od koja tema se pagaa zadacite dali bese lesen ili tezok i taka nataka.
Само 20 студенти поминаа на испитот, мислам дека тоа доволно говори за тежината...
20 теорија плус 5 задачи(во тие од теројата имаш и задачи со плус теоријаа комбинација)

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Само 20 студенти поминаа на испитот, мислам дека тоа доволно говори за тежината...
20 теорија плус 5 задачи(во тие од теројата имаш и задачи со плус теоријаа комбинација)
Не, зошто 20... Полагавме околу 330 студенти од кои положија 56...
Ако му служи на колегата или колешката погоре јас ќе и кажам замене како беше.Пошто ми остана само тој предмет а сакав слободно и безгрижно лето исполнето со фудбал и пасење му седнав едно две недели ама салам учење.Со оглед на времето потрошено и жртвите дадени за статистика очекував повеќе од седмица но ете тоа.Кога од 330 ќе положат 56 тогаш си задоволен и со шеска...
Јас и да би се одлучил да оставам предмет за нареден рок би отишол да видам каков стил на задачи и прашања би имало.Не губам ништо.А и уште нешто.Барајте доста материјали по Либро по форумов сретнав доста задачи и прашања токму од таквите примери...
Сепак останува впечатокот а и асситентот кажа кога зимав оценка дека ако мислиме/мислат дека Статистика се поминува со 5 дена учење тогаш се лажиме...Се минело со 55 бода а во Август по навика Славчо ја спуштал границата до 45

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Ај некој ако не го мрзи, да каже збор-два за следниве предмети: макроекономија, монетарна економија и менаџмент ? :)

Член од
11 јуни 2010
Мислења
39
Поени од реакции
0
Na web stranicata na fakultetot stoi deka prijavuvanjeto e od 21-28 juni , najverojatno e taka zatoa sto za majsko - junskata sesija bese tocno .

--- надополнето ---

Izborni pedmeti se menuvaat vo septemvri pr upisuvanje na studiskata godina ( taka pisuva vo delot za studentski prasanja sto se naogja na web stranata na fakultetot )

Член од
20 јануари 2009
Мислења
35
Поени од реакции
4
Дали ке може некој од постарите колеги кој го слушал предметот Банкарство,да ми каже некои информации околу тој предмет,бидејќи го има како изборен во зимскиот семестар...Тежок ли е и какви се професотитее?
:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom