Еве ти на официјалната страна убаво си пишува http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/oglasna-tabla/sluchuvanja/97Dali znae nekoj da mi kaze koga se prijavuvaat ispitite za vo avgust?I dali slucajno e sega na 21vi??
Daeli=];3624489 напиша:Kolegi matematika utre oceni kaj nego vo kabinet ke dava ili?
Ај и мене ме интересира ова...ај некој од постариве колеги да ми каже што поточно учите англиски ? дали го учите општо јазикот или учите за нешто поврзано со економија само на англиски ? плс :smir:
Што убаво го опиша, баш вака бешеАнглиски барем малку да ви оди, онака ептен ептен малку, да не речам полуписмен да си, 8ца ќе земете.
Се учи општо за економија, мали текстови од страница/две каде одделно се објаснува што е економија, менаџмент, ресурси, надворешна трговија, економијата во Р.М. и слични извадоци, комбинирано со прелесна граматика и вокабулар кој се учи уште основно.
Тестовите прелесни, нема асистенти професорката и нема контрола над студентите, на секој поединечно со шифрарникот му го дава и тестот, па "добитната" комбинација се шири во првите 10 мин., иако и сами да седнете да решавате одговорите се ептен очигледни.
Ако некој сака да крене просек, мајката му е англиски
Само 20 студенти поминаа на испитот, мислам дека тоа доволно говори за тежината...kolegi moze li nekoj da mi kaze kakov bese ispitot kaj slave bidejki jas ne go polagav sega ke go polagam u avgust.kolku zadaci prasanja imase kolku bea mozni bodovi od koja tema se pagaa zadacite dali bese lesen ili tezok i taka nataka.
Не, зошто 20... Полагавме околу 330 студенти од кои положија 56...Само 20 студенти поминаа на испитот, мислам дека тоа доволно говори за тежината...
20 теорија плус 5 задачи(во тие од теројата имаш и задачи со плус теоријаа комбинација)
Ама 30тина беа само на трет колоквиумНе, зошто 20... Полагавме околу 330 студенти од кои положија 56...