Mora prvo da se slusa pa posle da se polagaA kje moze da se polaga predmet od leten semestar vo
jan. sesija ?!
Ili mora prvo da se slusha za da se polaga ?
tenk ju !Mora prvo da se slusa pa posle da se polaga![]()
Колега отвори си прирачникот или страната на факултетот, таму имаш се објаснето.Колеги, дали може да ми објасни некој за промена на департман, и некои услови(дали ќе бидам префрлен во приватна квота или ќе останам во државна, дали има рок за промена на департман, потребни документи ...
SigurnoDali utre i zadutre ke raboti fakultetot![]()
Fala mn koleske :smir:Sigurnovo petok matematika dava ocenki
![]()
Ако „стварно планирам“ да го преполагам спорниот испит, тогаш најискрено не го ни рачунам за положен. Затоа, не го ни пријавувам како таков, ...а, секако, „прва прилика - ќе го преполагам!“Колеги има некои "финти" како пример незапишување на една од оцените при барањето стипендија? Една 7ца ми го кине просекот, без неа, делејќи со 6, имам над 8.5. Решение !? :pop:
Не мора да ги пишеш сите оцени, ама финтата е што според правилата за добивање стипендија мора да имаш положено 90% од предметите. Кога ќе ја направиш математиката, ако не напишеш една од 7 оцени нема да имаш доволно проценти.Колеги има некои "финти" како пример незапишување на една од оцените при барањето стипендија? Една 7ца ми го кине просекот, без неа, делејќи со 6, имам над 8.5. Решение !? :pop: