likeзапишејте се во Штип или во Струмица на економски , да видате ка се завршува......
запишејте се во Штип или во Струмица на економски , да видате ка се завршува......
Дааа ! Аксиоми на веројатноста: нормираност, стохастичност??? Не беше економика тоа ?like
Статистика кај Калина задачите и така и така, не беа многу тешки, а теоријата катастрофа...
Имаше у воведот на колоквиумот, над 1-то прашање дека ќе има 1 или 2 точни одговори.Треба да напише во заграда колку точни одговори има, ова на ништо не личи вака... иначе генерално океј беше тестот...
Ах сеа тоа, лексикографи ќе изиграваме на испит... не знам што е толку сложено бројот на одговори да се напише во заграда како што беше информациони. Не само по статистика, туку воопшто за сите предмети зборувам...Имаше у воведот на колоквиумот, над 1-то прашање дека ќе има 1 или 2 точни одговори.
И на скоро секое прашање на крај имаше СЕ или Е шо значи одма се знае дали тоа прашање има 1 или 2 точни одговори.
Кое од следново тврдење е точно или кои од следниве тврдења се точни
Нешо у тој смисол.
Не знам како не и е срам,колку безвеза работи имаше дадено,за ниедно прашање не сум 100% сигурна дека ми е точно.Па и како ме нервираше се стегаше нешто цело време,главна се праешеlele pa neli ona ni rece da si ucime verojatnost samo od sllajdovite.....a sea tioe normiranost i adaptivnost se u knigata na slave....... ne zaeba Kalina........Zenata nema principi kako ke i tekne