@Ipsissimus
Па зошто не го блокнеш ако ти се гади од него? Зошто уште комуницирате и дебатирате со него после толку години? Човек би помислил дека ти е страв од тоа што го мисли и сакаш да го убедиш дека не е у право за ти да се осеќаш боље у врска со себе и уште пострашно, некој ќе помисли дека си ја имаш мувата на капата. Дури и изгледа ко ни ти самиот да не си сигурен во тоа што го веруваш и го правиш, па те гаѓа.
На мене ако некој ми каже „Сите атеисти ебат мали деца и се гнаси“ на форум, све што ќе напраам е:
1. Ќе го позаебавам два - три поста дур не ми здосади и после ќе го баталам.
2. Инста блок.
Нема сигурно да се плашам дека он некако ја „уништува репутацијата на атеистите у светот“ и со години да му кажувам како он е подло и мизерно човече.
Секогаш имало, има и ќе има луѓе и групи на луѓе кои мислеле, мислат и ќе мислат дека силувате деца, повикувате ѓаволи и тристо чуда, дека атеистите се антихристи и дека сите кафири треба да умрат. Некои од тие се опасни како Аллаху Акбр и треба да се посвети сериозно внимание на нив, ама не на форум, туку од државни институции, а други се Мики1. Безопасни и малку досадни.
Прифати го тоа дека ниту ти ниту било кој на светот може да го смени тоа, а ниту може да ги натера луѓето да мислат работи кои ги веруваат, колку и тие работи да се неточни. Ти можеш да пробаш да им укажеш дека врска нема тоа што го мислат и ако видиш дека нема поента, да баталиш пошто другото е губење време.
Тебе уште те јебе тој социјалниот аспект, а тоа е што мислат другите за тебе и тоа во што веруваш, ствар која треба да ја надминеш и да ја решиш, ама со тебе самиот, а не со Мики1. Тоа се твои стравои и несигурности, Мики1 не е уопште битен у целиов муабет.
Стигаме до многу битна ствар. Ти си крив за ова, а не Мики1. Ти се нервираш со години и хистеришаш поради такви ко Мики, Невски и слични. Повеќето к.р ги боли за ОТО и Телема, дел мислат дека жртвувате деца, а дел знаат како стојат работите. Не дека некој ќе те линчува на плоштад пошто си ОТО. 13 век поминал одамна и паничиш без везе, имаш некоја анксиозност.
Терај си го тоа што го правиш и веруваш дека е точно и не се врти по секое куче што те лае по пут ако сакаш да стигнеш до целта.