Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Каде виде дека треба да важат за сите?! Цело време се потенцира токму спротивното! Дека конкретниве методи и симболика се за заинтересираните, за оние што се пронаоѓаат во симболиката! Не за сите подеднакво! Зошто ти ја посочив споредбата со музиката твоја? Пробај да му докажеш на некој што ужива во класична музика, дека твојава - електронскава била врв на еволуцијата. Толку ли не гледаш дека неможноста да се разбере дека сопствената перцепција не е репер за сите луѓе не е ништо друго туку заблуда? Толку ли досега не си сватил дека токму таа неспособност е она што ги создава религиските фанатици од типит на Мики1? Таа неспособност ги создава догмите - заблудата дека твоето разбирање е единствено точно, твојот метод е единствено прифатлив.
По кои правила некои се пронаоѓаат а некои не?

За религиските фанатици тоа е друга тема, има тука други влијанија и интереси. Не дека нешто индивидуални проблеми на перцепција се во прашање.[DOUBLEPOST=1463778806][/DOUBLEPOST]Кога сме веќе кај Сонцето еве уште една лепота што би одела во комбинација со нозе во вис :)

Dancing Sun

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
По кои правила некои се пронаоѓаат а некои не?
По кои правила за тебе електронската музика е врв а не класичната?
Еве што се вели во еден телемитски цитат:

Значи Големото Дело е едно, Иницијацијата е една, Наградата е една, макар колку различни и да биле симболите во кои е завиткано Неизговорливото.
Liber LXI

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
По кои правила за тебе електронската музика е врв а не класичната?
Еве што се вели во еден телемитски цитат:

Значи Големото Дело е едно, Иницијацијата е една, Наградата е една, макар колку различни и да биле симболите во кои е завиткано Неизговорливото.
Liber LXI
Aбе тоа со музиката може да се докажува....не е субјективност во прашање. Тоа е работа на математика и физика, тоа што моментално не може да се измери е друга работа. И ова не е електронска музика туку компјутерска музика....како и да е.
Едно прашање, дали од сите иницијанти се бара да ги извршуваат ритуалите како што се дадени?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Aбе тоа со музиката може да се докажува....не е субјективност во прашање. Тоа е работа на математика и физика, тоа што моментално не може да се измери е друга работа. И ова не е електронска музика туку компјутерска музика....како и да е.
Едно прашање, дали од сите иницијанти се бара да ги извршуваат ритуалите како што се дадени?
Со математика и физика ќе докажуваш дека електронската музика е подобра од Моцарт или Бетовен....?!
Терај, не си бил ти ништо поразличен од вернициве, залудна е дискусија со тебе. А мислев дека нешто од нешто си начнал, си разбрал....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Што ти мислиш дека ќе добиеш од Магиката?

Со тоа каков став имаш и знаење за овие теми, мислам дека ништо нема да добиеш.
Паметно би одиграл да продолжиш да си блееш во сонцето и да го добиваш тоа што ти треба сега за сега... сигурно за тебе е тоа Магика! ;)

А јас добивам тоа што треба да добијам од/со Магиката. :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Со математика и физика ќе докажуваш дека електронската музика е подобра од Моцарт или Бетовен....?!
Терај, не си бил ти ништо поразличен од вернициве, залудна е дискусија со тебе. А мислев дека нешто од нешто си начнал, си разбрал....
Не гo рaзбрa, штo сaкaше дa ти кaже.

Пoбрзa дa пoентирaш сo вaкoв зaклучoк:)[DOUBLEPOST=1463827502][/DOUBLEPOST]

Што ти мислиш дека ќе добиеш од Магиката?

Со тоа каков став имаш и знаење за овие теми, мислам дека ништо нема да добиеш.
Паметно би одиграл да продолжиш да си блееш во сонцето и да го добиваш тоа што ти треба сега за сега... сигурно за тебе е тоа Магика! ;)

А јас добивам тоа што треба да добијам од/со Магиката. :)
Клaсичен пaсив-aгресив пристaп:)

Или ги прaќaш неистoмислениците дa се едуцирaaт oд книги зa телемaтa, или суптилнo кaкo вo случaјoв ги прaќaш дa блеaт вo сoнцетo, сo нaпoменa декa тaкa е нaјдoбрo зa нив и вo двaтa случaјa:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Кроули е бот.
Ова беше добро :)

Самиот „колега“ од форумов праша (а всушност потврдува суптилно) дека блеењето негово во сонцето со слушање како што вели компјутерска музика, било исто со магика и зборување зборови и добивал исто.
Јас му потврдив дека тоа што му треба тоа си добива. И за него по се изгледа тоа ќе да е магика, но тоа нема врска ништо со текстот што јас го напишав и на кој што тој коментирал.

Секогаш гледам најдоброто да излезе од една конверзација, дури и започната „на лева нога“... :)

Не знам ти што бараш на темава... да ми кажеш што правам? Знам јас, не мора да ми кажуваш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
@LordDragonII, многу пати сум зборувал дека има разлика од Магика од една страна и магија и ефтини трикови [ти што бараш, а јас не знам ништо од тоа] од друга страна. Но знам дека знаеш дека има разлика, но само сакаше вака да навредиш еден виртуелен лик на форумов, нели...

Ако не знаеш, ете на мојот блог има есеј кој што се занимава со Магика vs магија.

Ќе се најде и за другите, заинтересирани за Магика, Телема и системот на иницијација во новиот Еон.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.449
Поени од реакции
84.852
Таа терминиологија Магика/Магија е само телемитска.
Во кабалата, херметизмот, останатиот окултизам Магијата си ја викаат Магија.
А магионичарство веќе, нема везе со Магија и е прилично световна работа.

S

SpaceTraveler

Гостин
Попрво би ја пеел Al-Fatiha од колку да слушам минимал-техно и да очекувам магиски резултати додека правам sun-gazing. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom