Колку кошта превозот? Како е во споредба со такси?
Секој билет си е оделен, само доколку имаш резервација за група (25+) тогаш тој ваучер е за сите.Ќе замолам некој од поупатените (Apple, leandra, Tranquilis) да ми каже што се случува кога летот е одложен т.е. презакажан.
Треба во Мај да летам, и ми се јавија прееска од wizzair за да ми кажат дека има нови дати за летот, за кои сеуште не сум сигурен дали ми одговараат.
Што ми се опциите?
Ако добро го разбрав типот што ми збореше опциите се:
1. Можам да ги прифатам датите кои ми ги предложи (2 дена покасно е летот), без никаква надокнада.
2. Можам да одберам дата до 1 месец покасно, или 15ина дена порано, без надокнада.
3. Може да ми ги рефундираат средствата + да ми дадат ваучер од 120еу?! Појма немам за ова, не можев да се разберам убаво + не ми е јасно ако е така, дали за секој патник би го добил тој ваучер, 5 души летаме.
Ми кажа да се јавам (и ми даде локален број, не на тој 1еу/мин) и да кажам што сум решил.
Молам за одговор.
Фала.
Повратна ? скрос без багаж ни ранец ? не се разбирам многу планирам да букирам нешто слично за еден краток престој , фала однапред.Вчера си купив карта Скопје Ајндховен за Март за 3500 денари без вклучен багаж.That's the spirit
Повратна ? скрос без багаж ни ранец ? не се разбирам многу планирам да букирам нешто слично за еден краток престој , фала однапред.
Муабетот е што најверојатно наместо петок и среда (на пример) летовите се префрлени за недела и четврток, нешто у тој стил е работава...Секој билет си е оделен, само доколку имаш резервација за група (25+) тогаш тој ваучер е за сите.
Инаку ваучерите знам дека се до 120 еур а не од, прашај си пак за секој случај и исто имам датум до кога можи да ги искористиш.
Муабетот е што најверојатно наместо петок и среда (на пример) летовите се префрлени за недела и четврток, нешто у тој стил е работава...
И мене по дифолт наместо од 9ти до 16ти, ми е сменето од 11ти до 18ти.
Не ме ни праша дали сакам, дали не сакам... ОСвен телефонскиот разговор кој ми напоменаа дека се снима.
Е сеа тој као ми даде локален број за контакт, али мало сутра, исто е 40ден/мин.
Дали знаеш што можам да направам? Дали можам да ги сменам датите, или не?
Резервацијата е на 4 возрасни + дете, ме интересира дали би ми вратиле 120еу х 5 = 600еу (дале ваучер) па јас можам да си го користам, дали е еднократно тоа, или пример можам да земам едни карти во вредност од 400, друго во вредност од 200еу?
Може прашањава се премногу конкретни, па најдобро ќе биде да се јавам. Само човек директно од кај нив, би можел да ги одговори претпоставувам
Повратна ? скрос без багаж ни ранец ? не се разбирам многу планирам да букирам нешто слично за еден краток престој , фала однапред.