Евтини авионски карти

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
значи денес најмногу се исплати да станеш член,со една повратна карта ќе ги извадиш парите за членството и секоја наредна ти е реален попуст

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Ќе замолам некој од поупатените (Apple, leandra, Tranquilis) да ми каже што се случува кога летот е одложен т.е. презакажан.

Треба во Мај да летам, и ми се јавија прееска од wizzair за да ми кажат дека има нови дати за летот, за кои сеуште не сум сигурен дали ми одговараат.

Што ми се опциите?

Ако добро го разбрав типот што ми збореше опциите се:

1. Можам да ги прифатам датите кои ми ги предложи (2 дена покасно е летот), без никаква надокнада.
2. Можам да одберам дата до 1 месец покасно, или 15ина дена порано, без надокнада.
3. Може да ми ги рефундираат средствата + да ми дадат ваучер од 120еу?! Појма немам за ова, не можев да се разберам убаво + не ми е јасно ако е така, дали за секој патник би го добил тој ваучер, 5 души летаме.

Ми кажа да се јавам (и ми даде локален број, не на тој 1еу/мин) и да кажам што сум решил.

Молам за одговор.

Фала.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ќе замолам некој од поупатените (Apple, leandra, Tranquilis) да ми каже што се случува кога летот е одложен т.е. презакажан.

Треба во Мај да летам, и ми се јавија прееска од wizzair за да ми кажат дека има нови дати за летот, за кои сеуште не сум сигурен дали ми одговараат.

Што ми се опциите?

Ако добро го разбрав типот што ми збореше опциите се:

1. Можам да ги прифатам датите кои ми ги предложи (2 дена покасно е летот), без никаква надокнада.
2. Можам да одберам дата до 1 месец покасно, или 15ина дена порано, без надокнада.
3. Може да ми ги рефундираат средствата + да ми дадат ваучер од 120еу?! Појма немам за ова, не можев да се разберам убаво + не ми е јасно ако е така, дали за секој патник би го добил тој ваучер, 5 души летаме.

Ми кажа да се јавам (и ми даде локален број, не на тој 1еу/мин) и да кажам што сум решил.

Молам за одговор.

Фала.
Секој билет си е оделен, само доколку имаш резервација за група (25+) тогаш тој ваучер е за сите.
Инаку ваучерите знам дека се до 120 еур а не од, прашај си пак за секој случај и исто имам датум до кога можи да ги искористиш.

Член од
4 март 2013
Мислења
147
Поени од реакции
134
Вчера си купив карта Скопје Ајндховен за Март за 3500 денари без вклучен багаж.That's the spirit (y)
Повратна ? скрос без багаж ни ранец ? не се разбирам многу планирам да букирам нешто слично за еден краток престој , фала однапред.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Повратна ? скрос без багаж ни ранец ? не се разбирам многу планирам да букирам нешто слично за еден краток престој , фала однапред.

Колку што знам скоро на сите е дозволен carry on багаж .

If your cabin baggage is of size 42x32x25cm or smaller it can be taken onboard free of charge. It must fit under the seat in front of you.
If your cabin baggage is larger than the dimensions of a small cabin bag but not exceeding 56x45x25cm, you can take it onboard for a fee. It must fit in the overhead compartment. You must be able to place it in the overhead compartment unassisted.

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Секој билет си е оделен, само доколку имаш резервација за група (25+) тогаш тој ваучер е за сите.
Инаку ваучерите знам дека се до 120 еур а не од, прашај си пак за секој случај и исто имам датум до кога можи да ги искористиш.
Муабетот е што најверојатно наместо петок и среда (на пример) летовите се префрлени за недела и четврток, нешто у тој стил е работава...

И мене по дифолт наместо од 9ти до 16ти, ми е сменето од 11ти до 18ти.
Не ме ни праша дали сакам, дали не сакам... ОСвен телефонскиот разговор кој ми напоменаа дека се снима.

Е сеа тој као ми даде локален број за контакт, али мало сутра, исто е 40ден/мин.

Дали знаеш што можам да направам? Дали можам да ги сменам датите, или не?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Муабетот е што најверојатно наместо петок и среда (на пример) летовите се префрлени за недела и четврток, нешто у тој стил е работава...

И мене по дифолт наместо од 9ти до 16ти, ми е сменето од 11ти до 18ти.
Не ме ни праша дали сакам, дали не сакам... ОСвен телефонскиот разговор кој ми напоменаа дека се снима.

Е сеа тој као ми даде локален број за контакт, али мало сутра, исто е 40ден/мин.

Дали знаеш што можам да направам? Дали можам да ги сменам датите, или не?

Да можи јави им се кажи им дека сакаш да ги смениш дадите и ќе ти ги сменат бесплатно.
Или пак можиш да ги откажиш да си земиш ваучер и после да бараш пак нешто на ниска цена и да ти излезат дури поефтино, но знај додека да ти го дадат ваучерот ќе помини една недела .

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Резервацијата е на 4 возрасни + дете, ме интересира дали би ми вратиле 120еу х 5 = 600еу (дале ваучер) па јас можам да си го користам, дали е еднократно тоа, или пример можам да земам едни карти во вредност од 400, друго во вредност од 200еу?

Може прашањава се премногу конкретни, па најдобро ќе биде да се јавам. Само човек директно од кај нив, би можел да ги одговори претпоставувам :)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Резервацијата е на 4 возрасни + дете, ме интересира дали би ми вратиле 120еу х 5 = 600еу (дале ваучер) па јас можам да си го користам, дали е еднократно тоа, или пример можам да земам едни карти во вредност од 400, друго во вредност од 200еу?

Може прашањава се премногу конкретни, па најдобро ќе биде да се јавам. Само човек директно од кај нив, би можел да ги одговори претпоставувам :)

Значи Ваучерите неможи да се користат повеќекратно тоа е сигурно, исто така најчесто треба да ги искористиш за нешто со истата вредност на ваучерот или повисока со доплата. Колку што знам ваучерите се до 120 евра на wizz зависи од летот и авиопревозникот. Нјависок кој што сум добил беше околу 200 долари од Delta airlines.
Најдобро е да се јавиш и ќе ти кажат колку ќе ти надокнадат во ваучери. Сепак некогаш е подобро да си ја смениш датата бесплатно затоа што можи за истата дата да е дупло поскапи билетите и да си во загуба :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360

Повратна карта земав со small cabin bag.Можеби ќе доплатам +1600 за да биде голема за двата правци.

Член од
26 февруари 2013
Мислења
20
Поени од реакции
1
Ајде и од мене мал допринос за сите 'летачи'. Еве многу добар сајт агрегатор (иако е од Полска), но се наогаат супер цени за летови внатре во европа, како и интерконтинетални летови. Се неогаат летови и за 1 евро во една насока!!!

http://www.fly4free.pl/tanie-loty-nowy-jork-miami-honduras-i-roatan-1803pln/
ко на пример лет од европа до мајами за 432 евра или 1803 pln (бидејки е полски сајтот). уклучете google-chrome, уклучете translate, и рошкајте низ базата :)

http://www.fly4free.pl/

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
WIZZ Privilege Pass : Вашата годишна пропусница за патување без нервози

Пресреќни сме што можеме да ја претставиме WIZZ Privilege Pass, нашата нова годишна членска понуда специфично скроена да Ви го направи патувањето што е можно помирно и попријатно.

За само 6180 ден, WIZZ Privilege Pass овозможува многу одлични погодности цела една година, како неограничено приоритетно качување во авион и бесплатна голема кабинска торба на секој лет.

Ако сте чест летач, заштедите брзо ќе се насоберат.

Одлична за деловни патници, како и за чести летачи, WIZZ Privilege Pass е Вашиот билет за патување без нервози; Ви остава време да ги вршите поважните работи во животот.

Нема веќе чекање во ред или мислење дали да купите голема кабинска торба; со WIZZ Privilege Pass можете само да се качите и да појдете!

Зачленете се денеска и оставете ние да се грижиме за останатото.

Се радуваме што ќе Ве видиме во авионот.
Екипата на WIZZ

Член од
9 февруари 2012
Мислења
14
Поени од реакции
11
Ако може да ми кажете како летово најефтино да се стигне до Тенерифе. До сега најефтината варијанта што ја најдов е Скопје-Милано со Wizzair и Милано-Тенерифе со Ryanair и чини околу 350 евра по човек.

Kajgana Shop

На врв Bottom