Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи за 7 години ова навивање на ирциве нема да се рачуна?
Нема врска, не ми беше тоа поентата, за сега правев муабет ама ок, ваше мислење. (y)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Коа ве читам во врска со навивање,а пола немате врска од тоа...:facepalm::pos:

Дај ако не стадионите да ги напраат театри,нека има навивачи како Ирцине на секој стадион и не мора за спиење да идам дома,ќе спијам на стадион додека трае утакмицата.:D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.257
Поени од реакции
14.567
Историјата се повторува. Ако Хрватска и Шпанија изиграат 2:2 (може и со повеќе голови нерешено), тогаш Италија испаѓа.

Буфон веднаш почнал со провокации после натпреварот, за да предизвика реакција во јавност и да се избегне секаква сомнеж за такво пријателско завршување на тој натпревар. :)
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 23:53 ---
Коа ве читам во врска со навивање,а пола немате врска од тоа...:facepalm::pos:
Мислиш на навивање или на хулиганство? :P

И да не има факултет за навивање па пола од тука немале врска?

Едноставно е, гледаш натпревар, слушаш реакција од трибини, ако таа реакција кај тебе потикнува позитивни емоции, ако допре до тебе, тогаш тоа е добро навивање. Нема тука што да се ’има врска’, зборуваме за емоции, а не за математички операции.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе какво местење сега сигурно во иста формација офанзивно ќе играат Шпанците против Хрватска и нема да ме чуди да им пикнат 2 или 3 гола со тоа што немаат никаков профит да играат 2-2 не ги засега кој ќе продолжи понатаму што пак во најлоша ситуација според мене ја става Хрватска и покрај тоа што има 4 бода. Зошто, ради тоа што играат најтешка утакмица а Италија објективно најлесна и пак сама одлучува за понатаму.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Италија ако тепа 3 разлика секако оди, а на една ваква Ирска ќе и дадат. Настрана тоа што и Шпанија лесно ќе помине со Хрватска.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Мислиш на навивање или на хулиганство? :P

И да не има факултет за навивање па пола од тука немале врска?

Едноставно е, гледаш натпревар, слушаш реакција од трибини, ако таа реакција кај тебе потикнува позитивни емоции, ако допре до тебе, тогаш тоа е добро навивање. Нема тука што да се ’има врска’, зборуваме за емоции, а не за математички операции.
Навивањето и хулиганството до некаде имаат допирни точки ако не си знаел,значи до некаде.
Во секоја навивачка група,јака навивачка група има барем по една јака хулиганска група или подгрупа.
И тие идат на утакмици да навиваат,ама пред утакмица се шамараат на договорени тепачки или на сред улица.Им чуе.

Прееска Ирците звучеа многу добро,на моменти и грмеа,ама да ги плукате и Хрватите поради две бакљи што ги запалиле,мислам нема логика.
Па Хрватите се едни од најватрените навивачи на репрезентативни настапи во фудбал,таму има членови и на секоја навивачка група од Хрватска и нормално е да се запали некоја бакља.
Ако не си бил на стадион,не си навивал и наеднаш гледаш околу тебе дузина бакљи како се палат,како ти се крева адреналинот до крајни граници и ти дава се повеќе и повеќе сила да навиваш,нема што да збориме.

Ирците навиваат воглавно со раце,глас,шалови,т.е стара англиска школа,додека цела Европа,со исклучок на Англија е во друга димензија.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.257
Поени од реакции
14.567
Абе какво местење сега сигурно во иста формација офанзивно ќе играат Шпанците против Хрватска и нема да ме чуди да им пикнат 2 или 3 гола со тоа што немаат никаков профит да играат 2-2 не ги засега кој ќе продолжи понатаму што пак во најлоша ситуација според мене ја става Хрватска и покрај тоа што има 4 бода. Зошто, ради тоа што играат најтешка утакмица а Италија објективно најлесна и пак сама одлучува за понатаму.
И јас не верувам дека ке има местење, него интересен момент е, плус Буфон почна да провоцира, да крева малку тензија.

Хрватите изнервирани на ова изјава му се завртија на ХРТ и почнаа со иронични коментари, демек прав човек се нашол да збори за местење, човек кој уште е под истрага. :)

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
абе какво местење друго беше тогаш скандинавски земји тука некаде по квалитет и да нема ризик се договориле што има сега Шпанија да се замара да мести утакмици коа и така и вака 99,9 % ќе тепа

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ај свестете се ова е фудбал, Европско не е ова скандинавија и евровизија :pos: И е гајле на Шпанија дали ќе испадне Италија или ќе биде фер и ќе и даде на Хрватска простор за Х . Билиќ и момците треба да покажат дали сакаат да поминат група или не исто така Трапатони треба да покаже колку ги знае неговите Италијани и дали ќе успее да ги прочита и надмудри.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.257
Поени од реакции
14.567
Ај свестете се ова е фудбал, Европско не е ова скандинавија и евровизија :pos: И е гајле на Шпанија дали ќе испадне Италија или ќе биде фер и ќе и даде на Хрватска простор за Х . Билиќ и момците треба да покажат дали сакаат да поминат група или не исто така Трапатони треба да покаже колку ги знае неговите Италијани и дали ќе успее да ги прочита и надмудри.
Друго ми беше поентата, но ајде нема везе.

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Е тоа зборам од прееска...
Миланска школа е секогаш миланска школа, џабе мењање клуб, тоа си е тоа, си останува до крај на животот тоа...:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Моментот кога Пирло на 33 години игра подобро него ли во најдобрите години во милан...

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Моментот кога Пирло на 33 години игра подобро него ли во најдобрите години во милан...
не не, моментот кога интер го позајмуваа по други екипи, па го продадоа во милан. тоа е ПОмомент, од твојот :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
И јас не верувам дека ке има местење, него интересен момент е, плус Буфон почна да провоцира, да крева малку тензија.

Хрватите изнервирани на ова изјава му се завртија на ХРТ и почнаа со иронични коментари, демек прав човек се нашол да збори за местење, човек кој уште е под истрага. :)
Погрешна информација имаат Хрватите. Буфон не е под истрага туку само му било кажано да внимава што изјавува во иднина. Ова се однесува на изјавата "Подобро двајца повредени отколку еден мртов".

Kajgana Shop

На врв Bottom