Евровизија 2010

Член од
20 јануари 2009
Мислења
653
Поени од реакции
533
се претстави во најдобро светло, ама не е ова она што се бара на евросонг. не е само песна испеана на мајчин јазик, туку и сценски настап, и се друго...

како прво, кој ја разбра песната, освен ние тука, и србите и босанците?? Добро ќе беше да извадеа и англиска верзија на песната, пак подруго е за останатите држави да разберат, поблиска им иди така песната...

второ, сценскиот настап - катастрофа, како шо кажав, не е се во песната, треба малце и креативност како да се прикажи. останатите учесници (не само од оваа година) вложувале и пари и триста глупости за тоа како ќе се прикажат. всушност песната и не е толку битна

трето, крајно време е да се смени начинот на избирање на песна на евросонг, како и тоа кои песни ќе се избираат (да прекинат со дебитанти), ако се гласа со жири, навистина да биди СТРУЧНО, а не некој професор од медицина шознам јас таму или какви се не имаше оваа година итн....

и зошто секогаш да се бориме за влез во финале само? зошто не се бориме за победа???

имаме квалитетни пејачи, квалитетни композитори, само организацијата не ни чини. или подобро воопшто повеќе да не се пријавуваме отколку вака.... песната е уба, ама недоволно подготвена за на евровизија....

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Доста слабо полуфинале. Чудно ми е кој гласал за песни како таа на Португалија на пример. Ѓоко добро испеа, сценскиот настап не беше лош, но се знаеше дека нема да влеземе во финале и тоа е. За влез во финале треба некој да се глупира на сцена, да има голема дијаспора или песна што навистина ќе отскокне од другите. Повеќе среќа нередната година.

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Слабо полуфинале, разочарувачко е тоа што не влеговме во финале а конкуренција ни беа оние катастрофални песни

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Како прво да го пофалам настапот на Ѓоко одличен беше,еден од подобрите на Македонија.И не е тој крив туку самиот народ.Дали преку гласање или преку жири ние го избравме и не знам што јадеме гомна лајк а фиш незнам што.За да имаш успех на Евровизија треба да испратиш пеач кој е популарен барем на Балканов и да имаѓ промоција низ светот т.е да ја снимаш песната на повеќе јазици.И најважно од се широка дијаспора која ние ја немаме,односно ја имаме надвор од Европа(мнозинството).НАјдобра наша песна на Евросонг беше ВО ИМЕ НА ЉУБОВТА(тамара,врчак и адриан),најдобро испеана АНГЕЛ СИ ТИ(тоше) и најдобар сценски настап(Некст Тајм).Оваа година МИЛАНЧО победник.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
До кога бе ови Србиве ќе шират сељачанска музика од ДМ САТ и ПИНК ... :pov: Љубице..љубице..:tapp:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Како прво да го пофалам настапот на Ѓоко одличен беше,еден од подобрите на Македонија.И не е тој крив туку самиот народ.Дали преку гласање или преку жири ние го избравме и не знам што јадеме гомна лајк а фиш незнам што.За да имаш успех на Евровизија треба да испратиш пеач кој е популарен барем на Балканов и да имаѓ промоција низ светот т.е да ја снимаш песната на повеќе јазици.И најважно од се широка дијаспора која ние ја немаме,односно ја имаме надвор од Европа(мнозинството).НАјдобра наша песна на Евросонг беше ВО ИМЕ НА ЉУБОВТА(тамара,врчак и адриан),најдобро испеана АНГЕЛ СИ ТИ(тоше) и најдобар сценски настап(Некст Тајм).Оваа година МИЛАНЧО победник.
Добро бе, после толку време уште ли не сфативте дека и Евровизијата е политичка манифестација? Кажи ми еднаш досега од кога настапуваме на Евровизија ( од 98 година мислам ) која држава ни има дадено 12 поени за песна? Сите држави си гласаат меѓусебно со оние држави со кои си немаат проблеми и се подржуваат и сакаат меѓусебно, ние со пола Европа имаме проблеми, а згора на тоа и најголеми безкичменјаци сме во Европа, сите не ебат во здрав мозок ама уште не ни е доста...Се извинувам за оф топикот и ве молам продолжете со дискусијата бидејќи не сакам да ја претвориме и оваа тема во политичка, го кажав тоа што мислев.

--- надополнето ---

До кога бе ови Србиве ќе шират сељачанска музика од ДМ САТ и ПИНК ... :pov: Љубице..љубице..:tapp:
Брат музиката е добра, мене ми се допаѓа, ама текстот е катастрофа...Како што кажа цела песна е само Љубице Љубице и Београде Београде...

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Најдобро е да се откажеме од ова натпреварување и никому ништо ..

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
браво Џоле, махер си!
ако се гласаше според квалитет, убедливо требаше да идеме али тоа е...

можам слободно да кажам дека звучеше подобро и помоќно од Тоше,Владо и Каролајна заедно!!!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Добро испеа,јас сум задоволен искрено...Најдобра песна од сите таму комотно можам да кажам..Штета што се гласа по квалитет.То е то..:toe:

МадерФакер

Титл по моја желба
Член од
25 ноември 2009
Мислења
678
Поени од реакции
44
Абе експерти од кај к*р па вие знаете дека домашниот Евросонг беше наместен?
Ѓоко според мене имаше најдобра песна во Македонија, а во Осло беше една од 3те најдобри (барем според мене): Македонија, Албанија и Босна и Херцеговина. Се друго беше педерлана и тежок шит.
Да го пратевме Влатче ем ќе му паднеше микрофонот т.е. немаше да го фати (Џоле добро се снајде и најпрофесионално си продолжи до крај т.е. воопшто не се збуни) ем ќе имавме една од полошите песни кои Европа денес ги слушна.
Вака барем докажавме дека имаме квалитет, имаме добри изведувачи и песни но немаме асално лоби.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Македонска работа...
Цел живот другите ни се криви поради нашиот неуспех.
Зарем некој стварно очекуваше дека со тралалајката на Ѓоко Танески ќе успееме да влеземе во финале?Зарем прогнозите од обложувалниците не ви велеа дека такво нешто е не возможно?
Не беше лош настапот.Ама некако немаше некоја поврзаност, некоја комплетна слика.
Ѓоко Танески, пее дека има сила, да ја преболи девојката, а во позадина девојки во миничи денсаат.Прво, доаѓам до заклучок дека Ѓоко болката од загубата на девојката ја лечи со курви, а второ, танчерките играат и рипаат на песна с обавен ритам.
Друга работа, ги примети некој придружните вокали?Таа Деана Николовска порано ќе и беше да стои во место и да пее таму кај што треба...вака беше сконцентрирана на играњето, така што нејзиниот глас не се ни слушна...Ѓоко ја испеа сам целата песна....Песна без придужни вокали осудена на неуспех...
Не туку се жалете, имаше катастрофални песни, и песни за кои не се ни надевав дека ќе влезат како на пример Белорусија, ама да бидеме искрени, нашево не е за во финале.

Kajgana Shop

На врв Bottom