Абе луѓе, што се палите толку, голем кур Евровизија. Чисти глупости, тука не се оценува квалитетот (со некои исклучоци) туку шокантноста и циркузантството. Да не спомнувам дека политиката ја има главната улога при гласањето.
Секоја година 50% од песните се слични, а ние скоро секогаш влегуваме во оваа група. Тука се бара да си различен, интересен, да се издвоиш од другите, мада често на начин на кој мене не ми се допаѓа.
Еве српската песна на пример, на некого му се допаѓа, на некого не, ама дефинитивно е различна и затоа може да помине добро. Милан има добар глас уживо, што го разликува од повеќето фолкери, ама изборот на гардероба му е бљак (општо зборам). Многу паметно дете е, али со цел да ги задоволи барањата на балканските девојчиња мора да изиграва педерче.
Како и да е, мене ми е интересна песната и навивам за Србија (здраво БобиМКД!). И по стоти пат, не е Милан Станкович, туку Милан Станковиќ.
Во врска со Азербејџанците, почнаа да фрлаат многу пари во спорт, а еве и во музиката. И минатите години се збореше дека најмногу пари потрошиле од сите учесници.