Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Србија испадна ионака лоша песна имаа

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Да бе, Руско, МАКЕДОНСКО, Грчко и Словачко (Украинско) :)
Цимерката одеше 10 години на играорна, ако не знај таја... :)
Прашаи ja зашто след 10 години, таа не може да разпознае шопските носии ( тие са граовски ), типичната музика и движениja во ората.

Еве го по-полното испалнение на истиот балет :

Еве ти и другa изведба на шопски ора, да видиме дали ке намериш прилики :

П.П. Помегу другото, песната ви беше от по-добрите, незнам зашто не е на финалето :toe:

П

Паган-др

Гостин
Од вчера колку што гледав (до Норвешка песните) најдобра ми беше таа од Норвешка.

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Да пробаме, туку еве Србиве пробаа, па ништо :)
Јас мислам треба да пробаме со некоја добра балада со Македонски мелос (нешто од типот на "Самовилска свадба" на Гиш) :pipi:
eee na srbite ne bese nisto novo...a plus sleng dobro ke go pretstavea nasiot folkror:smir::smir:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Српскиот министер се радува на успехот на „Регина“ во Москва

Очекувам победа на „Регина“, бидејќи тоа ќе значи и победа за Србија, бидејќи вештаци утврдија оти рефренот на нивната песна сум го компонирал јас. Аранжманот на песната е малку променет, но рефренот што го направив за Кики Лесендриќ е ист. Ќе се радувам ако завршиме на некое од првите три места - вели тој и се надева дека по Евросонг, „Регина“ ќе го испочитува и ќе го потпише како коавтор на песната. Во спротивно ќе се обрати во европските институции за заштита на авторските права.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=01F33FDD640A0B4BAA5E81B3AF9AB1BB

Абе ајде овие со плагијат влегоа ние не влеговме :D

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Неофицијално му пукнал гласот на пејачот од групата Регина и нивниот настап во финалето е под знак прашање.Дали се работи само за маркетинг или нешто друго ќе видиме утре,но едно е сигурно дека на полуфиналето страшно лошо отпеа.
I jas toa primetiv mnogu loso ispea,odvaj go vadese glasot,ne znam kako na mnogu im se svigase izvedbata koga pejacot bese mnogu los,a pesnata e dobra.
Sto se odnesuva do toa sto treba da prati Makedonija mene mi se sviga edna pesna na Evto Pupinovski od Makfest se vika Udrete tapani,po makedonska pesna od taa amin, treba nesto slicno na taa.

Член од
9 октомври 2008
Мислења
186
Поени од реакции
3

super bea i trebase da vezat vo finale za razlika od nekoi drugi

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Не ни ја погледнав евровизијата оваа година. Не ме интересираше некако, секогаш истото... Едни преоблекуваат 100 фустани, други се прават дебили, третите се грозни рокери, други пак тераат романтики.. Мизерија!

Евровизија ни било нешто добро, ни ќе биде.

O

Out Boy

Гостин
01 Lithuania -Sasha Son -Love -Прекрасна песна, мене ми идат морници од неа :back: Цела штета што настапува прв :toe: 9/10

02 lsrael -Noa & Mira Awad -There Must Be Another Way -Кога ја слушате песната, звучи многу убаво, НО покажаа дека во живо воопшто не ги бидува. А и финтата што темата е за мир, нема да запали оваа година. Се виде есенва Израел каков мир сака. Всушност, зошто Израел воппшто е на ЕВРОсонг? За некоја година, и Монголија ќе сака да учествува :toe: 8,5/10

03 France -Patricia Kaas -Et S'il Fallait Le Faire -До кога брееее овакви неподносливи шансони од Галија?? 7/10

04 Sweden -Malena Ernman -La Voix -Интересна комбинација од звуци и гласови :smir: Искрено, во живо не ми се допаѓа, ама не е лошо. 8,5/10

05 Croatia Igor -Cukrov feat. Andrea -Lijepa Tena -Не знам кој збор да го употребам за да опишам што мислам за оваа песна. :ija: мислам, овој емот кажува се’. Најгрдото нешто што сум чул во животов. Жауко, што викаат Бугарите. 1,1/10

06 Portugal -Flor-de-lis -Todas As Ruas Do Amor -Сите патишта на љубовта... ми се допаѓа акцентот :back: Онака, лежерно, кежуал, без многу филозофии. Супер. 9/10

07 Iceland -Yohanna -Is It True? -Јас сум просто изненаден колку добро пее плавушава во живо!!! :back: Песната е просечна, ама кога она ја пее, се е магично... 9,8/10

:back: Мислам дека сум вљубен! :back: :kesa:

08 Greece -Sakis Rouvas -This Is Our Night -Песната е интересна, музиката исто, сценските ефекти, видовме, се на ниво... Од мои лични причини ќе му посакам на Сакис да заврши некаде во втората половина на листата :toe: 9/10

09 Armenia -Inga & Anush -Jan Jan -Нема да коментирам многу. Jan Jan- Azerbaijan :pos: 6/10

10 Russia -Anastasia Prikhodko -Mamo -Песнава, едноставно, е прегруба за моето увце :toe: Без врска... :nenene: 5,5/10

11 Azerbaijan -AySel & Arash -Always -Одлична изведба во живо, убава пејачка, интересна песничка. Се на се, убо! :pipi: 9,9/10

12 Bosnia & Herzegovina -Regina -Bistra Voda -Има нешто во екс-Ју песните... некоја болка, нешто неописливо... :back: Белким се е во ред со гласчето на вокалистот :uvo: 9,5/10

13 Moldova -Nelly Ciobanu -Hora Din Moldova -Молдавските ора... ха:pos: Камо магаре на сцената? Се шалам, убаво звучи, а и теткава шо убо си пее во живо :back: 9,6/10

14 Malta -Chiara -What If We -Киара се изнамачи со Евровизијава.. трет пат и е веќе. Уште еднаш, и пензија ќе треба да и дадат од ЕБУ :pos: Туку, во 2005 беше втора (и со помалку килца). Сега откако стана мајка... хаха :toe: Убав глас има, ама песната е под нејзините можности. 9,5/10

15 Estonia -Urban Symphony -Rändajad -Мене песнава ми е страшна (најверојатно затоа што ме потсеќа на Ханибал-Настанокот :pos:) Пејачката личи на слатка Ескимка, ама јас пак се прашувам како влегоа во финале? 8/10

16 Denmark -Brinck -Believe Again -Овде ќе бидам малку пристрасен, оти пејачов ми е многу сладок :kesa: ама и покрај тоа, тешко дека ќе се пласира меѓу првите 5. Моја оценка 9,8/10. Реално: 9,6/10.

17 Germany -Alex Swings Oscar Sings! -Miss Kiss Kiss Bang -:pos: Освен пејачот и рефренот, се’ друго е промашено. 8,9/10

18 Turkey -Hadise -Düm Tek Tek -Европа се пали на вакво нешто :vozbud: 9,9/10

19 Albania -Kejsi Tola -Carry Me In Your Dreams -:tapp: 5/10

20 Norway -Alexander Rybak -Fairytale -Ај да не го урочам :pos: ама дека ќе победи, тоа сугурно :back: Има 23 години, сам си ја пишал песната, свири клавир и виолина, глуми...па и Белорус е по потекло. 10/10

:back: :back: :back: :back: :back::back: :back::back: :back: :back: :back:

21 Ukraine -Svetlana Loboda -Be my Valentine! -Говорит Москва??? Што им значи тоа на почетокот на песната? Инаку музиката на трубите нели е плагијат од El Condor Pasa, кондоров лет, стаааааара Инка песна? 9,2/10
Споредете:

Срамота. За ова се добива дисквалификација!

22 Romania -Elena -The Balkan Girls -Прекрасна песна, а и пејачката е бомбонче :back: Па нели е Македонка по мајка! Инаку, текстот е :pos2: :sekss: 9,9/10

:back: :back: :back: :back: :back: :back: :back: :back:

23 United Kingdom -Jade Ewen -It's My Time -Првпат да ми се допаѓа песна од Британија! 9,6/10

24 Finland -Waldo's People -Lose Control -Интересна песна како за Финци. А таман сите Суомци ги замислував како емо-металци или готици со шминка и маски :pos: Колку нетипично од нив оваа година... 9,5/10

25 Spain -Soraya -La Noche Es Para Mí -Моќна песна од Шпанија оваа година, за разлика од резилот минатата година. Ќе биде густо за првите три места, ама дека ова ќе е баш нејзина ноќ... :toe:

I

Intex

Гостин
Од ова што го видов во двете полуфиналиња мои фаворити се Шведска, Финска, Данска, Азербејџан и Норвешка. Се надевам дека ке победи една од овие земји.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Оваа година има многу слаби песни. Од понуденото би рекол дека мои фаворити се:
-Естонија
-Норвешка
-Азербејџан
-Ерменија
-Романија

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
I jas toa primetiv mnogu loso ispea,odvaj go vadese glasot,ne znam kako na mnogu im se svigase izvedbata koga pejacot bese mnogu los,a pesnata e dobra.
Sto se odnesuva do toa sto treba da prati Makedonija mene mi se sviga edna pesna na Evto Pupinovski od Makfest se vika Udrete tapani,po makedonska pesna od taa amin, treba nesto slicno na taa.
Внимателно го следев нивниот настап.И не забележав никакво дистонирање ниту пак фалширање.И ајде да не испадне дека сум грешка сега го прегледав настапот уште два пати и искрено освен сикрени емоции и соживување со песната ништо друго не забележав.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Вечерва се очекува вистинско шоу во Москва, слушнав дека ќе се поврзеле од сцената со Меѓународната вселенска станица
и да, нови водители

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom