Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
За оваа вечер мислам дека жирито ги бутнало или Хрватска или Литванија во финале.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И мене ми звучеше мелодијата како наше оро, но официјално беше претставено како бугарско и тие што играа беа облечени во бугарски народни носии :toe:.

Каква врска има дешното бугарско писмо со знаците кои ги употребувале татарите Бугари?

Одговорот е – Никаква, писмото се базира врз Македонската кирилица.
- Денешната Бугарска култура и фолклор нема ништо заедничко со Татарската Бугарска. Се знае кој песни се свират и пеат во Бугарија и каква врска имаат со Македонската култура.

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
На HRT коментаторот кажа. Коментира од кабина во салата така што најверојатно ја има официјалната програма. Нема сам да си измисли кои ора ќе ги играат уште пред да излезат на сцена. Орото е copy-paste од некое наше :nesum:. Тоа не беа наши носии.
Баш на ХРТ2 гледав, ама не го слушнав. Нема такви ора во Бугарија, сигурно е наше. А за носиите не знам, не се мое подрачје :)

водителите пропаст невидена :tapp::tapp:
Ај тетката се вади на лепота, ама тој самустракот. Ко ќе го речи она ЈЕС со руски нагласок, тогаш ми иди да го задавам :tapp:

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Абе гајле ми е дали Хрватите ги исмејуваат Србите.

Важно фацава му е закон. :pos:
Ова пред да се прогласи десеттиот финалист е.
Тој со фацата, Марко Кон, сакал да направи некоја модерна народна песна, ама ете, песната беше лоша дури и за верната српска дијаспора (верна затоа што Србите секогаш до сега влегувале во финале и биле во први 10).

Btw песничкава на Молдавија е заразна :), од тој тип на песни инспирирани од фолклор.

Еве го и главниот фаворит:

M

Mario Gómez

Гостин
Гледав денес евровизија а од вчера само ова го гледав и се воодушевив(ноу комент)
А за денес да признаам дека Гејлада имаше добра песна а со знамето беше добра идеја, ние требаше да го извадиме од Вергина знамето.Мора да се искористи евровизија за некоја прикажување на Македонија.Александар беше во најавата за Грција или грешам...(сори за политикава)

Србија ми се допадна а од Хрватска само пеачот беше катастрофа ко во Star Wars да глумеше.:nenene:Мое мислење.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Second finalist

• Azerbaijan
  • Croatia
  • Ukraine
  • Lithuania
  • Albania :party3:
  • Moldova
  • Denmark
  • Estonia
  • Norway
  • Greece

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
И еве ги сега конечните прогнози.

Norway 11/8 Greece 9/2 Turkey 8/1 Azerbaijan 10/1 United Kingdom 12/1 Iceland 14/1 Ukraine 14/1 Bosnia Herzogovina 16/1 France 20/1 Malta 25/1 Albania 33/1 Estonia 33/1 Armenia 50/1 Finland 50/1 Moldova 50/1 Germany 50/1 Sweden 50/1 Portugal 66/1 Spain 66/1 Denmark 80/1 Lithuania 80/1 Russia 80/1 Romania 100/1 Israel 100/1 Croatia 150/1

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
леееј ова местење невидено!!!
МАКЕДОНИЈА и Србија не пројдоа!!
пројдоа шипците :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::uvo::uvo::uvo:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Еј Србија невлезе. Чудно. Друго се е веќе познато. Источна Европа е скоро цело финале. И после западниве праќале слаби песни. Па како да праќаат кога сите си идат по комшиски систем нати го-дај ми го.

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Sto vie be luge, tolku li ne mrazite :uvo:
Никој не кажа такво нешто. Убаво за Албанија што е во финале. Напиши некој пост со содржина веќе ако пишуваш. Ти се допаѓа ли песната, кажи нешто за пејачката ако ја знаеш, претстави ни ја и слично :wink:.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Не дека ние ве мразиме, ама вие многу провоцирате...
А кога некој провоцира, се знае што заслужува

ЗАТОА БИДЕТЕ КУЛТУРНИ, ЗШ И ВАС НЕ ВИ ТЕЧЕ МЕД И МЛЕКО
Koj provocirase, jas samo se izraduvav sto vleze Albania vo finale, nisto drugo. Gledaj koj provocira...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ајд есега прогнози кој ќе победи?

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
Еве како успеваме на јуниорскиот евросонг 2-3 пати да се пласираме во топ 5. Се е до песната
И да, да не го сфаќаме изборов толку сериозно, ако се пласираме понатаму здравје, ако не, пак здравје. Никој не се замара толку колку што се замараме ние.
Epa na detskiot evrosong nema politika...tamu se gleda dobra pesna...
A mislam deka makedonija imase stvarno dobra pesna...ali treba da probame so takvo nesto kako sleng ili ding dong

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom