Евровизија '09

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве мое видување за вечерва.

Хрватска-На почетокот малку фалш и со одредена доза на несигурност.Во средината доста посигурно и доста солидно отпеано.Генерално слаба песна.Единствена светла точка е прекрасниот вокал на Андреја

1.Grcija
2.Azerbejdzan
3.Norveska
4.Turcija
5.Spanija
...

Ајде сега прогнози кој ќе победи?

1. Норвешка
2. Исланд
3. Азербејџан
4. Шпанија
5. Романија

...
24. Поранешна Отоманска Провинција Јинистан
25. Поранешна Римска Провинција Галија.

Epa na detskiot evrosong nema politika...tamu se gleda dobra pesna...
A mislam deka makedonija imase stvarno dobra pesna...ali treba da probame so takvo nesto kako sleng ili ding dong

Кога сме кај детскиот евросонг, никако не можам да ја заборавам победничката песна од 2004, Марија Изабел од Шпанија
е тоа се вика песна...

А оваа година сакам да победи... ни јас не знам кој... нема некоја посебна песна

Избришав 15 мислења на кои не им беше тука местото - ајде назад на квалитетна дискусија на темата :tapp:

Секоја година се повеќе и повеќе се губи поентата на Евровизија. Наместо секоја држава да ја претстави својата култура, од година во година се помалку држави го презентираат својот фолклор. Типичен пример испаднавме ние оваа година.

најубаво ми е вака во лер мозокот и си гледам фудбал или нешо друго.евровизија нека си ја земат под кирија одредени личности како нашиве продуценти јованов,копров,димитров,бидејќи само тие се разбираа од музика :p жими ....
не ми се прави муабет еднаш да дадат шанса да се покаже некој во мкд продуцент или автор на музика што не е чуен а ги има многу.нека не сераат мтв ова она.:baeh::baeh::baeh::baeh:

Добра изведба имаше Игор Цукров заедно со Андреја инаку од вчера ми се свиѓаше на Данска и на Норвешка имаа одлични песни..ја направија интересна најголемите фавотити ги оставија во последните две плика :)

Неофицијално му пукнал гласот на пејачот од групата Регина и нивниот настап во финалето е под знак прашање.Дали се работи само за маркетинг или нешто друго ќе видиме утре,но едно е сигурно дека на полуфиналето страшно лошо отпеа.

01 Lithuania
Lithuania.png

Sasha Son

Love

02 Israel
Israel.png

Noa & Mira Awad
There Must Be Another Way

03 France
France.png

Patricia Kaas

Et S'il Fallait Le Faire

04 Sweden
Sweden.png

Malena Ernman

La Voix

05 Croatia
Croatia.png

Igor Cukrov feat. Andrea

Lijepa Tena

06 Portugal
Portugal.png

Flor-de-lis

Todas As Ruas Do Amor

07 Iceland
Iceland.png

Yohanna

Is It True?

08 Greece
Greece.png

Sakis Rouvas

This Is Our Night

09 Armenia
Armenia.png

Inga & Anush

Jan Jan

10 Russia
Russia.png

Anastasia Prikhodko

Mamo

11 Azerbaijan
Azerbaijan.png

AySel & Arash

Always

12 Bosnia & Herzegovina
Bosnia_Herzegovina.png

Regina

Bistra Voda

13 Moldova
Moldova.png

Nelly Ciobanu
Hora Din Moldova

14 Malta
Malta.png

Chiara

What If We

15 Estonia
Estonia.png

Urban Symphony

Rändajad

16 Denmark
Denmark.png

Brinck

Believe Again

17 Germany
Germany.png

Alex Swings Oscar Sings!

Miss Kiss Kiss Bang

18 Turkey
Turkey.png

Hadise

Düm Tek Tek

19 Albania
Albania.png

Kejsi Tola

Carry Me In Your Dreams

20 Norway
Norway.png

Alexander Rybak

Fairytale

21 Ukraine
Ukraine.png

Svetlana Loboda

Be my Valentine! (Anti-crisis Girl)

22 Romania
Romania.png

Elena

The Balkan Girls

23 United Kingdom
United_Kingdom.png

Jade Ewen

It's My Time

24 Finland
Finland.png

Waldo's People

Lose Control

25 Spain
Spain.png

Soraya La Noche Es Para Mí (The Night Is For Me)

Неофицијално му пукнал гласот на пејачот од групата Регина и нивниот настап во финалето е под знак прашање.Дали се работи само за маркетинг или нешто друго ќе видиме утре,но едно е сигурно дека на полуфиналето страшно лошо отпеа.

се надевам дека не е вистина :(

A mislam deka makedonija imase stvarno dobra pesna...ali treba da probame so takvo nesto kako sleng ili ding dong
Да пробаме, туку еве Србиве пробаа, па ништо :)
Јас мислам треба да пробаме со некоја добра балада со Македонски мелос (нешто од типот на "Самовилска свадба" на Гиш) :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom