Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не бре каков одмор. Најдобро е да имаме некој избор за млади и непознати пејачи и пејачки и во финалето на изборот сите финалисти да пеат свои песни (компонирани од познати композитори) и победникот да оди на Евровизија. Ем ке се пробие ем и да не успее нема да биде критикуван од публиката во Македонија. Плус не треба толку да се замараме за Евровизија. Никој не се замара...

Јас кажав и пак ќе кажам треба да се праќаат песни каоо динг донг и значи да идеме на евроснг да го исмејуваме и да ни биде гајле дали ќе влеземе во финале или не. Па ако некогаш во иднина се оправи овој фестивал од политика тогаш вреди да ги сватиме озбилно.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Еве како успеваме на јуниорскиот евросонг 2-3 пати да се пласираме во топ 5. Се е до песната
И да, да не го сфаќаме изборов толку сериозно, ако се пласираме понатаму здравје, ако не, пак здравје. Никој не се замара толку колку што се замараме ние.

П

Паган-др

Гостин
Еве како успеваме на јуниорскиот евросонг 2-3 пати да се пласираме во топ 5. Се е до песната
И да, да не го сфаќаме изборов толку сериозно, ако се пласираме понатаму здравје, ако не, пак здравје. Никој не се замара толку колку што се замараме ние.
За мене да ти кажам поинтересно ми е детската евровизија да ја гледам него оваа. Колку толку не се меша политиката (не викам ич).

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Денес е Србија и Хрватска барем ќе се гледаат убави песни :helou:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.535
Некој да го постира распоредот за вечерашмоте песни?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.535
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Инаку и покрај тоа што испаднавме најмногу ми се допадна што пеевме на наш јазик, не на англиски како сите останати.

Ј

јовица11

Гостин
За разлика од првото полуфинале, вечерва има доста појака конкуренција и подобри песни. Мислам дека овие десет ќе влезат во финале:

Serbia Serbian Marko Kon and Milaan[55] "Cipela" Shoe
Norway English Alexander Rybak "Fairytale"
Cyprus English Christina Metaxa "Firefly"
Denmark English Brinck "Believe Again"
Slovenia English, Slovene[56] Quartissimo feat. Martina Majerle "Love Symphony"
Azerbaijan English AySel and Arash[57] "Always"
Greece English Sakis Rouvas "This Is Our Night"
Lithuania English[58] Sasha Son "Love" — — — 15
Ukraine English Svetlana Loboda "Be My Valentine! (Anti-Crisis Girl)" Estonia Estonian Urban Symphony "Rändajad" Travellers

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
vinata so ne vlagovme vo finale treba da se bara kaj nas i kaj nikoj drug!!! sekogas prakame nekojsi idiotski pesni (osobeno ovaa godina)...
treba nekoja pesna kako sleng godinava ili da se sobere nekoja grupa koja bi bila kombinacija od sintezis i black metal..znaci nesto kako etno symphonic metal, aaaaaaaaaaaaaaaaaa???????????:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Искрено,штета што не влеговме во финале..не бевме лоши. Ама како што викаат..NEXT TIME ! :pos2:
Инаку оваа година (стадион е тоа нели?) ..ми се допаѓаше сцената! Многу наликуваше на MTV Music Awards..и атмосферата не беше лоша. Годинава, исто така, немаше некои испади, како со Вјерка Сердучка или како и да беше..Таа/тој од Украина :) Ми се допаднаа повеќето песни и тешко беше да се биде еден од тие 10 избрани.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Од првото полуфинале најмногу ми се свиѓаа Романската и швицарската.... песната на босна- Бистра вода е преубава али настапот беше ОДВРАТЕН...

децава наши не ги коментирам...

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Оваа година воопшто не ја пратам Евровизија,немав многу време,а богами интерес и желба уште помалку, и многу ми е мило поради тоа,некако имам чувство дека ништо не пропуштам.Требаше да поминат многу години,али дефинитивно се опаметив.:)
Се обидувам да се сетам на некоја евровизиска песна која баш била по мој вкус,сум јас слушала со мерак,и не..нема таква.:jaj:Не гледам смисла да трошам неколку часа за нешто што не ми е ни интересно.

Веројано и оваа година,како и сите претходни победничката песна ке се врти недела или две секаде,па сакала или не ќе имам чест и привилегија да ја слушам:icon_mrgr,така да дополнителни оптеретувања не се пожелни.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Panika u Moskvi: Viktor Drago izgubio odjeću za večerašnji nastup Igora i Andree na Eurosongu

Prema pisanju srpskog dnevnog lista Kurir, Igor Cukrov, Andrea Šušnjara i ostatak Hrvatske "Eurosong ekipe" našli su se u velikom problemu pred sam večerašnji nastup. Kurir, naime, piše kako su Hrvati ostali bez garderobe koju su trebali nositi na nastupu jer je njihov stilist Viktor Drago, koji je sa sobom nosio odjeću za hrvatske predstavnike, tijekom presjedanja iz aviona u avion - izgubio prtljagu.
Viktoru je navodno po sletanju na moskovski aerodrom obavješten da mu je cijela ptrljaga izgubljena te da je moguće kako su mu stvari ostale u Sofiji gdje je presjedao.
Kurir također piše kako među Hrvatima trenutno vlada prava panika te da ja ekipa iz hrvatskog tima u potrazi za novom odjećom koju će Igor i Andrea dobiti tek uoči nastupa.
Ukoliko su informacije koje prenosi Kurir točne, nije teško pretpostaviti kako je panika tim veća što su Igor i Andrea prvi izvođači koji će nastupiti na drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom