Ivka
Алхемичарка
- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 300
- Поени од реакции
- 4
Тоше требаше да пее на Сан Ремо само условот од 50000 продадени ЦД-иња не го исполни.....дека кај нас пиратеријата ршум правиА таму на Сан Ремо ќе не примат?
Тоше требаше да пее на Сан Ремо само условот од 50000 продадени ЦД-иња не го исполни.....дека кај нас пиратеријата ршум правиА таму на Сан Ремо ќе не примат?
Абе ајде. Колку само не се сложувам со ова. Мене песната ми се свиѓа и дечките се во ред, ама воопшто не беа за Евровизија! Премногу потсеќаат на Бон Џови и воопшто не делеа по нешто што би се запамтило и би оставило некој екстра впечаток. Сосем нормална песна за на радио или некој музички тв канал и толку. И да, прв пат ги гледав нашите претставници рамнодушна. Немав посебни емоции како што имав на Тоше, Каролина, Мартин, Елена... Не се ни наежив на некој дел, кој обично се очекува... онака да згрми со гласот или да изведе нешто. Преобични ми беа.Сега пак го погледав вчерашниот настап на Некст тајм и уште еднаш можам да потврдам дека беше убедливо најдобар настап на некој Македонски учесник на Евровизија досега и навистина заслужија да одат понатаму.
Што се однесува до победникот мислам дека тоа ќе биде Норвешка, која е единствена земја која ќе понуди нешто поразлично од сите останате.
Други фаворити навистина немам Ова е убедливо најслабата Евровизија досега
Тоа е се во ред и очигледно е дека песната и имиџот им беше нешто веќе видено, но зборувам за самиот сценски настап и интерпретацијата на песната. Гледав вчера во живо, а и денес на youtube, и навистина немам ниту една забелешка за изведбата на песната од Стефан, толку моќно и сигурно ја испеа песната дури ги надмина сите мои очекувања. Прв пат да сум скроз задоволна од настап на некој наш учесник на Евровизија.Абе ајде. Колку само не се сложувам со ова. Мене песната ми се свиѓа и дечките се во ред, ама воопшто не беа за Евровизија! Премногу потсеќаат на Бон Џови и воопшто не делеа по нешто што би се запамтило и би оставило некој екстра впечаток. Сосем нормална песна за на радио или некој музички тв канал и толку.
Не пеел убаво Стефан?
Ај вие што јадете г***а по форумов пеејте заедно со 3 гитари и 2 тапани и дали ке ви се слушне гласот.
Супер испеа, супер свиреа, супер настап имаа.
Кој имал подобар настап?
Елена ви беше поубава зошто имаше деколте и мешаше...да не случајно она поубаво испеа тогаш на евровизија?XXL со супер смотаната песна и со катастрофа вокали беа подобри? Мартин со здрвеното играње и завивањето?
Дефинитивно еден од најдобите наши настапи на Евровизија
Ако пееја на англиски ке викавте зошто не пеат на Македонски а сеа ви смета па што на Македонски пееја
Дали ке дочекам Македонците да се горда со своите преставници на евровизија и да не плукаат по нив?
Се' е во тоа дека начинот на кој тие се презентираа беше веќе праисториски. Никој не вели ништо за песната, ама слушнав многу за стилот.Не пеел убаво Стефан?
Ај вие што јадете г***а по форумов пеејте заедно со 3 гитари и 2 тапани и дали ке ви се слушне гласот.
Супер испеа, супер свиреа, супер настап имаа.
Кој имал подобар настап?
Елена ви беше поубава зошто имаше деколте и мешаше...да не случајно она поубаво испеа тогаш на евровизија?XXL со супер смотаната песна и со катастрофа вокали беа подобри? Мартин со здрвеното играње и завивањето?
Дефинитивно еден од најдобите наши настапи на Евровизија
Ако пееја на англиски ке викавте зошто не пеат на Македонски а сеа ви смета па што на Македонски пееја
Дали ке дочекам Македонците да се горда со своите преставници на евровизија и да не плукаат по нив?
ФлоуБТ, Ирска ќе влезе, мисли се од кај ќе се удриш :smir:Горе долу тоа е и мое мислење, ама Ирска да влези па не знам од кај ќе се удрам. :pos2:
Песната е ко оние на Мајли Сајрус, за дечиња од 13 години. Не пали то појќе. :smir:
Ќе ја има после 16-ти, кога се ќе се заврши!Ја има ли некаде табелата со гласовите од првото полуфинале?
(Која земја колку поени дала на друга)
Се сетив на уште една добра песна која за жал не влезе во финале. На прво слушање не фаќа на уво али стварно се работи за добра песна (барем за мене)
Швајцарија.
Иако вокалот на настапот малце киксираше...
Ти само надевај се може и да стигне некаде таа табела.Сега ќе им треба уште најмалку 1 недела за да видат кој со колку бодови би бил примен во финалето и да се заврши местенката.Ќе и стават на пример на Турција 4-5 12-ки(заслужени) на Малта-2-3 12-ки(незаслужени) и на овие другиве тапи што влегоа по неколку и сите ќе имаат поени за влез во полуфиналето.На Македонија ќе и стават 10-15 поени од сите држави и така се местат вакви настани.ТАБЕЛАТА Е ВО ИЗРАБОТКА МЕ МРЗИ ДА ЈА НАПРАВАМ ЈАС ПА КЕ ПОЧЕКАМЕ ДА НИ ЈА ПРАТАТ ВО ЦЕЛОСНИ ДИМЕНЗИИ.АЈ ПОЗДРАВ.Ја има ли некаде табелата со гласовите од првото полуфинале?
Мислам оти во недела ќе ја објават, кога ќе заврши финалетоЈа има ли некаде табелата со гласовите од првото полуфинале?
А ти демек си во организацијата на Евровизија па да правиш табели. Даре ај не летај многу. Малта незаслужено. Ептен музичкиот експерт најде да каже.Ти само надевај се може и да стигне некаде таа табела.Сега ќе им треба уште најмалку 1 недела за да видат кој со колку бодови би бил примен во финалето и да се заврши местенката.Ќе и стават на пример на Турција 4-5 12-ки(заслужени) на Малта-2-3 12-ки(незаслужени) и на овие другиве тапи што влегоа по неколку и сите ќе имаат поени за влез во полуфиналето.На Македонија ќе и стават 10-15 поени од сите држави и така се местат вакви настани.ТАБЕЛАТА Е ВО ИЗРАБОТКА МЕ МРЗИ ДА ЈА НАПРАВАМ ЈАС ПА КЕ ПОЧЕКАМЕ ДА НИ ЈА ПРАТАТ ВО ЦЕЛОСНИ ДИМЕНЗИИ.АЈ ПОЗДРАВ.
Не бре каков одмор. Најдобро е да имаме некој избор за млади и непознати пејачи и пејачки и во финалето на изборот сите финалисти да пеат свои песни (компонирани од познати композитори) и победникот да оди на Евровизија. Ем ке се пробие ем и да не успее нема да биде критикуван од публиката во Македонија. Плус не треба толку да се замараме за Евровизија. Никој не се замара...Се согласувам со горните коментари да одмориме некоја година од евровизија, зашто се е чиста политика......