Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
А таму на Сан Ремо ќе не примат?
Тоше требаше да пее на Сан Ремо само условот од 50000 продадени ЦД-иња не го исполни.....дека кај нас пиратеријата ршум прави

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.930
Поени од реакции
505
Овогодинешниот Евросонг воопшто не го пратам од проста причина што секоја година е исто. Ајде го гледав заради нашите претставници ама оваа година воопшто не ми допадна песната од Некст тајм и бев сигурен дека нема да влеземе во финалето (иако посакував да грешам). Но моите претпоставки се остварија. Сепак Евровизија и не е некој фестивал на кој можеш да се презентираш во право светло така што и не е некоја трагедија. А башка и како не затера изгледа догодина ќе правиме хет-трик:kesa:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Сега пак го погледав вчерашниот настап на Некст тајм и уште еднаш можам да потврдам дека беше убедливо најдобар настап на некој Македонски учесник на Евровизија досега и навистина заслужија да одат понатаму.

Што се однесува до победникот мислам дека тоа ќе биде Норвешка, која е единствена земја која ќе понуди нешто поразлично од сите останате.
Други фаворити навистина немам:toe: Ова е убедливо најслабата Евровизија досега
Абе ајде. Колку само не се сложувам со ова. Мене песната ми се свиѓа и дечките се во ред, ама воопшто не беа за Евровизија! Премногу потсеќаат на Бон Џови и воопшто не делеа по нешто што би се запамтило и би оставило некој екстра впечаток. Сосем нормална песна за на радио или некој музички тв канал и толку. И да, прв пат ги гледав нашите претставници рамнодушна. Немав посебни емоции како што имав на Тоше, Каролина, Мартин, Елена... Не се ни наежив на некој дел, кој обично се очекува... онака да згрми со гласот или да изведе нешто. Преобични ми беа.:toe:
Туку престанав да се надевам, ама сепак, може следниот пат ќе пратиме некоја згодна пејачка која ќе запее нешто убаво што барем ќе ни овозможи поголемо задоволство кога ќе ја видиме, макар и да биде тоа само една вечер. Не е важно финалето дека никогаш нема добиеме некое добро место (првото не го ни спомнувам), ама макар нека имаме нешто поразлично, аман!

п.с. Мои фаворити се Турција, Ерменија и Малта, со мал нагласок на првите жешки плавуши:vozbud:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас одамна се откажав од гледање Евровизија, иако нели таа претставува сериозна манифестација :)icon_lol:). Сепак го видов настапот на нашите на Ју Туб и можам комотно да констатирам дека дечките беа одлични, комплетно. Тргнете на страна тоа што Ј.Ј им ги прави песните, тргнете на страна што Е.М им ги пишува текстовите. Реално дечките си беа на нивоу, дури бев изненадена навистина пријатно. Дечкото што пее (никако да запамтам дали е Мартин или Стефан :)) има навистина убав глас и навистина се потрудија и нема зашто да се чувствуваат лошо, бидејќи го дадоа најдоброто, а во однос на други години настапов беше 5ка.
Иначе имаат они потенцијали тоа видов, само да се тргнат од текстовите на Елвир Мекиќ.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Абе ајде. Колку само не се сложувам со ова. Мене песната ми се свиѓа и дечките се во ред, ама воопшто не беа за Евровизија! Премногу потсеќаат на Бон Џови и воопшто не делеа по нешто што би се запамтило и би оставило некој екстра впечаток. Сосем нормална песна за на радио или некој музички тв канал и толку.
Тоа е се во ред и очигледно е дека песната и имиџот им беше нешто веќе видено, но зборувам за самиот сценски настап и интерпретацијата на песната. Гледав вчера во живо, а и денес на youtube, и навистина немам ниту една забелешка за изведбата на песната од Стефан, толку моќно и сигурно ја испеа песната дури ги надмина сите мои очекувања. Прв пат да сум скроз задоволна од настап на некој наш учесник на Евровизија.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се сетив на уште една добра песна која за жал не влезе во финале. На прво слушање не фаќа на уво али стварно се работи за добра песна (барем за мене)
Швајцарија.

Иако вокалот на настапот малце киксираше... :toe:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Ја има ли некаде табелата со гласовите од првото полуфинале?
(Која земја колку поени дала на друга)

S

SwEeT_LoLiPoP

Гостин
Не пеел убаво Стефан?
Ај вие што јадете г***а по форумов пеејте заедно со 3 гитари и 2 тапани и дали ке ви се слушне гласот.
Супер испеа, супер свиреа, супер настап имаа.

Кој имал подобар настап?
Елена ви беше поубава зошто имаше деколте и мешаше...да не случајно она поубаво испеа тогаш на евровизија?XXL со супер смотаната песна и со катастрофа вокали беа подобри? Мартин со здрвеното играње и завивањето?
Дефинитивно еден од најдобите наши настапи на Евровизија

Ако пееја на англиски ке викавте зошто не пеат на Македонски а сеа ви смета па што на Македонски пееја:tapp:
Дали ке дочекам Македонците да се горда со своите преставници на евровизија и да не плукаат по нив?

искрено мене ми се бендиса настапот убаво испеа стефан не фалшираше и му се слушаше гласот супер беа за тоа но комент.. ама нема да биде лошо да одмориме некоја годинка од евровизија оти сепак.. се е политика и да влезевме у финале, џабе ке беше.. последни ке си бевме и пак ке ги плукаа дури и повеќе :toe:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.266
Не пеел убаво Стефан?
Ај вие што јадете г***а по форумов пеејте заедно со 3 гитари и 2 тапани и дали ке ви се слушне гласот.
Супер испеа, супер свиреа, супер настап имаа.

Кој имал подобар настап?
Елена ви беше поубава зошто имаше деколте и мешаше...да не случајно она поубаво испеа тогаш на евровизија?XXL со супер смотаната песна и со катастрофа вокали беа подобри? Мартин со здрвеното играње и завивањето?
Дефинитивно еден од најдобите наши настапи на Евровизија

Ако пееја на англиски ке викавте зошто не пеат на Македонски а сеа ви смета па што на Македонски пееја:tapp:
Дали ке дочекам Македонците да се горда со своите преставници на евровизија и да не плукаат по нив?
Се' е во тоа дека начинот на кој тие се презентираа беше веќе праисториски. Никој не вели ништо за песната, ама слушнав многу за стилот.
Замисли, чиста Бон Џови имитација, се заприметува уште на прво гледање. И после кому му е гајле? Зошто Лорди победија пред некоја година? Имаа убава песна? Не. Беа уникатни.
Евровизија не е само за добри песни, туку и за добри сценски настапи.
Еве замисли истава песна да ја пееше некој друг македонски пејач. Што мислиш, ќе одеше финале?

O

Out Boy

Гостин
Горе долу тоа е и мое мислење, ама Ирска да влези па не знам од кај ќе се удрам. :pos2:

Песната е ко оние на Мајли Сајрус, за дечиња од 13 години. Не пали то појќе. :smir:
ФлоуБТ, Ирска ќе влезе, мисли се од кај ќе се удриш :smir:

Реално гледано, песната е супер певлива тинејџерска, многу многу подобра од израелската или ерменската, кои влегоа завчера :toe:

Сепак, јас го кажав моето мислење, а музиката е прашање на вкус, нели. :back:

Ќе ја има после 16-ти, кога се ќе се заврши! :pipi:

Се сетив на уште една добра песна која за жал не влезе во финале. На прво слушање не фаќа на уво али стварно се работи за добра песна (барем за мене)
Швајцарија.

Иако вокалот на настапот малце киксираше... :toe:

Адриан Зибер не пееше нешто најдобро, без разлика што е добар вокал. Групата има работено нанеколку албуми на U2, имаат искуство, настапувале како гостувачка група на многу концерти на познатите светски групи.

Ама 200 милионската публика, по се изгледа, беше преголем залак за нив. :toe:

Инаку е во моите топ 3 песни оваа година.

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Ти само надевај се може и да стигне некаде таа табела.Сега ќе им треба уште најмалку 1 недела за да видат кој со колку бодови би бил примен во финалето и да се заврши местенката.Ќе и стават на пример на Турција 4-5 12-ки(заслужени) на Малта-2-3 12-ки(незаслужени) и на овие другиве тапи што влегоа по неколку и сите ќе имаат поени за влез во полуфиналето.На Македонија ќе и стават 10-15 поени од сите држави и така се местат вакви настани.ТАБЕЛАТА Е ВО ИЗРАБОТКА МЕ МРЗИ ДА ЈА НАПРАВАМ ЈАС ПА КЕ ПОЧЕКАМЕ ДА НИ ЈА ПРАТАТ ВО ЦЕЛОСНИ ДИМЕНЗИИ.АЈ ПОЗДРАВ.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Според мене евровизијата сеуште не почнала а за нас е веќе завршена. Повеќе среќа наредната година...

Мислам оти во недела ќе ја објават, кога ќе заврши финалето

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Ти само надевај се може и да стигне некаде таа табела.Сега ќе им треба уште најмалку 1 недела за да видат кој со колку бодови би бил примен во финалето и да се заврши местенката.Ќе и стават на пример на Турција 4-5 12-ки(заслужени) на Малта-2-3 12-ки(незаслужени) и на овие другиве тапи што влегоа по неколку и сите ќе имаат поени за влез во полуфиналето.На Македонија ќе и стават 10-15 поени од сите држави и така се местат вакви настани.ТАБЕЛАТА Е ВО ИЗРАБОТКА МЕ МРЗИ ДА ЈА НАПРАВАМ ЈАС ПА КЕ ПОЧЕКАМЕ ДА НИ ЈА ПРАТАТ ВО ЦЕЛОСНИ ДИМЕНЗИИ.АЈ ПОЗДРАВ.
А ти демек си во организацијата на Евровизија па да правиш табели. Даре ај не летај многу. Малта незаслужено. Ептен музичкиот експерт најде да каже.

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
баш беа супер некст тајм, убаво беа облечени, супер настап, супер испеа стефан, едноставно ништо не им фалеше.
Сите што влегоа беа катастрофа (со мали исклучоци).
Се согласувам со горните коментари да одмориме некоја година од евровизија, зашто се е чиста политика......

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се согласувам со горните коментари да одмориме некоја година од евровизија, зашто се е чиста политика......
Не бре каков одмор. Најдобро е да имаме некој избор за млади и непознати пејачи и пејачки и во финалето на изборот сите финалисти да пеат свои песни (компонирани од познати композитори) и победникот да оди на Евровизија. Ем ке се пробие ем и да не успее нема да биде критикуван од публиката во Македонија. Плус не треба толку да се замараме за Евровизија. Никој не се замара...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom