Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Мене не ми се допаднаа, мое мислење ...
Ипак треба малце да го поткрепиш твоето мислење. Ако само оставаш коментари и викаш само дека се твое мислење тогаш ќе нема простор за дискусија. :smir:

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Абе Малта ја пикнаа со сила, трет пат настапува, има едно второ место, сега срамота ќе бше за неам во полуфинале да испадни.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Ипак треба малце да го поткрепиш твоето мислење. Ако само оставаш коментари и викаш само дека се твое мислење тогаш ќе нема простор за дискусија. :smir:
Песната некако ми беше тралалала, а на Малта у стил на Селин Дион и сите претходни години коа била таа пеачка такви песни имала, ете затоа.:smir:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сине никој не го спори гласот,збориме за песната :tapp: одлична е за запек отварање :toe: инаку и Белорусинот имаше глас па не отиде,да не кажувам за Тоше кој грмеше па пак ништо :toe: значи никој не гледа како пееш,туку настапот и песната се оценува,затоа треба да се трудиме натака да размислуваме за наредните години :smir:
ОК стари. Вкус е во прашање. Ете и мене не ми се допаѓаше песната. Али знам луѓе кои гледаат само каков е гласот, некои само настапот а некои само песната. Секој со свој начин на гледање на песните на Евровизија. Ако е така во цела Европа тие што пазат само на гласот на натпреварувачите сигурно гласале за Малта.

Абе Малта ја пикнаа со сила, трет пат настапува, има едно второ место, сега срамота ќе бше за неам во полуфинале да испадни.
Песната некако ми беше тралалала, а на Малта у стил на Селин Дион и сите претходни години коа била таа пеачка такви песни имала, ете затоа.:smir:
Сеа за Малта се фативте. А Ерменија бе? И Финска? Они беа сигурно полоши и од Малта па пак влегоа. Незнам кој може да има толку глуп вкус за музика во Европа. Првите како близначките од Доктор Глобил да фатиле да пеат народна песна под влијание на дрога. Вторите па тралала шоу, без никаков квалитет песна и толку едноставен ритам што се граничи со детска песна. Типична глупава Евровизиска песна.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
I mene ne mi se dopadnaa Malta i Portugal ama ne mi se dopadna i nasata, i ne treba da barame politicki pricini zatoa sto premnogu politika imase i vo nasiov skopski euro song b.v.Island iako pred totalen bankrot kako sto rece nekoj pogore, so po mene ubedlivo najubava pesna ako ne i pobednicka, edvaj vleze vo finale

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Ајде те молим просветли не и кажи ни зошто не беа добри Португалија и Малта?
Ај бе не трескајте глупости ја наполнивте темава за џабе.Не ме смејте ви се молам.Тоа буре наместо да се раздере со тој глас да ја крене публиката на нозе она балади ај ви се молам тоа песна ли е.Јас да отидев можев така да испеам.И што и 5000 пат да и е на Евровизија треба да се оценува според песната а не според искуството на Евровизија.Ако беше со искуство немаше да ги пуштиме НЕКСТ ТАЈМ.Ај поздрав и не го тупете више.Малта па Малта труби дрва невидени.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ај бе не трескајте глупости ја наполнивте темава за џабе.Не ме смејте ви се молам.Тоа буре наместо да се раздере со тој глас да ја крене публиката на нозе она балади ај ви се молам тоа песна ли е.Јас да отидев можев така да испеам.И што и 5000 пат да и е на Евровизија треба да се оценува според песната а не според искуството на Евровизија.Ако беше со искуство немаше да ги пуштиме НЕКСТ ТАЈМ.Ај поздрав и не го тупете више.Малта па Малта труби дрва невидени.
Дете, ај играј таму домино. Малце ка ќе имаш малце врска со музика барем малку познавања на основата тогаш ќе можеш да дискутираш овде. Ај иди сеа Start>Programs>Games>Pinball

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Добро бе, што ти е на тебе?
Немаш врска од музика очигледно. Ама пак до толку да немаш врска, трагично е.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Првпат можам да кажам дека нашата песна навистина заслужи да помине во финале.
Не дека беше наша,туку децата стварно беа подобри од повеќето идиоти,на кои главна поента во настапот им беше кореографијата,а не гласовните способности на пејачите и квалитетот на музиката.
Како и да е,задоволен сум што помина песната на Исланд и на Турција,мислам дека тие две навистина заслужија да одат во финале.
Останатите,како и секогаш на Евровизија,префорсирани,нереално избрани.
Затоа и не вреди Некст Тајм да се нервираат шо не поминаа.
Без разлика на се,песната беше навистина добра....колку шо може да биде добар еден преставник на второкласен фестивал како што е овој.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Па фала богу бе. Имаше и коментари на јутуб дека ваквата музика е веќе видена и слушната у превод, не е интересна веќе. Ја само не знам и како уопште може да ги споредуваат со Bon Jovi и Slash :nesvest: И искрено преку кур ми е од пристрасните коментари демек малите земји увек губеле, или демек се плашеле нешто од нас, кур се тресе у ладна вода или не знам што друго. Прекините да размислувате пристрасно и ќе видите зошто не отиднавме у финале, а и по некоја случајност да отидевме, ќе завршевме меѓу последните и за џабе дечките ќе плаќаа продолжен престој по хотелите. Ова нека го сметаат за благослов. :smir:
Мудар пост Шорти.Секоја чест.
Преку таквото веке од тоа дека малите земји увек губеле.Па колкава е Малта бе?Случајно да не има јака дијсапора, или силно политичко лоби?Си излезе жената и исепа фантастично.Ја изнесе песната феноменално.Или па Босна и Херцеговина?Кој фактор се па они во Европа па со местенки да ги бутнат во финале.Или пак Ерменија?Немој не ме радуј.Човек од вашите постови единствено добива заклучок дека сте премногу пристрасни и неможете да признаете дека од нас имаше подобри кои си го заслужија местото во финале.Крај на крај доста мудра е поговорката која вели дека кој губи има право да се љути.
И само ке дадам уште еден пример, иако до некаде ке биде премногу поврзан со политиката (која ја наметнавте на темава).
Србија во 2007 година , на само неколку месеци од отцепување на Косово имаше заладени односи со сите земји и знаеше дека ке и се случи најстрашното сценраијо поврзано со покраината.Имаа куп проблеми и силни непријатели ради непопустливата политика.Токму во таа година Марија Шерифовик без ниеден отпеан збор на англиски ја испеа фантатстичната Молитва и победи.И тоа доби поени од земји од кои ни сама не очекуваше поради тешката политичка состојба во која се наогаше.
Кога ке престанат моите попалени другарки да се палат по Јован Елвир Некст тајм и остала компанија од нашава напатена музичка естрада и кога ке си ги чукнат тоа тиквите и свесно ке почне да размислуваат која песна е добра а која не, и кој пее убаво а кој не, и кога ке сфатат дека на вакви избори лепота не поминува може и ке имаме солиден пласман.До тогаш останува да чекаме на некои подобри времиња.

Дете, ај играј таму домино. Малце ка ќе имаш малце врска со музика барем малку познавања на основата тогаш ќе можеш да дискутираш овде. Ај иди сеа Start>Programs>Games>Pinball
Брат не се замарај со пилиштарци кој до вчера ја учеа азбуката:smir:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
лелееее турчинкатаааа,ХАДИСЕЕЕ,аууу--најбоља еее:vozbud::vozbud:
само нејзиниот настап го глеав и това на крај коа кажуваа кој влага кој не,не е више интересна евровизијава

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Ako имаше песна која стварно заслужи да оди во финале тоа беше Босанската и Романската.Арменија,Португалија,Турција и др имаа песни од својот фолклор што значително ги поттикнува сите португалци,ерменци,турци мигранти во европските држави да гласаат за својот фолклор и култура.Next Time како што кажав настапија добро,но тоа не е евровизиска песна.Евровизијата(иако нажалост е политиковизија сега)треба да претставува шоу во кое повеќе народи ќе си го покажат својот фолклор на еден посовремен начин.
Тоа е мое мислење бидејчи јас иако не слушам народно го почитувам нашиот фолклор како и фолклорот на секоја држава и културата на секој народ.По паметно ќе беше да појдеа Сленг.Но кога решаваат глупави старци и ненормално идиотски настроени млади шмизли кои незнаат што ручале истиот ден така е тоа.Кога решаваат девојки кои сакаат да си се самозадоволуваат гледајќи го педерот како се крши на сцена идиме на ова дереџе.Мн ми е криво.Не затоа што не влезе Next Time туку затоа што не влезе Македонија.Ама Македонија си е крива кога одбира глупаци да ги бранат боите на државата.
Мн сум револтиран на македонскиот избор за евровизиска песна.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Браво за дечките ,криво ми е што не успеавме да влеземе во финале али од друга гледна точка и вака не е лошо....Туку прашањето е ....До кога Џеј Џеј алиас Јован Јованов ке ја представува Македонија? ДО КОГА?!?!?!?! неможам органски да го поднесам! Дечкото живее на туга слава ,Зар само ли него го имаме и неговата компанија? ЈБГ што е тоа е....

Музика за песната..Јован Јованов...текст...Елвир Мекиќ...и шо и шо..па то треба да се убие..

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Немој да јадиш говна.Слушам треш,дет,блек и грув метал.Далеку сум од она што го отпеа Дебелата.Ама дека феноменално отпеа-отпеа.Значи ако не го сакаш тој стил на музика не мораш да го слушаш но треба да почитуваш она што стварно вреди.Песната од Малта вредеше.
Сигурно си некое недоквакано раперче.Па немаш грам мозок во црпката ниту поим од музика.Од вакви гомно јадци како тебе доста ми е.Ги имам дури и прекумерно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom