Песнава не е плагијат, туку е копија.СрамотаЕве малку подетално околу песната на Регина и наводниот плагијат.
Намерно или не али премногу личат една на друга јас се надевам дека ќе добијат тужба за ова а и некако премногу ми се арогантни по интервјуа се гледаат себе како победници како да не!Варијација на тема, не глеам баш дека е некој плагијат, слична е мелодијата, акордите не се исти али може малце верувам ненамерно е позајмено од песнава на Кики Лесандриќ...
Нема да има никаква тужба , ова е Балкан а на Балканот кучињата само лаат, и никад нема да почнат да касаат...Така да,на шпекулации од весници не треба да им се верува , а за тоа дека се гледаат како победници неам никаква замерка пошо ако идеш негде да се натпреваруваш тогаш идеш таму да победиш и нема ништо лошо во тоа да пукаш од самодоверба...Важно е да се учествува, како не бе, девизава само губитниците ја користат како изговор дека не победиле...Намерно или не али премногу личат една на друга јас се надевам дека ќе добијат тужба за ова а и некако премногу ми се арогантни по интервјуа се гледаат себе како победници како да не!
Инаку официјално авторот на оригиналот првин и предложил да биде потпишан како дел од авторскиот тим на песната на што тие веднаш обиле па некои српски медиуми веќе најавија дека Младен Динќиќ најверојатно ќе поднесе тужба а со тоа може да го доведе и во знак прашање нивниот настап на евровизија.
За жал нивната самодоверба е нарушена со објавата на првите прогнози од кои се гледа дека се далеку од победа.Нема да има никаква тужба , ова е Балкан а на Балканот кучињата само лаат, и никад нема да почнат да касаат...Така да,на шпекулации од весници не треба да им се верува , а за тоа дека се гледаат како победници неам никаква замерка пошо ако идеш негде да се натпреваруваш тогаш идеш таму да победиш и нема ништо лошо во тоа да пукаш од самодоверба...Важно е да се учествува, како не бе, девизава само губитниците ја користат како изговор дека не победиле...
Младан Динкиќ...Немој да почнувам за него да зборам :kesa:
Па песната Олтар е објавена пред една година и сигурно е пријавена во ЗАМП.Авторот на песната Младен Динкиќ кој тврди дека песната на Регина е плагијат, има право да ги тужи, доколку тој претходно ја има заведено песната во ЗАМП(здружение на авторски музички права)во својата матична земја.Така што, тој не ни мора да тужи, лугето од ЗАМП ке си ја превземат работата ако песната е заведена.Ако песната на Динкиќ не му е заведена во ЗАМП, а дечките од Регина знаеле за тоа и побрзале да ја заведат својата, тогаш Динкик и во Стразбур да иде , ништо нема да добие!
Ако е пријавена тогаш ке се омрси Динкик убаво од злоупотреба на авторските права.И доколку е рпијавена тогаш за мене Регина ке испаднат луди, дека со здрав памет прават плагијат.Ама ако не му е пријавена....Па песната Олтар е објавена пред една година и сигурно е пријавена во ЗАМП.
Па добро може они несвесно тоа го направиле не велам дека намерно али што е тука е времето ќе покаже.Ако е пријавена тогаш ке се омрси Динкик убаво од злоупотреба на авторските права.И доколку е рпијавена тогаш за мене Регина ке испаднат луди, дека со здрав памет прават плагијат.Ама ако не му е пријавена....
Како и да е разврската ке се знае многу наскоро.Може и ЕБУ ке замеша прсти и ке состави тим за да пресуди.
Народот во Србија се одлучи за ОТ бенд али жирито не се одлучи за нив тоа е проблемот.....Камо да е само таа. Хрватската и Босанската ужасно потсеќаат на „Лејла„ на Хари Мата Хари. А и со ова Српскава доживеав дежави на „Моја штикла„ од Северина. И мене ми е криво за ОТ Бенд, ама тоа е, српскиот народ си го избра она што самите мислат дека најдобро ќе ги претстави, а не што мислеле луѓето однадвор. Да не ја прераскажувам сега приказната за млинарот, синот и магарето. Ако на Евровизија се праќаа песни како што луѓето од другите земји ќе посакаат, Британците одамна на ЕСЦ ќе ги пратеа Роби Вилијамс, Леона Луис или Колдплеј. А тие самите знаат дека на ЕСЦ не се поминува само на популарност. Еве Шпанија пред некоја година ги испрати Лас Кечап и ништо од таа нивна песна не ми останато на уво, за разлика од „Асерехе„ песна што им донесе слава на групата и која ден денес можам да ја препознам.