Евровизија '09

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

LovedGirl

M`agapas? S`agapw polu!
Член од
17 септември 2008
Мислења
127
Поени од реакции
11
Минатата година имаше подобри песни...

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ај нешто за Рооманија

Elena Gheorghe is half Macedonian, half Ardelean and she comes from a family of priest and believes strongly that the most important thing in the world is her family. Has a sister, Ana, journalist, and a brother, Costin, the footballer of ‘Sportul Studentesc’....... извор

и песнава за Евровизија нејзина

и то..:)

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Еве малку подетално околу песната на Регина и наводниот плагијат.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
и шо испаѓа сега? дека не е плагијат ли? јас барем така успеав да разберам од тие нотите што се појавуваат. демек, слични се...ама не исти. како и да е, песната е супер.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Варијација на тема, не глеам баш дека е некој плагијат, слична е мелодијата, акордите не се исти али може малце верувам ненамерно е позајмено од песнава на Кики Лесандриќ...

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Варијација на тема, не глеам баш дека е некој плагијат, слична е мелодијата, акордите не се исти али може малце верувам ненамерно е позајмено од песнава на Кики Лесандриќ...
Намерно или не али премногу личат една на друга јас се надевам дека ќе добијат тужба за ова а и некако премногу ми се арогантни по интервјуа се гледаат себе како победници како да не!
Инаку официјално авторот на оригиналот првин и предложил да биде потпишан како дел од авторскиот тим на песната на што тие веднаш обиле па некои српски медиуми веќе најавија дека Младен Динќиќ најверојатно ќе поднесе тужба а со тоа може да го доведе и во знак прашање нивниот настап на евровизија.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Намерно или не али премногу личат една на друга јас се надевам дека ќе добијат тужба за ова а и некако премногу ми се арогантни по интервјуа се гледаат себе како победници како да не!
Инаку официјално авторот на оригиналот првин и предложил да биде потпишан како дел од авторскиот тим на песната на што тие веднаш обиле па некои српски медиуми веќе најавија дека Младен Динќиќ најверојатно ќе поднесе тужба а со тоа може да го доведе и во знак прашање нивниот настап на евровизија.
Нема да има никаква тужба , ова е Балкан а на Балканот кучињата само лаат, и никад нема да почнат да касаат...Така да,на шпекулации од весници не треба да им се верува , а за тоа дека се гледаат како победници неам никаква замерка пошо ако идеш негде да се натпреваруваш тогаш идеш таму да победиш и нема ништо лошо во тоа да пукаш од самодоверба...Важно е да се учествува, како не бе, девизава само губитниците ја користат како изговор дека не победиле...

Младан Динкиќ...Немој да почнувам за него да зборам :kesa:

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Нема да има никаква тужба , ова е Балкан а на Балканот кучињата само лаат, и никад нема да почнат да касаат...Така да,на шпекулации од весници не треба да им се верува , а за тоа дека се гледаат како победници неам никаква замерка пошо ако идеш негде да се натпреваруваш тогаш идеш таму да победиш и нема ништо лошо во тоа да пукаш од самодоверба...Важно е да се учествува, како не бе, девизава само губитниците ја користат како изговор дека не победиле...

Младан Динкиќ...Немој да почнувам за него да зборам :kesa:
За жал нивната самодоверба е нарушена со објавата на првите прогнози од кои се гледа дека се далеку од победа.
а што се однесува до евентуалната тужба таа сигурно би била негде надвор а не на балканот,оти се работи за луѓе од различни држави.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Авторот на песната Младен Динкиќ кој тврди дека песната на Регина е плагијат, има право да ги тужи, доколку тој претходно ја има заведено песната во ЗАМП(здружение на авторски музички права)во својата матична земја.Така што, тој не ни мора да тужи, лугето од ЗАМП ке си ја превземат работата ако песната е заведена.Ако песната на Динкиќ не му е заведена во ЗАМП, а дечките од Регина знаеле за тоа и побрзале да ја заведат својата, тогаш Динкик и во Стразбур да иде , ништо нема да добие!

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Авторот на песната Младен Динкиќ кој тврди дека песната на Регина е плагијат, има право да ги тужи, доколку тој претходно ја има заведено песната во ЗАМП(здружение на авторски музички права)во својата матична земја.Така што, тој не ни мора да тужи, лугето од ЗАМП ке си ја превземат работата ако песната е заведена.Ако песната на Динкиќ не му е заведена во ЗАМП, а дечките од Регина знаеле за тоа и побрзале да ја заведат својата, тогаш Динкик и во Стразбур да иде , ништо нема да добие!
Па песната Олтар е објавена пред една година и сигурно е пријавена во ЗАМП.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Значи не ми е јасно како дозволија Босанците да настане оваа збрка
Кај нив изборот на евровизија беше на тој начин што се избираше меѓу некаде 80 песни кои се пријавиле, а притоа изведувачот е во втор план (значи сигурно гледале да биде квалитен изведувач, но како што слушнав се барало пред се песна)
И требало од тогаш да се знае и некој паметен од организација да посочи дека песната била плагијат и да не ја изберат неа, а не да се чека 2 месеци пред Евросонг.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Па песната Олтар е објавена пред една година и сигурно е пријавена во ЗАМП.
Ако е пријавена тогаш ке се омрси Динкик убаво од злоупотреба на авторските права.И доколку е рпијавена тогаш за мене Регина ке испаднат луди, дека со здрав памет прават плагијат.Ама ако не му е пријавена....
Како и да е разврската ке се знае многу наскоро.Може и ЕБУ ке замеша прсти и ке состави тим за да пресуди.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Ако е пријавена тогаш ке се омрси Динкик убаво од злоупотреба на авторските права.И доколку е рпијавена тогаш за мене Регина ке испаднат луди, дека со здрав памет прават плагијат.Ама ако не му е пријавена....
Како и да е разврската ке се знае многу наскоро.Може и ЕБУ ке замеша прсти и ке состави тим за да пресуди.
Па добро може они несвесно тоа го направиле не велам дека намерно али што е тука е времето ќе покаже.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Камо да е само таа. Хрватската и Босанската ужасно потсеќаат на „Лејла„ на Хари Мата Хари. А и со ова Српскава доживеав дежави на „Моја штикла„ од Северина. И мене ми е криво за ОТ Бенд, ама тоа е, српскиот народ си го избра она што самите мислат дека најдобро ќе ги претстави, а не што мислеле луѓето однадвор. Да не ја прераскажувам сега приказната за млинарот, синот и магарето. Ако на Евровизија се праќаа песни како што луѓето од другите земји ќе посакаат, Британците одамна на ЕСЦ ќе ги пратеа Роби Вилијамс, Леона Луис или Колдплеј. А тие самите знаат дека на ЕСЦ не се поминува само на популарност. Еве Шпанија пред некоја година ги испрати Лас Кечап и ништо од таа нивна песна не ми останато на уво, за разлика од „Асерехе„ песна што им донесе слава на групата и која ден денес можам да ја препознам.
Народот во Србија се одлучи за ОТ бенд али жирито не се одлучи за нив тоа е проблемот.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom