Че признаеш сфе - само не ти е дојдено времето
Повторно истото... старата змија, старата грешка... христијаните треба да престанат низ устата да ги препелкаат еврејските учења и тоа да го остават на евреите...
Не си никаков авторитет ти да ми зборуваш за евреите. Може да ми раскажуваш за вашата света книга, за Исус кај идел што правел и толку.
Повторно христијанско осудување на евреите од кои доаѓа законот дека се своеглави и непослушни!
Не бре сине вие сте лакоми и насилници кои собрале сешто од евреите и од други учења и создале свое верување и надеж. Нема ништо лошо во тоа... лошото е што се спојувате со државата (исто лошо разбрана еврејска идеја за месија) и станувате зло - мразите луѓе кои не се христијани!
МРАЗИТЕ ЛУЃЕ КОИ НЕ СЕ ХРИСТИЈАНИ! Ги осудувате, ги етикетирате, идеи давате дека тие се зло, грешници, ќе бидат казнети и се останато!
Кој фалус си ти бре човеку за нечие учење да зборуваш дека е погрешно? Христос тоа вели? Го распнавме заради тоа - не може така! Доста со тоа...
Кој фалус сте вие авторитети да толкувате Евреите што сакале или како сакале нешто да кажат? Вие кои не разбирате ни една буква од еврејската традиција и тајни учења?
Мислам - кој фалус, не знам што да ти кажам со ова проклето христијанско клокотење како сите се нешто лошо и погрешно... ок, сте зеле од евреите и нивната света книга е дел од вашата... која е таа потреба бре да осудувате учење на кои вашата религија лежи на големо на нивните темели?
Исус бил евреин ако веруваме на писанијата... ако веруваме на некои учења бил и рабин кој што знаел кабала и бил инициран
Тоа не ти е замисливо нешто нели? ТОа ти е далечно нели?
Нормално да е така, ако ме мене прашуваш...
Религијата христијанство е секташко толкување и модернизирање на еврејската религија со дополнителни учења, некои тајни кои потоа ги забранија, убиваа и им ги палеа книгите. Тоа дали го разбираш?
Ете тоа е верата Христова и нејзиниот зародиш... но заради големото насилство и долгиот период на постоење мислите дека сите сме кусогледи и не ги знаеме историските нешта кои се препелкаат низ историјата на човештвото?
Немој, тоа со некој друг може да си се кикотите насамо, не со мене
Секти ви се појавуваа и ви се појавуваат и се делите уште од памтивек е затоа што немате оригинално учење! Надвор од христијанските учења и ритуали нема секти... тоа ви е вам всаден збор како нешто лошо - христијански концепт за нешто што не е вредно и погрешно! Така? Држете си го секташтвото кај вас, не им го давајте на другите...
Вистинските религии немаат секти! Научи еднаш!