Поголеми
ЛОПУЖИ од Евн немаааа.....(добро освен оние во власта)

..
Џабе е и протести и се....
Врзани се со судот....
Никој ништо не им може...
Во последно време тренд е да наплаќаат за фамозни
КРАЖБИ НА СТРУЈА....
Без разлика шо сите сметки се платени до денар,ти стигнува честитка од ЕВН,нормално со 5 цифри,а оние најсреќните и со 6 и оди сликај се..
Примери еден куп имаше...
Таа канцеларијата за прашања од граѓаните е преплавена од вакви случаи...
Имав јас случај сега пред некој месец....(односно тетка ми,во стан шо го издаваше под кирија си краделе струја)станарите изгледа правеле манипулација со броилото и батињата од ЕВН ова го чекаа, одма фактура на 21 илјади...демек казна.....
Па пичка му матер цела година не се троши толку струја...
Барав да ми дадат листа детално шо и како се потрошило,не сакаа,се беше во фактурата грубо наведено,последните 6 месеци...
И да сакам да ги тужам претходните станари не можам да докажам....
Еден копук во костум од 500 денари шо работи во таа канцеларијата како папагал повторува исто цело време....онај ако знае кај е вработен тогаш јас сум доктор..
Му викам вие треба да докажите дека навистина некој крадел струја,во кривична постапка,па после ако судот утврди дека навистина е така да се плати сметката...
Додека се расправав со него,уште многу луѓе со слични проблеми,им дошла фактура од преку 100 илјади денари,мистерија....а сите сметки платени....ни станари,ни ништо како во мојот случај..
Им викаат господата во ЕВН
ПРВО ПЛАТЕТЕ СИ,ПА ПОСЛЕ ТУЖЕТЕ и кутри луѓе,не само шо платија,туку и на суд изгубија,зошто ловат ветар и магла...
И судски трошоци плус...
Поголеми арамии од ЕВН нема....(можеби на времето Телеком)....
Така е кога им дадовме на гнасните Австријци да не дерат...сега ќе не стрижат до гола кожа...мамето нивно....
Да се вратам на мојот случај....шо се случи после.....пазете до која мера одат крвопијците од ЕВН...
Видовме не видовме ја плативме сметката,и гнасите од ЕВН,и покрај то шо беше платена сметката,поднесле кривична пријава до обвинителство за кражба,па сега и по судови ја влечкаат тетка ми...(а таа не живее во станот)....
А платена сметката,излезе двојна сметка.....
И обвинтелството е во нивна служба,вака да ги гонат вистинските ЛОПУЖИ ќе цвета државата.....
Кога си го продадовме највредното во државата сега ќе си ја плаќаме цената кај гнасните и грди Австријци....на здравје да ни е....
Допрва ќе плаќаме,ова е само почеток....нема спас од овие...
И за жал државата не остави како јагниња на глутница волци...
Државата е најголем виновник,зошто си сркаат огромни дивиденди и ги оставаат шо сакаат да прават...за сметка на луѓето....
ЕВН СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС,нормално се за нас,кога не одраа.....