ЕВН лопови

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.878
Поени од реакции
12.124
Финтата е што не му го ни проверуваат броилото... така си ги пишаат цените, од ракав си ги вадат :свиркам: ... идат според минатите месеци, и стават околу цена.
па и на тоа целев, зашто мене слично ми се случуваше со сметките за вода, значи неможе во лето и зима исто да ми иде коа во лето си ја прскам тревата ова она, поише се банњаме итн додела у зима не е така а исто ми идеа сметки :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
па и на тоа целев, зашто мене слично ми се случуваше со сметките за вода, значи неможе во лето и зима исто да ми иде коа во лето си ја прскам тревата ова она, поише се банњаме итн додела у зима не е така а исто ми идеа сметки :)
И јас тоа го прецизирав во моите претходни постови .......... зимно време надвор миење двор(бетонски стази) ЈОК прскање трева ЈОК перење на автомобил доста ретко миење на терасите ЈОК ............. сметка за вода 1000 ден.(потрошени преку 30 литри вода) ................ исто колку и во летниот период кога нормално дека повеќе се троши вода перење на автомобил, прскање трева, миење на тераси, миење на бетонските стази надвор и сл. .............. лете-зиме потполно исти сметки ХАХАХА ............. замисли цел Февруар месец оваа година беше константно студен, мразеви, снегови ........... ниту перење на кола, ниту миење на тераси, стази, ниту прскање на трева(каква трева, скоро пола метро снег имаше) ......... а пак исто 1000 ден. сметка(само за вода зборам) за Февруар месец оваа година (потрошени преку 30 литри вода) ! :pos:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Абе... серев јас по форумов дека ЕВН не смее да се продаде... ама...
Епа сега... ќе не е**т како сакаат. Приватна фирма, ќар им се гледа.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Пред малце на ТВ гледам еден господин се жалеше дека неговиот дедо бил казнет 3000 евра заради кражба на струја , иако пломбата била на место , а неговиот дедо живеел сам , во стара куќа , со елементарни апарати на струја.

1 месец откако дознал дека го казниле 3000 евра , дедото починал.

Се обратил до народниот правобранител , а тие му рекле ехеее дечко , како тебе има многу. ( се работеше за македонци, да не почнете со муабети)

А дека лоповлукот е на големо раширен од страна на ЕВН , казнети се и мои роднини , кои ми признаа дека никогаш не украле и дека се редовни во плаќање на сметките , тоа го видов со мои очи.
Исто така потрошената електрична енергија била слична секој месец.

Нормални ли се овие бе , па и да е скината пломбата , кој к*рац , може тие самите да ги скинат кога ги читаат броилата , има колективни згради каде броилата се долу , може некој за инает да ги скине пломбите , кој доказ е тоа.

Граѓаните завојуваа со ЕВН за кражбите

http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=6F9052A079A2D544853F4D5A011ECA27
Епа да плаќаа "твоите" редовно тогаш ЕВН немаше да не дере нас.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Абе... серев јас по форумов дека ЕВН не смее да се продаде... ама...
Епа сега... ќе не е**т како сакаат. Приватна фирма, ќар им се гледа.
тоа секој еден домаќин човек го знаеше, ама имаше и паметни од друга страна..паметни, ама недомаќини..

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Да не сте го приметиле тоа и да не сте ги имале сметките , ќе ве тераа да платите ... и тој од другата населба исто.
Јас не чувам сметки , ако најдат некоја неплатена од архива таму што ја имаат ... не ќе можам да докажам.
Чувај, ние ги чуваме...можеш да се најдиш во небрано...ти кажвам...косата ни се крена дома.....па уште и полиција ке викаше тој, ке не тужеше сите до еден оти сме го нападнале

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Поголеми ЛОПУЖИ од Евн немаааа.....(добро освен оние во власта):D..
Џабе е и протести и се....
Врзани се со судот....
Никој ништо не им може...
Во последно време тренд е да наплаќаат за фамозни КРАЖБИ НА СТРУЈА....
Без разлика шо сите сметки се платени до денар,ти стигнува честитка од ЕВН,нормално со 5 цифри,а оние најсреќните и со 6 и оди сликај се..
Примери еден куп имаше...
Таа канцеларијата за прашања од граѓаните е преплавена од вакви случаи...
Имав јас случај сега пред некој месец....(односно тетка ми,во стан шо го издаваше под кирија си краделе струја)станарите изгледа правеле манипулација со броилото и батињата од ЕВН ова го чекаа, одма фактура на 21 илјади...демек казна.....
Па пичка му матер цела година не се троши толку струја...
Барав да ми дадат листа детално шо и како се потрошило,не сакаа,се беше во фактурата грубо наведено,последните 6 месеци...
И да сакам да ги тужам претходните станари не можам да докажам....
Еден копук во костум од 500 денари шо работи во таа канцеларијата како папагал повторува исто цело време....онај ако знае кај е вработен тогаш јас сум доктор..
Му викам вие треба да докажите дека навистина некој крадел струја,во кривична постапка,па после ако судот утврди дека навистина е така да се плати сметката...
Додека се расправав со него,уште многу луѓе со слични проблеми,им дошла фактура од преку 100 илјади денари,мистерија....а сите сметки платени....ни станари,ни ништо како во мојот случај..
Им викаат господата во ЕВН ПРВО ПЛАТЕТЕ СИ,ПА ПОСЛЕ ТУЖЕТЕ и кутри луѓе,не само шо платија,туку и на суд изгубија,зошто ловат ветар и магла...
И судски трошоци плус...
Поголеми арамии од ЕВН нема....(можеби на времето Телеком)....
Така е кога им дадовме на гнасните Австријци да не дерат...сега ќе не стрижат до гола кожа...мамето нивно....
Да се вратам на мојот случај....шо се случи после.....пазете до која мера одат крвопијците од ЕВН...
Видовме не видовме ја плативме сметката,и гнасите од ЕВН,и покрај то шо беше платена сметката,поднесле кривична пријава до обвинителство за кражба,па сега и по судови ја влечкаат тетка ми...(а таа не живее во станот)....
А платена сметката,излезе двојна сметка.....
И обвинтелството е во нивна служба,вака да ги гонат вистинските ЛОПУЖИ ќе цвета државата.....
Кога си го продадовме највредното во државата сега ќе си ја плаќаме цената кај гнасните и грди Австријци....на здравје да ни е....
Допрва ќе плаќаме,ова е само почеток....нема спас од овие...
И за жал државата не остави како јагниња на глутница волци...
Државата е најголем виновник,зошто си сркаат огромни дивиденди и ги оставаат шо сакаат да прават...за сметка на луѓето....
ЕВН СЕКОГАШ ТУКА ЗА ВАС,нормално се за нас,кога не одраа.....:facepalm:

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Не се поврзани за судот туку за власта која кај нас се живо и диво контролира веќе и е длабоко длабоко интегрирана. Поскапувањето на струјата им оди во прилог на ЕВН бидејќи тие пример 10 % што сега ги качија одат за власта а останатото е за нив, слична политика се тера и со телекомот, се е веќе монопол во нашата држава, стари методи за перење пари но успешни очигледно :)

V

Vollstandig

Гостин
Не се поврзани за судот туку за власта која кај нас се живо и диво контролира веќе и е длабоко длабоко интегрирана. Поскапувањето на струјата им оди во прилог на ЕВН бидејќи тие пример 10 % што сега ги качија одат за власта а останатото е за нив, слична политика се тера и со телекомот, се е веќе монопол во нашата држава, стари методи за перење пари но успешни очигледно :)
Истите тие кредити за споменици и други глупости,треба да се вратат на некој начин.Ова е само почетна стратегија.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
Не се виновни тие ние самите сме виновни што дозволивме да се продаде се државно и да се искраде затоа сега ѓаволот ни е крив него сите крадат и сушат наместо споменици и кичерај по Скопје да се направеа фабрики сега ке беше друго него ако ни е кога си молчиме и си ќутиме кога има овци има и вуна наместо да се излезе и да се направи протест против владата се ќути да се бутне режимот и да се направи влада бирана од граѓаните ова е тиранија кога народот и служи на неа.Не ми е јасно како може се да се премолчи тие говеда се што направија а вие уште гласате за нив треба еден протест не мировен него да се направи штета да се стави до знаење дека некој постои и живее.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.559
Поени од реакции
8.773
Не знам оти ама ми се чини во насловот треба освен евн и реуглаторната комисија за енергетика http://www.erc.org.mk/ да се стави поточно одборот на членовиhttp://www.erc.org.mk/Desktop.asp?horID=2 на истата треба да се стрелаат на плоштад оти без нивен амин не можи евн да ни го топори секое лето и зима :mad:
Инаку се да му ебам по список на и на тие од евн и на тие што ја продадоја дистрибуција на тие од елем и најмногу на потрчковците од комисијата каде овие 5-души (Димитар Петров Рухи Бакију, Светлана Јаневска Видан Кулевски,Елена Маркова-Велинова )мамето му го ебаваат на 2 000 000 народ во државата за ситни интереси

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.744
Поени од реакции
31.646
У последниве години за 200% се покачи струјава.
Само дискотеките и кафичите и кафаните се спасени.
ЕВН сака да ви честита ново поскапување со песната

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
И пак си гласаат луѓето за ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, додека има овци ќе има кој да ги стриже :) Се живо и диво испродадоа, власта ја продадоа на малцинствата, кај и да е без држава ќе си останеме, за кого се борел Гоце Делчев, ние не сме заслужувале слобода и „демократија“.

Едит: Ова го спомнав затоа што по регулаторни комисии цело е партиски пиончиња кои играат според песната која им се пее.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
апашииииииииии кај имаат високи цени па и народот го прават неписмен.
pa i nepismen e
da beshe pismen odamna ke se sprotivstaveshe na ovie ujdurmi-'ke prevzemeshe neshto
pogolemi tutulebalinja od Makedonci nemam sretnato - tuuuuuku arno velat "Dok ima ovaca biche i vune".

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Цело време слушаме актуелности како Се краде струја, како немало повеќе да се толерираат сите оние кои крадеа струја, вода, парно, и дека ќе лежеле по 5 години затвор...

Но сите тие заедно којшто краделе струја изминативе години се ептен ситни Лопови во споредба со ЕВН Лоповите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom