Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Без размислување, Yann е засебна категорија. Уметност сам по себе. Меланхолија во секоја нота.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Дуел на едни од најголемите генијалци во музиката на сите времиња, ако не и најголеми. Па кајганџии, кој го преферирате повеќе.

Бетовен vs Moцарт

vs

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Aj море одберете еден толку е тешко :D

Јас еве Моцарт. За мене лично најголем музички генијалец на сите времиња. Неповторлив лик во историјата, со неизмерен придонес. Нешто натчовечко....

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Бетовен без размислување. Моцарт скоро и да не го варам освен по нешто како делови од флејтата и Фигаро.
Бетовен од друга страна го скршив од слушање. Сонати, концерти, симфонии... Има некоја мрачнина во повеќето од неговите мелодии и ми се допаѓа тоа кај него.

Добри бендови : D

Теодор006

Научник
Член од
25 август 2013
Мислења
270
Поени од реакции
111
Бетовен, и Моцарт е добар, дури и одличен, но Бетовен е основоположник на нов правец во музиката, а потполно се согласувам со @squirrel за тоа дека неговата музика е по-мрачна, мене ме бендисува тоа, затоа за Бетовен гласам...

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
За мене и двајцата се исти, легенди, основоположници на музиката, но Бетовен ми е некако по мил од Амадеус, така да мојот глас оди за Бетовен.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Еј, а бе сакав за Бетовен да напишам нешто... :(

Од овие за Перен Џам уште одман гласам. На Алис никојпат не сум и седнал здраво, не знам зошто. А толку луѓе околу мене ги слушале и преслушале и покрај нив и јас нешто сум наслушнувал и изгледа тоа ми било доволно. Наспроти нив, за Pearl Jam повеќе сум се заинтересирал, иако ова новото не им го пратам баш.

Pearl Jam.

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
И двата бенда сум ги преслушал. Фантастични два гранџ бенда. Можеби да не бил таков каков што бил Лејн, Алис би снимиле повише албуми... На времето ПЏ им биле предгрупа на Алис, ама напредувале и тоа како.

Pearl Jam - Dissident

И да, за Прл Џем гласам :D

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Анѓа уф пранѓи. Затоа што имаат многу „р`ѓав“ звук, затоа што си држеле стил многу поконстантно и затоа што се осеќа некоја мрачнина кога ги слушаш.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.347
Кој хероин е боље.
Ја би за Џем.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И јас за Pearl гласам. Повеќе сум ги прифатил и засакал. И двата бенда имаат исклучиво специфични, квалитетни вокали, но гласот на Еди за мене е потопол, поемотивен со некој старско-амерички шмек. Повеќе сум се пронашол во песните уште од мали нозе (овде зборувам за засакување песна за која абер немаш што се пее во истата, пошто не учевме англиски од прво тогаш а и да учевме немаше нет за текстовите). Алис се добар бенд, по малку потврд, онака подиректен. Pearl имаат добри почетни албуми, како што имаат и лоши албуми со по песна до две онака ок. Но во глобала ми се мене подобри.

Член од
24 април 2014
Мислења
106
Поени од реакции
110
Alice in chains. Многу повеќе сум ги слушал, напротив Pearl Jam никогаш не сум ги сварил. Поголема длабочина во лирика, подобар вокал и еден од моите омилени гитаристи - Cantrell.

Kajgana Shop

На врв Bottom