Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Другарка ми пее у Мизар, значи познат бенд е штом е тука ставен да се гласа.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Другарка ми пее у Мизар, значи познат бенд е штом е тука ставен да се гласа.
Koja бе, оваа новата цура што им е :D? И од Прилеп пее еден Кантаро со нив. Бендот е на Горазд додуша, ама нема допирна точка со старите Мизар ова новово чудо.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Koja бе, оваа новата цура што им е :D? И од Прилеп пее еден Кантаро со нив. Бендот е на Горазд додуша, ама нема допирна точка со старите Мизар ова новово чудо.
таа новата другарка ми, најубава, најталентирана на свет што е. :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
PRODIGY vs THE CHEMICAL BROTHERS

Ајде нов дуел да се пробаме на темава за која станав скептик дека ќе ја биди :)

Последно уредено:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
на времето ја повише слушав chemical brothers

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Продиџи од мене. Кемикал ми беа меки, додека Продиџи го фураа оној некој јак звук кој дрмаше сѐ у близина.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.829
Поени од реакции
6.534
Продиџи затоа што иако се електроника се поише метал него многу "метал" бендови.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
The Chemical Brothers би ги издвоил сингловите Block Rockin' Beats, Hey Boy Hey Girl и Out of Control, додека The Prodigy имаат 2 целосно добри албуми (вториот и третиот) што ги прави во глобала подобар бенд. Ова крајно субјективно, нормално.

The Prodigy - Smack My Bitch Up е врвот.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
И јас сум Продиџи, и јас сум Македонија:D
Многу одвејани се Продиџи, одвејани од вигорот:pos:Вејки на столетието.
Продиџи-Џиџи-Миџи- Спитфаја и Фајастата :D

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.787
Поени од реакции
21.335
Кд би форум бија у девеести, ја би гласаја за Продиџи, устфари и ск би гласаја за њима, ама дечки од бејби с гона темп'a па наамо, некако ми биднасфа урлачко тинејџерско срање. Озбиљно. Иако срање и Продиџи не идеф у исту реченицу.
Ја сам израснаја сс њима, имаше оргинал касету, сс етикету : D Д грејтест хитс
Значи порано сфако парче ги беше, парчиште НА големо, парче торта кое буташ буташ,едеш, никако да се презазитиш од њега, тоес њима. Имало е днови и днови како сам вртеја траке а ниедна да не ми здосади. И ја како и сфи вас имаше гу целу дискографију од овија лудаци, рипаше сам по дома сс запуштену техно хипи фризуру,скандо плетену блузу и бубуљице по фацу : D
Koја трака да се одели, а да не се запостави друга, ја мислу ctrl+A ситуација.
Мајндфилдс и Нарајана су ми некако Монт Еверест и Mон Блан
А Climbatize ме е некако најпотценета трака, ретко кој гу знае и ретко кој мисли дека е јако парче рамо до рамо сс Брејт,Смејк ма бич ап и фаристата : D
Дизел павр има најјак рап бит у сфет, најјако римување и курчење у траку, Еминем и остали срања кур да пушиф!

Што се однаса до браќа хемичари, имаф добри траке али никако да се споредуеф сс злато што га напраи Продиџи. Oни имаф шаренолик дијапазон на разноврсни траке, од трипи елезди битови, до Орбитал имитацие,па и Андерворлд ритмови у стилу појање vs техно/лајт драменбејс возење.
Мене најјака трака од њима ми е онај сплит трака сс певача од The Verve
или у преводу Тhe Test
Други поинтересни стфари су ми
Тhe Salmon Dance Истрипано дете халуцинира димен лосос у аквариум : D
Star Guitar Најискулирано тракиче од њима, ептен мераклиско

Али браќа ептен се иссељачива сс траку Галванајз, значи ептен.Мене ми е најглупа трака евр, мислу да се пријаву у најноф кајгано евровизиски контест на Рикита,за најглупу песну направену у овуј 10 миљардиску епоху што се вика Планет 'Рт и мининг оф лајф.
Трака е голф тројка,набилдан шќипоња сс ланци катанци и бела чарапа.
Ако мислиш дека Галванајз е добра трака, умри си, стисни си М како у кантер страјк, штракни си ескејп, затфори ги врата од надвор, одлогирај се од живот,извади си сам кредит за да си купиш мермер за погребну плочу.Бог да те прости сс кур да те нагости!
Ти немаш смислу за живот, а не па за музику : D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
PRODIGY vs THE CHEMICAL BROTHERS
До кај средина на 2000-тите имаа ептен добра музика и двата бенда, сега само Prodigy (сепак се поенергетски и го негуваат стилот од 90-ти)

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Дефинитивно Продиџи. Со оглед на фактот дека ги слушам од ’97 до денес, ги одбирам нив пред Браќата. Сум им ја преслушала цела дискографија, сум ги гледала и во живо, ги обожавам! The fat of the land ми е број 1 албум. Потценети траки: Skylined, Weather experience
Поздравќиќ:cool:

Член од
29 март 2013
Мислења
4.641
Поени од реакции
4.479
Продиџи дефинитивно!
Не знам и дали има потреба да си објаснувам самиот али ај...

Поенергични ми се, поагресивни, а и битот им царува.
И зато шо на цедиња ги имав сите албуми уште од мал. :icon_mrgr:

Еден пријател на татко ми слушаше таква музика и ми ги носеше цедињата (не дека тогаш им ја разбирав музиката али... :rolleyes:)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Ова модераторите импотентни сите до еден :icon_mrgr: Ја запустија темата.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Ова модераторите импотентни сите до еден :icon_mrgr: Ја запустија темата.
Немет ефект, се менуваат бедновите, пишуваат 5 души в крст тој и тој и крај на темата :D
Еве предложете дуел ќе го пишам не е проблем.

Kajgana Shop

На врв Bottom