Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.671
Поени од реакции
4.365
Постоеше посебна тема за овие два бенда на форумов пред некоја година и Рамонс беа во добро водство таму.
Пистолс вс. Рамонс, Нирвана и ГНР, Металика и Ајрон Мејден... имаше уште неколку посебни теми мислам.
Инаку и ја би за Рамонс, али за нијанса, веројатно најповеќе затоа што сепак Пистолс се бенд со само еден албум, не дека се многу поквалитетни.

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
...Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker now
Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker
Sheena is a punk rocker now
Well She's a punk punk, a punk rocker
Punk punk, a punk rocker
Punk punk, a punk rocker
Punk punk, a punk rocker...

:jeeee:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Sex :uzi: губат засега во дуелов. А обратно мислев ќе биди, нз зошто.

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
И јас ќе ставам глас за Ramones, поради нивните помелодични песни и посветеноста кон тоа што го ствараат - иако Pistols ми беа омилени со нивниот едноставен импакт-риф пристап во песните.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.446
Поени од реакции
28.749
И ја гласам за Америве, Англичаниве се издрогираа и си ја продадоа славата. :boksix:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Sex Pistols. Иако настанаа како заебанција, иако се проект на заебант, иако никој од нив не знае да свири, иако песните им се крш, иако имаат уберсиромашна дискографија, иако се друго негативно што може да се каже...

Sex Pistols ја редефинираа рок музиката, им удрија шамар на Холивудското сфаќање на музиката како шоу бизнис. Нивните концерти се легендарни. Еден од нив беше прогласен за најдобар концерт на сите времиња, чиста енергија.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Sex Pistols. Иако настанаа како заебанција, иако се проект на заебант, иако никој од нив не знае да свири, иако песните им се крш, иако имаат уберсиромашна дискографија, иако се друго негативно што може да се каже...

Sex Pistols ја редефинираа рок музиката, им удрија шамар на Холивудското сфаќање на музиката како шоу бизнис. Нивните концерти се легендарни. Еден од нив беше прогласен за најдобар концерт на сите времиња, чиста енергија.
Еден офтопик, дали ја имаш расчепкано австралискава панк сцена? Пред година дена ја пробуричкав онака стриктно. Ептен опасни бендови од тие времиња, на тој другиот континент. Онака панк панк, рс рс чао.

The Victims-Disco Junkie

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еден офтопик, дали ја имаш расчепкано австралискава панк сцена? Пред година дена ја пробуричкав онака стриктно. Ептен опасни бендови од тие времиња, на тој другиот континент. Онака панк панк, рс рс чао.

The Victims-Disco Junkie
Искрено, многу слабо. Никогаш панкот не ми бил во фокусот на интересот, јас пораснав со пост панк музиката. :) Но не може човек да ни ги сака секс пистолсите...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
Или па не го поднесуваат баш поради нив... :rolleyes:
Take It as It Comes Ramones Lyrics

Ај не пиј на преработкава да те видам. Пази ситуација. Имаш пиено вино, одбрана багра сте во публиката, фини лујџенца и почнува песнава. То е то, јас само од то шо замислив се напалив, за тебе не знам :)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.705
Поени од реакции
4.552
Take It as It Comes Ramones Lyrics

Ај не пиј на преработкава да те видам. Пази ситуација. Имаш пиено вино, одбрана багра сте во публиката, фини лујџенца и почнува песнава. То е то, јас само од то шо замислив се напалив, за тебе не знам :)
:pijanco:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.149
Поени од реакции
8.118
Цреп бев за музика, си признавам. Полека како навлегувам во оваа добра музика се повеќе и повеќе му се воодушевувам на панкот. Не дека и сега сум некое аналитичариште меѓутоа знае како да ми влезе во уво. Од овие две понудени повеќе ги прифаќам вторите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom