Дрога ( Наркотични дроги )

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Vie site od prv do posleden ste se retardirale..
OCI KE SI IZVADITE!

Ај вака сеа..
Трева - НајОк од здравствен аспект.. Сепак неможе да се каже дека пружа најдобар ФИЛИНГ и дека сите ја пушат затоа што им е најубаво кога се да речеме хај.. Обично се почнува *ради друштво* се продолжува затоа што и не е така лошо, а кога немаш пробано друго е НАЈДОБРО.. И кога ќе се научи да се вози веќе ти станува нешто привидно нормално за организмот.. Али сепак најмногу ја конзумираат зашто им е по најприступачна цена.. Најмногу се наоѓа.. И полесно ќе си поминеш ако те фатат цајкани со кибрит трева одколку со грам кока нели?
Филингот е тотална сакатеност.. Кога си пренапушен карактеристично е нели она напушено смеење.. Како што би рекла ја *касниш* малце во муабети, онака изгубен си а тебе ти е ок.. А неретко нели и се стонира ДО ДАСКЕ.. Точно е дека креативноста е на ЗАВИДНО ниво само што се се заборава по некој минут.. А ако се запише тоа се хаоси.. :pos2: Баш мислев на напушено да го напишам постов ама ептен ќе испадне каша попара никој нема ништо да сконта :pos2:

Ако сакате и за друго да ви се остаам вака на тастатура кажете слободно.. Енитајм.. Сеа така ми дое.. :)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Еве и од мене.
Амфетамин
-Зголемува енергија,те дига до облаци,концентриран си,од себе го вадиш максимумот,се што дотогаш си го научил,излегува од тебе во логично поставени реченици.Негативно е тоа што е хемија,па логично дека е многу штетно за организмот.Ефектите траат долго.Афтерефектот е тежок...ти било прекрасно со толку многу енергија во тебе,и наеднаш ја губиш.Се осекаш некако тажно.Премногу ми е глупаво тоа,и затоа го мразам амфетаминот.
-Може да се користи во ситуации кога човек нема доволно енергија за да излезе на крај со некој проблем.На пример,учење за испит,целовечерни журки,пред интервјуа за работа за да се остави добар впечаток и слично....
Кокаин
-Исто стимуланс како и амфетаминот,со таа разлика што ова е природно,и е многу поскапо.Причина за тоа е што кокаинот дава повеке енергија,а активира и мисловни процеси.Креативноста е на многу завидно ниво.Само,не треба да се ставаш во ситуации кои може да ти предизвикаат нервоза,оти тогаш дефинитивно страда некој.Афтерефектите се слични на оние од амфетаминот,само се послаби,тоа е голема предност.За наши услови,во Македонија,многу е тешко некој да стане зависен од кокаин,од едноставна причина што е премногу скап,и не верувам дека некој има да дава 3000 денара на секои два дена.
-Употребата му е иста како и на кокаинот,иако најчесто оние кои го употребуваат,не го користат за тоа,туку само од лудост и колку да речат дека имаат пробано.
МDMA(metildioxymethamphetamin)
-Спага во истата група како претходните две,само ефектите се многу поразлични.MDMA го зголемува сензитивитетот,ги засилува емоциите,дава чувство на благостојба и љубов кон другите луге.Човек е релаксиран,комуникативен,срамот и тремата скоро и да не постојат.
-MDMA најчесто се употребува на журки,за полесен пристап до понежниот пол и поголемо уживање во односот со истиот.Во секој случај,многу е глупаво ако нема до тебе девојка/дечко додека си на MDMA.Полн си со емоции,и ти е потребен некој на кој ке му го искажеш сето тоа.

-Еве ова е нешто отприлика што знам,иако не сум доволно компететнен да објаснувам за овие дроги,бидејки сите три ги имам пробано само по еднаш.Мојот домен е марихуаната,ама Girll пред мене убаво објасни за неа,и не сакам да повторуам.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ај малце ќе се надоврзам со тебе во врска со амфетаминот, за другите две доста е да се знае тоа ти што го имаш пишано, но во врска со амфетите луѓево се често во заблуди..
Значи од амфетаминот ти воопшто не се ни осеќаш дрогиран..
Вистина е дека е лошо што е хемија и лошо ако се претера али ипак не се осеќаш онака издрогиран и ги нема оние моменти - *Еј да не ме примети некој?*
Многу си брз во реалниот свет, многу збориш, прајш се наеднаш и не ти претставува проблем, но во твојот свет и филм во глава ти уствари не се осеќаш ни брз, ни ништо.. Се осеќаш сосема нормално.. Едноставно расположено и онака кул, чил аут..
Лошото е што многумина после неможат да спијат, а и ако заспијат имаат онака лошо спиење ептен.. Ама не е кај сите и секогаш така..
Трае 2-3 саати а некогаш и повеќе.. Зависи од организмот и од филмот нели.. Секогаш се зависи од тебе.. Ако сакаш три дена да те држи ќе си прајш таков филм.. Се е до психата.. Добро може многу да се збори за амфетите.. Да не забегуем.. Ако некој го интересира нешто конкретно нек си праша..

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.761
Поени од реакции
5.043
Шо е тоа прокаин?
Да не мислеше на кокаин?
Ако мислеше на тоа,не е баш лесна дрога.
Ни па амфетамин....

prokain nema veze so kokain ..prebaraj malce na net ...amfetamin povekje se koristi kako lek ...vo povekjeto zemji e legalno

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Браво браво интересна ми станува темава:)

Грл почнала да пишува со печатни букви кирилица:)

sonne почнува да пишува без болдирани букви,

напредуваме.

Но и понатаму мислам дека sonne додека пишува го маваат некои флешови или пак е надуван, многу тешко му ги контам постовите:)

Он топик!

-Што е ова "herz"???

-Амфетаминот долго ли седи во крвта и дали е полесно или потешко да се пронајде неговото присуство во крвта?

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

напредуваме.

Но и понатаму мислам дека sonne додека пишува го маваат некои флешови или пак е надуван, многу тешко му ги контам постовите:)

Он топик!

-Што е ова "herz"???

-Амфетаминот долго ли седи во крвта и дали е полесно или потешко да се пронајде неговото присуство во крвта?
10X - "herz" "hors" "smrtta" ... a ova oti tesko kontas citiraj- ke se potrudam - sega "mislam - denovive" sum cist ko solza
ucam !!!!
pisi da se razbereme ko luge :):pos2:
ok's?

Цитат:
Напишано од sonne
pa poskoro da ... za slabeenje , za koncentracija , za snaga ....
ama za "niv" e pa "mozebi" slicno so "herz" ....
pozZ

moja greska vidov sega
vo konteks so nekolku posta bese ova - amph - herz :)
:smir:
taka !

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
prokain nema veze so kokain ..prebaraj malce na net ...amfetamin povekje se koristi kako lek ...vo povekjeto zemji e legalno
Да легално е, само кога е препишано од, неуролог, неурохирург или психијатар, и се примат во однапред многу прецизни дози под надзор на квалификувано лице, односно доктор, медицински техничар или фармацефт.

Дај соземете се, еве ќе ви дадам мисија, отидете туку така од бафтанаана пробајте да купите од аптека лексилиум. Јас сум скоро сигурен дека на никој кој е помлад а ќе каже дека е за баба му нема да го добие лексилиумот.

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Да легално е, само кога е препишано од, неуролог, неурохирург или психијатар, и се примат во однапред многу прецизни дози под надзор на квалификувано лице, односно доктор, медицински техничар или фармацефт.

Дај соземете се, еве ќе ви дадам мисија, отидете туку така од бафтанаана пробајте да купите од аптека лексилиум. Јас сум скоро сигурен дека на никој кој е помлад а ќе каже дека е за баба му нема да го добие лексилиумот.
Од 8-10 сатот лексилиуми и тромадоли во аптеката кај балкан во Битола... даваат и тоа рефус

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Да, можам ова да го потврдам,

кога одев на пракса, а и после тоа давав лексилиум само на оние кои ги познавам од маало да кажам деца што беа.

Најзабрането е давање на Трамадол без рецепт од доктор,

но има фармацевти кои продаваат како да ќе им свршат тие пари нешто.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Да, можам ова да го потврдам,

кога одев на пракса, а и после тоа давав лексилиум само на оние кои ги познавам од маало да кажам деца што беа.

Најзабрането е давање на Трамадол без рецепт од доктор,

но има фармацевти кои продаваат како да ќе им свршат тие пари нешто.
pa zatoa se vinovni instruktorite -
i jas koga odev vo nervno ne bese "vo dovolni" merki zastitena "aptekata" pa ko "domasna" apteka se koristese - ko na "bavca" koj kako sto i kolku sakase i si zemase !!!!
a dali treba da prezemat merki - jas sum ZA !
OVER - od bakvi zaebancii ... uuuuuuuuuuuuuuuuuuu
toa e toa zaeban e zivotot :vozbud: :toe:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111

напредуваме.

Он топик!

-Што е ова "herz"???

Најверојатно типот сакал да каже хорс тоест хероин.. Само што дефинитивно не е информиран дека разликата помеѓу хероинот и амфетаминот е негде 180 степени тоест 100%.. Немаат ни една жичка заедничка.. Освен што се прав да речеме и што и хероинот може да се шмрка, а ваљда и амфетаминот да се вози..

Иначе за второто прашање Да.. Долго седи во крвта.. Незнам точно колку ама знам дека седи.. И може да се најде лесно 3-4 дена негде после потешко ама опасноста постои сепак..

U

UnholY

Гостин
Vie site od prv do posleden ste se retardirale..
OCI KE SI IZVADITE!

Ај вака сеа..
Трева - НајОк од здравствен аспект.. Сепак неможе да се каже дека пружа најдобар ФИЛИНГ и дека сите ја пушат затоа што им е најубаво кога се да речеме хај.. Обично се почнува *ради друштво* се продолжува затоа што и не е така лошо, а кога немаш пробано друго е НАЈДОБРО.. И кога ќе се научи да се вози веќе ти станува нешто привидно нормално за организмот.. Али сепак најмногу ја конзумираат зашто им е по најприступачна цена.. Најмногу се наоѓа.. И полесно ќе си поминеш ако те фатат цајкани со кибрит трева одколку со грам кока нели?
Филингот е тотална сакатеност.. Кога си пренапушен карактеристично е нели она напушено смеење.. Како што би рекла ја *касниш* малце во муабети, онака изгубен си а тебе ти е ок.. А неретко нели и се стонира ДО ДАСКЕ.. Точно е дека креативноста е на ЗАВИДНО ниво само што се се заборава по некој минут.. А ако се запише тоа се хаоси.. :pos2: Баш мислев на напушено да го напишам постов ама ептен ќе испадне каша попара никој нема ништо да сконта :pos2:

Ако сакате и за друго да ви се остаам вака на тастатура кажете слободно.. Енитајм.. Сеа така ми дое.. :)
Абе шо се однесуе до мене и до Фабулос можеш да пишуеш и напушена..ние ќе те разбереме веруј ми...:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom