T
Tetro
Гостин
Интересно видео. Или не?
Човекот изгледа нема слушнато за физичка зависност.Муабет од интересен човек:
...
Паметен човек никогаш не би си дозволил да стане зависник од дрога, оти тој има контрола над ситуацијата, а не ситуацијата над него. И можеш да го земаш со месеци било кој наркотик кој создава као демек зависност, едно сабајле да се разбудиш и да кажеш дека не го земаш. Оти тоа, а и се друго, ако си доволно јак психички, го правиш или не го правиш. Ако престанеш да го правиш, ќе се манифестира неколку дена физички со некакви последици, и поради недостаток на хемиски супстанци, ќе се одрази и на твојата психичка состојба со цел организмот да ги излачи сам хемикалиите. Ако си доволно јак, ќе се избориш со психичката промена и ќе фураш без гајле.
Ме интересира како го направи изборов на дрогиве?Позависно нешто од хероин нема! За тоа е и скап. За тоа зависниците се би направиле дури и убиства за да дојдат до пари за да го купат. Подалеку од хероин, кокаин и лсд.
И можеш физичката зависност од цигари да ја решиш со станување едно сабајле и помислата „од денес не пушам“ и да ги откажеш? Или со алкохолот?Човекот изгледа нема слушнато за физичка зависност.
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_dependence
Не, организмот е физички променет и после невнесувањето се појавуваат физички симптоми, апстиненцијален синдром, кој се состои од психичка екцитација, агресивност, тремор, грчеви.И можеш физичката зависност од цигари да ја решиш со станување едно сабајле и помислата „од денес не пушам“ и да ги откажеш? Или со алкохолот?
Џабе везеш немаш ти пари за кокаин, а ЛЦД тешко и да најдеш, само трава пушишМе интересира како го направи изборов на дрогиве?
Ај хероин ок, пошто е опиоид и создава многу силна физичка и психичка зависност, ама ни ЛСД ни кокаин не создаваат физичка зависност. Башка кокаинот има голем дозен интервал, односно можеш да експириментираш со тоа колку грама или милиграма консумираш. Алкохолот е поопасен ако си вистински зависен од него отколку кокаинот.
Не, организмот е физички променет и после невнесувањето се појавуваат физички симптоми, апстиненцијален синдром, кој се состои од психичка екцитација, агресивност, тремор, грчеви.
Тоа што го кажуваш „од денес не примам ...“ е совладување на психичка зависност, но и тоа е само теоретски зашто во пракса одвикнувањето е исто толку тешко како при физичката зависност, се разбира зависи од потенцијалот на супстанцата за предизвикување зависност и толеранција и од психичкиот склоп на личноста.
BTW Колку што знам цигарите не предизвикуваат физичка зависност.
Мислиш на лидокаин,бензин и сулфурна киселина.Џабе везеш немаш ти пари за кокаин, а ЛЦД тешко и да најдеш, само трава пушиш
Епа предизвикуваат. Никотинот се врзува за клетките и доколку се прекине со пушење по подолг временски период се јавува апстиненцијален синдром. Е сега не грчеви ама психичка ексцитација, агресивност и тремор - сигурно.Не, организмот е физички променет и после невнесувањето се појавуваат физички симптоми, апстиненцијален синдром, кој се состои од психичка екцитација, агресивност, тремор, грчеви.
Тоа што го кажуваш „од денес не примам ...“ е совладување на психичка зависност, но и тоа е само теоретски зашто во пракса одвикнувањето е исто толку тешко како при физичката зависност, се разбира зависи од потенцијалот на супстанцата за предизвикување зависност и толеранција и од психичкиот склоп на личноста.
BTW Колку што знам цигарите не предизвикуваат физичка зависност.
Пеки, имаш вистина во постот. Ама јас не реков дека консумирам нешто од наведеното. Јас од фармаколошки аспект објаснив што и како е.Џабе везеш немаш ти пари за кокаин, а ЛЦД тешко и да најдеш, само трава пушиш
Од LSD може нема да станеш зависен, но постои ризик да се промени психата. Доколку се конзумираат мали дози може да биде рекреативна, но високи дози кои траат со денови, умот ќе се поремети дефинитивно.Едно време си направив филм дека можам да си направам ЛСД, поради тоа што имав пристап до лабараторија и солидно познавање на хемијата, ама после тоа ми помина.
За редовна употреба на кокаин ретко кој има пари во државава, со оглед на цената што ја има. Можеш само да се почастиш во одредени прилики, ама да консумираш такви количини кои водат до тешки последици - јок. Тоа е убавината на сиромаштијата
Ако си женско, а и ако си оваа од сликата нема да имаш проблем со цената на кокаинот.Епа предизвикуваат. Никотинот се врзува за клетките и доколку се прекине со пушење по подолг временски период се јавува апстиненцијален синдром. Е сега не грчеви ама психичка ексцитација, агресивност и тремор - сигурно.
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 20:58 ---
Пеки, имаш вистина во постот. Ама јас не реков дека консумирам нешто од наведеното. Јас од фармаколошки аспект објаснив што и како е.
Едно време си направив филм дека можам да си направам ЛСД, поради тоа што имав пристап до лабараторија и солидно познавање на хемијата, ама после тоа ми помина.
За редовна употреба на кокаин ретко кој има пари во државава, со оглед на цената што ја има. Можеш само да се почастиш во одредени прилики, ама да консумираш такви количини кои водат до тешки последици - јок. Тоа е убавината на сиромаштијата