Дрога ( Наркотични дроги )

B

Black Guard

Гостин
А пробал некој фентанил(синтетички медицински хероин),морфин(од ампули),и низа анестетици???
--- надополнето: 22 февруари 2012 во 21:36 ---
[quote="Kostur123, post: 4791963, member: 50784"
Познавав човек кој од кофеин го претвара во кодеин и т.н. во која форма сака таа..
[/quote]

Кодеинот може да предизвика престанување на дишењето-опасен е,опасни се срањата на улица многу ми е криво за младината и сведок сум на случаи кои се растроени од МДМА и спид едниот се лечи 6 години.....абе нека ја легализираат травата гарант ќе биде подобро а и ќе имаме нарко туризам.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А пробал некој фентанил(синтетички медицински хероин),морфин(од ампули),и низа анестетици???
Мислам и тродон ја има истата функција. И да ова сум го пробал нормално заради хируршки захвати и многу беше добро чувството. До пред малку со ненормални болки, а за 3-4 минути и се пушташ на сестрата :pos:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425

Мислам и тродон ја има истата функција. И да ова сум го пробал нормално заради хируршки захвати и многу беше добро чувството. До пред малку со ненормални болки, а за 3-4 минути и се пушташ на сестрата :pos:
Значи тродон (трамадол) не може да се споредува со фентанил!
Трамадолот е неколку пати послаб од морфиумот додека фентанилот е почиста молекула која не го потиска толку центарот за дишење и е 1000 пати помоќна од морфиумот.

Иначе ставен во вена дејството на фентанилот поминува за околу 30 минути.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
важно! ми треба дилер од аеродром. итно!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
аааааа касно, само што си дојдов дома :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Трамадолот го има во течна состојба ?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
важно! ми треба дилер од аеродром. итно!
Зар се прашуваат ли вакви работи на форум. Знаеш ли дека полицијава надгледува се сто збориме. Изгледа брзо ќе наебеш како што ми изгледа.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Зар се прашуваат ли вакви работи на форум. Знаеш ли дека полицијава надгледува се сто збориме. Изгледа брзо ќе наебеш како што ми изгледа.
:eek:
АААААААААА! (панично)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Затоа е и отворен овој форум. Да е затворн и да не се индексира на гугл пеки, вака и да не сака секој може да прочита.

Kajgana Shop

На врв Bottom